Jump to content

1.Nesil Mazda3 Benzinde Tekleme

koray.150
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İyi akşamlar arkadaşlar, mazda 3 2005 kullanıcısıyım, bir kaç gündür sabahları motor soğukken aracı çalıştırdığım anda stop ediyor, 4 5 çalıştırma denemesinden sonra gaz pedalını kökleyip aracı lpg ye geçirdiğimde  anca normal bi şekilde çalışıyor , bugün yaklaşık 120 km hızla giderken lpg bitti ve araç benzine geçti geçmesiyle birlikte sanki vitesi 3 e düşürmüş gibi araç pıstı ve teklemeye başladı , yakındaki bi benzinliğe tekleye tekleye gittim benzinliğe geldiğimde motor kısmından duman çıkıyordu , lpgyi doldurup aracı çalıştırdım hemen lpgye aldım lpgde hiç bi sıkıntı olmadan çalışıyor şuanda ama benzinde sıkıntı yapıyor, daha önce başına böyle bir durum gelen varmı  sıkıntı ne olabilir, fikirlerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim, birde doğu karadeniz bölgesinde rize artvin trabzon da bizim mazdadan anlayan iyi bir usta varmı tanıdığınız , şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motordan dediğim motor kısmından kaputtan , motordan mı geldi başka bi yerden mi onu tam bilemedim, ama açıkcası tüpte motor saat gibi en ufak bi sıkıntı yok , 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, koray.150 :

Motordan dediğim motor kısmından kaputtan , motordan mı geldi başka bi yerden mi onu tam bilemedim, ama açıkcası tüpte motor saat gibi en ufak bi sıkıntı yok , 

Motor arıza ışığı yandı mı peki benzin ile istasyonuna gidene kadar ? Değilse @Servet in dediği gibi benzin yakıt aktarımında bir sıkıntı olma ihtimali çok yüksek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herhangi bir arıza ışığı yanmadı , muhtemelen dediğiniz gibi benzin pompası veya benzin pompası hortumunda sıkıntı var, gazda kusursuz bir şekilde çalışan aracın benzinde bu sorunu çıkartması ancak bununla açıklanabilir, pazartesi iyi bir usta bulabilirsem bir baktıracağım,sonuçları burdan yazarım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinde duman çıkması biraz garip. Tesisat arızası olmasın. Bir an önce baktırmakta fayda var. Benzin enjektörlerini teker teker söküp hangisinin arızaya neden olduğunu belirledikten sonra tesisata bakılmalı bence. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Sorunu hallettik arkadaşlar, sorun benzin pompasındaymış, benzin popması değişti işçilik dahil 375 tl.dumanın bujiden kaynaklandığını söyledi usta, araçta herhangi başka bir teknik sorun bulamadık.şuan araç canavar gibi maşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...