Jump to content

2011-2012 Dizel Mazda 3 Impressive Arıyorum

Ercan Ünlüer

Tavsiye Edilen Mesajlar

selamun aleyküm arkaşadaşlar  dizel mazda 3 arıyorum temiz değişensiz boyasız mazdalar hakkında pek bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim  dizelinde ne gibi sıkıntılar oluyor yakıt performans nasıl veya lpgli mi almalıyım dizele göre daha mı iyidir tabi lpgli olursa otomatik olacak kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim birde satan arkadaşlar ercanunluer@gmail.com mail atarsa sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sakin kullanımla 5,1 lt mazot sarfiyatım var. Aradığın aracın dizel motoru PSA nın. Dünyada dizel motor yapmayı becerebilen Almanlar ve Fransızlar var zaten. Bir buçuk senedir 2012 dizel impresive kullanıyorum hiç pişman olmadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu yakıt şehir içi mi birde kardeş yarın bir gün satmak zorunda kalırsam piyasası nasıl ne kadar sürede elden çıkarabiliriz bilgi verebilirsen sevinirim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Slm

PSA (euro5) motordan çekmiş biri olarak dikkatli seçim yapmanızı öneririm.

1. İyi bir motor incelemesinden geçiririz. 

2. Ağırlıklı şehir içi kullanacaksanız tavsiye etmem.

3. DPF (dizel partikül filtresi) filtresine kesinlikle dikkat ediniz.En son ne zaman bakım yapılmış, servis kayıtları ne alemde,kesinlikle bakınız. Eğer hep dpf tıkanıklığından gitmişse servise o parça iflah olmaz, yenisi serviste 4000 tl cik. Sökerseniz muayeneden geçmez. İçini boşalttırırsanız siyah duman atar. Bu konuda çok sıkıntılar çektim. Birçok kimse bunu iptal ediyor,fakat ondan sonra siyah dumanla uğraşıyor.sonra yeniden eski haline getirmek istenince (çıkma ya da yan sanai parça ile 2000 tl) de dikiş tutmuyor.

Ayrıca filtre elios sıvısı litresi 180 tl cik 3 litre alır uzun km lerde ihtiyaç olmaz ama DPF tıkanık değilse tabi. 

4. PSA motorlarda Enjektörler sorun kolay kolay çıkartmaz ama çıkartırsa adamın anasını ağlatır. Baktırınız.

5. Turboya ve hortumlarına baktırın yağlanma varsa Turbo hasta DPF en kısa zamanda tıkanmaya yüz tutmuş demektir. 

Onun haricinde gayet performanslı ve sağlam motorlardır.Benim aracım Ford Focus Titanium X PSA motor 110 luk idi. Çok severdim ama bu DPF yüzünden soğudum arabadan. 

Mazda alıp değişiklikler yapmış mı bilmem ama ben Ford ile şehir içi 9 lt nin altına düşmedim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2011-Ekim döneminden bu güne Dizel Mazda 3 kullanıcısıyım.

Aracım şu an 135 bin km'yi deviriyor.

Bu güne kadar yaşadığım tek sorun, 105 bin km'de baskı balata sorunu. Değişim sonrası bir hiç bir sorun yaşamadım.

Dizellerde triger kayış değil zincirdir. 100 bin ve katlarında değişiyor.

Aracımdan memnunum.. Yakıt yönünde Şehir içinde çok ekonomik-cimri olmasını beklemeyin. (Tabi bunda benim İstanbul'da olmamında etkisi büyüktür)

Ama şehirler arası seyahatlerde, dikkatli bir sürüş tarzı ile. 3,9 - 4.4.-litreler arası sarfiyatları yakalıyorum.

Dizel senede 40-50 bin km yapanlar için ideal olabilir. Ama Düşük km yapanlar için ben cazip olduğunu düşünmüyorum. Tabi ki şu denebilir alırken pahalıya alırım, satarken pahalıya satarım. Bindiğim süreçte de yakıt ekonoisi yaparım vs.. Ama dizel motorlu araç her zaman risktir. Kaliteli yakıt, düzenli bakımlar vs..

Ne diyelim hayırlısı olsun sizin için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bütçeniz nedir bahsetmemişsiniz. Impressive 2. nesil Mazda3 dizel 55bin tl civarı bir fiyata mal olur. İnanılmaz keyifli ve sürücüsünü şımartan bir araç ama o fiyata insanlar daha rağbet gören araçlara yöneliyor. Çünkü ülkemizde Mazda risk demek. Uzun yıllar binerim diyenlerin seçimi olabilir. Bence Touring donanımı işinizi görür, 45-50 bin tl civarı temizi bulunur, riski azaltırsınız ama donanımınız zaten muadili araçların çoğunun full'ünden doludur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İmpresive iyidir, touring e girmeyin. Zaten ilanlarda touringler impresive lerden pahalı, nasıl oluyorsa onu bende bilmiyom. İmpresive de koltuk ısıtma, ön cam ısıtma, kör nokta sisteminin daha bi geliştirilmiş versiyonu RVM sistemi felan var, donanım farklarına kataloglardan bakarsınız. DPF olayı benim araba 82 binde daha hiç karşılaşmadım, bakalım olursa başa gelen çekilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...