Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Dizel Motordan Gelen Ses

findori
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese selamlar, iyi ramazanlar. Benim arabamın motorundan ''vın vın'' diyebileceğim bir ses geliyor bir süredir. Çok üstüne düşmemiştim, havalar soğuk o yüzden oluyor diye düşünmüştüm ama havalar ısınmasına rağmen ses hala geliyor. Video yükledim youtube'a oradan duyabilirsiniz sesi.  Arka fondan hafif bir uğultu, vuruntu gibi bir ses, tarif edemiyorum :)

Kayışlardan falan mı geliyor acaba?. Araba dizel ve 73bin kmde şu anda. 2 gün önce de mobil oto servisinde bakımını yaptırdım bu arada. Hava filtresi, yağ filtresi, polen filtresi (hepsi bosch) ve yağı değişti (mobil 5w 30) toplam maliyeti 270 tl tuttu. Bakımdan önce de vardı ses zaten. Bilgisayara da bağladılar aracı bir genel kontrol içinama program mazda'yı tanımadı :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mekanik bir ses.  Gittiginiz oto servisi bu konuda bir yorum yapabilmeliydi.  Servislerin görevi sadece yag, filitre, vs degistirmekten ibaret degildir.  O kadarini ben de yaparim.  :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet motorda normal olmayan bir ses var, kayış ve gergi bilyalarından da olabilir, v kayışının gerginliği kontrol edilmeli, kayışların olduğu bölgeye doğru dinleme yapılmalı. triger durumu nedir, değişme zamanı gelmiştir bu km de. kısaca usta dinleyip karar vermeli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sabah arabayı çalıştırdım ama ses kesilmiş gibiydi. Mobil oto servisine götürüp gösterdim. Bir sorun gözükmüyor dediler. İçime sinmedi benim de ve bostancı ikiler mazda'ya gittim. Orada dinlediler, gaza basıp tekrar dinlediler ve su devir daim sisteminden kaynaklandığını söylediler. Triger setinin içindeymiş devir daim sistemi, hazır açmışken trigeri de değiştirmek mantıklı dediler. 1400 tl fiyat verdiler. Mobil oto servisinden teklif istedim triger ve devir daim sistemi için onlar da 611 tl teklif verdiler.

Açıkçası kafam karıştı. İkiler mazda güven veriyor ama fiyatı çok, mobil oto servisi ise arızayı tespit edemedi. Ben de 73 bin km erken diye düşünüyorum triger değişim için, ne yapacağımı bilemedim yani :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, Burak :

Ses kesildi ise bence de bir süre daha gözlemlemekte fayda var. Dediğin gibi triger için çok erken. @İlhan sen kaç km de değiştirmiştin trigeri ?

100 Bin km'de değiştirilmesi gerekiyordu. Ben 105 Bin Km'de değiştirmeye fırsatım olmuştu. İyikide değiştirmiştim, çünkü deformeler başlamış meğer. Şimdi kafam rahat en azından..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar. 2012 model aracım. Geçen yıl 25 bin km de satın aldım şu 46 bin km de. Aldığımdan bu yana benzer bir ses benim aracımda da var. Yerkili servis parçaları söküp bakmadan, dinleyerek bir yorum yapamayacağını söyledi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mobil oto az demiş..  ikiler de çok demiş  =) 

bu iş için işçilik ücreti 250-400 tl olmalıdır.   triger seti en ucuz yan sanayi ürün 180-200 tl civarı..  devirdaimde ne çıkacağını bilmek için sökmek lazım..   sökülmüşken V kayışını ve gerekiyosa 1-2 rulmanı da da değiştirmekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mobil oto servisin teklifi şu. Graf ve Gates markalar nasıldır acaba, bilgisi olan var mı ? Bir de ikiler mazda orjinal parça kullanıyor bilidiğim kadarıyla. Onların markası da mazda mı oluyor ? çok cahilce bir soru sorduysam kusura bakmayın :rolleyes:

Devirdaim Su Pompası (GRAF) 130 TL
Sarf Malzeme (Temizleme Spreyi (500 ml.)) 8 TL
Triger Kayışı Seti (GATES) 516 TL
Antifiriz (MAG) (2 Adet) 40 TL
Radyatör Suyu Değişimi  (Orijinal / OEM ürün) 0 TL
Arıza Tespiti & Check Up 0 TL
Bilgisayarlı Arıza Tespiti 0 TL
İndirim -68.00 TL
Kullanılabilir MobilPara -15 TL
Ortalama İşlem Süresi: 7 saat
TOPLAM (KDV Dahil) 611 TL

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende biraz daha gıcırtıya benzer bir ses vardı, devirdaimmiş kaynağı. Beraberinde triger seti de değişti, işçilik dahil 700 tl verdim. Araç 2011 dizel 95000 km. Kitapçıkta 10 yıl/200.000 km yazıyor ama Bursa'da servis 120.000'de değiştiriyoruz diyor. Gittiğim özel servis de Ford servisi olduğundan 90.000 km'de değiştirelim demisti. Ben direnecektim ama devirdaim yarı yolda bıraktı :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün Ümraniye sanayideki Damla otomotive gittim. Mazda, honda, toyota gibi japon arabalarına bakıyorlar. Mehmet usta ilgilendi sağolsun. Önceden ikiler mazda yetkili servisken orada çalışıyormuş. Teber ustayı falan tanıyor. 

Arabayı ilk çalıştırdığımda ses daha belirgindi, motor ısındıktan sonra ses iyice azaldı. Sanayi de gürültülü olduğu için pek duyamadılar sesi. Ben de videoyu dinlettim. Arabayı lifte kaldırıp baktılar. Vantilatör kayışlarını, bilyaları, klima kapaklarını falan kontrol ettiler. Hiç birinde sıkıntı yok dediler. Devir daim pompasından olabilir mi diye sordum. Evet olabilir dediler. Ama en iyisi acele etmemek dedi Mehmet usta. Bekleyelim ses artsın ondan sonra değiştirelim, şu an için çok önemli bir durum yok dedi. 

Triger değişiminin de 3 yıl ya da 100 bin km'de bir olmasını söyledi. Senin arabanın vakti gelmiş dedi yani. Biraz kendisiyle çelişti yani :)  Ama ben daha beklemeyi düşünüyorum triger için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...