Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Bagaj Kapağı Araç İçerisinden Açılabiliyor mu?

Irmak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba, forumlarda rastlayamadım, hatta konuya uygun başlık da bulamadığım için motor-mekanik konusundan yazdım. Mazda 3 sedan da içeriden bagaj kapağı açılmıyor diye biliyorum, otopark girişlerinde ve güvenlik aramalarında sıkıntı yaşatan bir durum. Bagaj açma düğmesi de çok küçük ve yerin tarifi de güç...Böyle bir durumda siz mazda kullanıcıları ne yapıyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başarılı bir çalışma olmuş. Ellerine sağlık. Bagaj kapağındaki butona paralel! :)) bir buton olmuş sanırım.

Çocukluğum aklıma geldi. 3. fotoğraftaki gümüşi makası görünce. Tüyümüz yokken yüzümüzde, babamın traş olmasını ve bu makasla bıyıklarını bir ressam edasıyla düzeltişini izlerdim. Hey gidi yıllar....

Şimdi okudum. Paralel bir kablo çekmişsiniz. Birazı hazır olsa da. Bence bu kabloları öndeki sigorta kutusunun orada bir yerlerde bulabilme ihtimali varmış gibi geliyor. Ha bir de eklemek isterim: 94 model guzumun içeriden bagaj açma sistemi telli idi. Bir bisiklet fren sistemindeki telle de bu iş çözülebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, robosapiens17 :

Başarılı bir çalışma olmuş. Ellerine sağlık. Bagaj kapağındaki butona paralel! :)) bir buton olmuş sanırım.

Çocukluğum aklıma geldi. 3. fotoğraftaki gümüşi makası görünce. Tüyümüz yokken yüzümüzde, babamın traş olmasını ve bu makasla bıyıklarını bir ressam edasıyla düzeltişini izlerdim. Hey gidi yıllar....

Şimdi okudum. Paralel bir kablo çekmişsiniz. Birazı hazır olsa da. Bence bu kabloları öndeki sigorta kutusunun orada bir yerlerde bulabilme ihtimali varmış gibi geliyor. Ha bir de eklemek isterim: 94 model guzumun içeriden bagaj açma sistemi telli idi. Bir bisiklet fren sistemindeki telle de bu iş çözülebilir.

sigorta için ön taraflara geliyorsa muhteşem de ben sigorta kutusu içinde öyle bir sigorta yuvasına rastlamadım maalesef. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok yok, sigorta kutusuna gelmez ama o bölgede bir yerlerde mutlaka ara bağlantı soketlerinden birini geliyordur. 3. nesil için ben biraz kurcalamıstım. Bagajdaki açma butonunun kablolarını takip etmek gerek.

RoboZen yolladı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gelse gelse merkezi kilit modülüne geliyordur. Çünkü kumandadan da açılabildiği için merkezi kilit modülünden bir kablonun gitmesi gerekli. O kapaktaki kilit açma kabloları da anlık tetik ile sağlanıyor zaten. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Burak :

Çok eski bir konu ve pek bilgi içermiyor ama zamanında bir yetkili servis yapmıştı bunu @Irmak. Mutlu nun yaptığı şekilde yapman zor olabilir. 

Dediği şekilde demek istedin sanırım abi. 

Benim yaptığım en kolayı. Bir buton ve kablo gerekli. Yanlış yapma imkanı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuya ilginiz için teşekkür ederim, anladığım o ki her tür detayı ve konforu düşünen mazda basit bir bagaj kapağını eklememiş ve bu detayı sonradan ekletmeyi kullanıcısına bırakmış... Evet Mutlu gibi yapmam zor ben en iyisi çıkıp kendim açayım :) Teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar 2.nesil mazda3 impressive 2010 model araçlarda içeriden bagaj açma düğmesi Yok araç çalışırken Kumanda üzerindeki düğmeye basıldığında da bagajı açmıyor konuyla alakalı çözüm önerisi olan var mı acaba

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim mutlu bey

Sizin araç 1.nesil mazda3 sanırım doğru mu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, Omericsson :

Teşekkür ederim mutlu bey

Sizin araç 1.nesil mazda3 sanırım doğru mu

2

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar hat çekip buton ekleme gibi zahmetli işlere girişmenize gerek yok. :)

Çok kolay bir çözümü var ki o da: misal AVM girişinde durdunuz.

Motoru durdurmanıza gerek yok.

Vitesi P'ye alıp el frenini çektiğinizde bagaj kapağı açılıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, ozlem :

Arkadaşlar hat çekip buton ekleme gibi zahmetli işlere girişmenize gerek yok. :)

Çok kolay bir çözümü var ki o da: misal AVM girişinde durdunuz.

Motoru durdurmanıza gerek yok.

Vitesi P'ye alıp el frenini çektiğinizde bagaj kapağı açılıyor. 

Manuel viteslerde de el frenini çekmeniz gerekiyor.

Ama her halükarda bagaj kapağının açılması için dışarıdan müdahale gerekiyor.

İşte tam olarak sorun burada başlıyor. Özellikle 2.Nesil Sedan Mazda 3'lerde bagaj açma butonunun, üçüncü fren lambasının içinde ve küçücük oluşundan ötürü insanlar görmüyor. Yeri geliyor inerek kendiniz açmak zorunda kalıyorsunuz. Bu gibi durumlar için, keşke içeriden açılabilse diyoruz.:fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, İlhan :

Manuel viteslerde de el frenini çekmeniz gerekiyor.

Ama her halükarda bagaj kapağının açılması için dışarıdan müdahale gerekiyor.

İşte tam olarak sorun burada başlıyor. Özellikle 2.Nesil Sedan Mazda 3'lerde bagaj açma butonunun, üçüncü fren lambasının içinde ve küçücük oluşundan ötürü insanlar görmüyor. Yeri geliyor inerek kendiniz açmak zorunda kalıyorsunuz. Bu gibi durumlar için, keşke içeriden açılabilse diyoruz.:fiuw:

Evet bu konuda yani dışarıdan müdahale olması konusunda haklısınız. Ben onu düşünemedim. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, ozlem :

Evet bu konuda yani dışarıdan müdahale olması konusunda haklısınız. Ben onu düşünemedim. :)

Bu durum bir çok sefer başıma gelmiştir bu tip kontrol alanlarında. Malum Mazda az bulunan araç, millet görmüyor bilmiyor. Birde üzerine bagaj açma butonu serçe parmak tırnağından bile küçük olup fren lambasının içine gizlenince !!!

Camı açıp butonun yerini kaç sefer bağırmışımdır. :D 

Yerini tarif ediyorum, 3.fren lambasının içinde diyorum..Sağ sol stopların içinde arıyor.. Logoyu bastırmaya çalışıyor..Tamponla bagaj kapağının arasına parmaklarını sokmaya çalışıyor vs.vs..

Nasıl Anahtarın üstünde bir bagaj açma butonu var kullanışlıysa. Aynı şekilde DSC düğmesinin oraya böyle bir buton koyabilirlermiş.

Forumda bu konuda içeriye kendileri uygulama yapan arkadaşlarımız oldu. Hatta bagaj amortisörlerine yay uygulayıp, anhatardan yada içeriden bagaj açma butonuna bastığınızda bagaj kapağı tam boy olarak açılıyor. Ellerinizde poşet-eşya vs olduğunda bu durum çok işlevsel oluyor. Çünkü bizlerde biliyorsunuz bagaj tık diyip açılıyor ama, kapak kalkmıyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

Benim başımada şöyle bir konu geldi sabah aracı bıraktım akşam iş çıkışı akü komple bitmişti. Kapıyı açabildim ama bagajı açmayı başaramadım ve Takviye Kablom bagajdaydı komedi gibi. Ya acil bir durum olsa bagajdan almam gereken bir şey olsa 🤨

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bk kasaya içeriden açma butonu koydum, bazı güvenlik arkadaşlar açmaya çalışırken resmen bagaj kapağını zorluyor, sürekli in bin yapmaktansa hüçük bir buton ve kapı kilit motoruyla çözdüm olayı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...