Jump to content

1. Nesil Mazda3 Benzinde Çalışırken Motor Titremesi

galiyevx
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba, 2007 mazda 3 dynamic manuel sahibiyim, 2016 aralık ayında subap erimesi sonucu subaplar Rem Oto Şaşmazda değişti ve üstüne şu an itibariyle 5000 km yol yaptım.Ama bu süreçte motor benzindeyken ısınınca rölantide titreme yapıyor, fakat lpg de motor daha stabil ,daha düzgün çalışıyor. Yaptırdığım ustaya götürdüm 1000 km sonraki yağ ve filtre değişimine sormuştum bu titreme olayını,şunu demişti bana; parçalar birbirine uyum sağlayacak filan gibisinden şeyler. Ama titreme kesilmedi , sorunun kaynağı nedir sizce?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer parçaların birbirine alışması ile ilgili bir problem olsa mantıksal olarak LPG de de aynı sorunun çıkması gerekirdi ki genelde bu problem LPG deki araçlarda LPG de iken gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Subapları yaptırdığım yere Rem otoya gittim.(Mazda özel servisi) ,Ustanın(!) bana soyledikleri şunlar:Yakıt katkısı kullan geçer, madem lpg de sorun yok lpgde kullanmaya devam et ...Pc ye bağlayıp bakmadılar ,ayaküstü baktılar. 4500 TL harcayarak subapların yanında ağır bakımı da yapılmıştı aracın ve orijinal parça kullanıyoruz demişlerdi tamirattan önce, amortisörlere kyb takarız dediler maysan adında bir marka takmışlar sonradan fark ettim, motor yağına castrol kullanıyoruz deyip dandik fransız markası bir yağ koydular gözümün önünde  ve ayrıca kim bilir motora yerleştirilen subaplar neydi, nasıldı acaba? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...