Jump to content

Mazda'dan Sonra Araç Alamıyorum

razumuhin

Tavsiye Edilen Mesajlar

2009 1. Nesil aracimi satip ustune 30-35 bin arasi koyup aracimi yenilemek niyetindeydim. Persembe ilana koydum pazartesi gelip aldilar ( satilmaz mazda diye dusunenlere referans olur umarim).simdi bakiyorum bakiyorum genw donup dolasip yeni nesil mazda3 geliyorim. Golf baktim yok cok kemikli arac. 2. Nesil mazda 3 zaten evin 2. Araci pejo 2008 ler dizel otomatik ler biraz kafama yatti gibi..ne zormus mazda dan sonra arac secmek :)) varmi baska onerisi olan arkadaslar butcem 80bin civari.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önerim var ilki 2013 Mazda 6 fiyatı biliyorsunuz 85 bin TL gibi ,diğer önerim 2009-2011 arası temiz 2.nesil Mazda 6 çok harika bir araçdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

80'e Polo var, 300'e arteon var [emoji1] 2015 3 önereceğim .

2015 MAZDA SKYACTİVE-G POWER NAVİGASYON-GERİ GÖRÜŞ-SON FİYAT!!!
İlan No: 434579745
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2015-mazda-skyactive-g-power-navigasyon-geri-gorus-son-fiyat-434579745/detay

Bele mesela

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

astra k, superb, avensis, leon, 

Benim 80 im olsa ya astra k nın en dolusunu alırdım ya da d segment. dizel otomatik astra bulunabilir o fiyata. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

80'e Polo var, 300'e arteon var [emoji1] 2015 3 önereceğim .

2015 MAZDA SKYACTİVE-G POWER NAVİGASYON-GERİ GÖRÜŞ-SON FİYAT!!!
İlan No: 434579745
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2015-mazda-skyactive-g-power-navigasyon-geri-gorus-son-fiyat-434579745/detay

Bele mesela

Bu ilan zaten favorilerimde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peugeot 3008, yeni civic,cx3,mazda 3,superb,leon fr.

3008 in yenisi dunya para eski kasa demode :) yeni civic evet guzel ama.o paralara yok olsada bombos..ama.2008 i ciddi ciddi dusunuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ilk dikkatimi çeken noktalardan biri, Mazda gibi güvenilirligi ("reliability") yüksek bir araç ile Peugeot gibi güvenilirligi çok düsük bir araci ayni anda degerlendiriyorsunuz.  Tüm Fransiz araç markalari dünyada güvenilirlik açisindan en sonda anilan markalardir (Italyan Fiat da bu sinifa dahildir).  Yeni (veya 2. el) bir araç satin alirken güvenlik ("safety")  ile birlikte güvenilirlik en önemli kriterlerdir.

Güvenilirlik, istatistiksel bir terimdir ve bir aracin uzun dönemde ariza yapip yapmama olasiligina isaret eder.  Bu mesajimin altina otomobil markalarinin güvenilirlik siralamasini bir tablo olarak ekliyorum.  Bu ABD kaynakli bir veridir.  Bu tabloda hiçbir Fransiz markasi yer almaz.  Bunun nedeni, hiçbir Fransiz markasi ABD tüketicisi tarafindan para ödenip satin alinmaz çünkü Fransiz araçlarinin güvenilirligi çok düsüktür.  Amerikan otomobil tüketicisi Türk tüketicisine göre çok daha bilinçlidir.  Bizim halkimizin güvenilirlik bilinci hiç mevcut degilken, Amerikan tüketicisi güvenilirlik kavramina senelerdir asinadir.  ABD'de en çok satilan araçlar, güvenilirligi en yüksek araçlardir.  Ayni sekilde, ikinci el degeri en yüksek araçlar yine güvenilirlik perfromansi en yüksek araçlardir (Lexus, Toyota, Audi, Mazda, Subaru, gibi).

Size naçizane önerim, bir araç seçerken asagida ekledigim tabloda en üstte yer alan markalardan seçmeye gayret edin.  Uzun dönemde bunun yararlarini siz görürsünüz.  Bir de isin güvenlik boyutu var.  Bunun için de IIHS web sitesine bakabilirsiniz.  Burada çarpisma testleri var.

www.iihs.org

2016 New-Car Predicted Reliability.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdanızı sattıktan sonra sizin için önemli olan özellikler neler ona göre arabalara yönlendirelim. Sürüş tarzı ve direksiyona oturduğunuzda bir araçtan neler beklersiniz ? Ben açıkcası mazdayı satarsam alacağım markalar audi ( Bir kaç modeli) , volvo, bmw ve bazı markların bazı modelleri. Şuan sürüş tarzı en yakın bmw zaten bmw kullananlara mazdanın biraz daha seri modellerini sürdür vites geçişleri vs. bu kadar benzetilemez. İç tasarımda biraz bmw anımsatmıyor değil. Burada önerilen markalara baktığımda leon alacağınıza gidip kesinlikle golf alın. Aralarında ciddi anlamda kalite farkı ve sürüş tarzı farklılıkları var. Superb yerine gidip passat alın derim. Çünkü superb evet güzel araba ama sürüş karakteri bir passat gibi olmadığını ve daha ağır kanlı  belirteyim. Passat daha kıvrak sürdüğünüzde size tepkileri daha net ve bu konuda superb biraz daha yol alması lazım. Almanızı tavsiye ettiğim modeller birinci olarak Audi a3 sedan, bmw 1 serisi, mazda3, golf, volvo v40 (Arkasının dar olması sizin için önemli değilse sıkıntı yaşamazsınız) . D sınıfı alacaksanız passat biraz pahalı olacağı için super b alın ama dsg eklediğinizde fiyatı uçuyor. Benim için donanım önemli değil boş araba alırım derseniz seçenekler artar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı sorunu, tereddütü bende yaşıyorum. 

Öncelikli olarak sürüş dinamiği konusunda çok tereddüt yaşıyorum. Mazda 3'lerimize bir dünya kulp bulabiliriz. Şusu eksik, busu eksik, şuradan ses geliyor, performansı kötü vs. diyebiliriz. Ama Direksiyon hissiyatı, yol tutuşu, sürüş karakteri konusunda sanırım hiç birimiz olumsuz bir şey diyemeyiz. Ve bu dediğim tüm nesil Mazda 3'ler için geçerli. 

Tercih edeceğimiz otomobilde belki yığınla güvenlik ve konfor ekipmanları olabilir. Ama sürüş karakteri yoksa emin olun ısınamayacaksınız. Ben kendi aracımdaki direksiyon hissiyatını ve sürüş karakterini (Premium Markalar Hariç) bir tek Ford Focus'ta hissettim. İlave edecek olursam "C" segmenti olarak baz alırsak. Yoksa şirketimde kullandığım Opel İnsignia'ya bayılıyorum....

Yukarıda Ali arkadaşımında dediği gibi..Otomobile bakış açınızı, beklentilerinizi, sürüş karakterinizden bahsederseniz belki daha sağlıklı bilgiler alabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanıtlar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim..

açıkcası d sınıfı bir araç düşünmüyorum. sedan araçları da sevmiyorum. 

yaklaşık 7 senedir aynı evde 2 adet mazda 1. ve 2. nesil olunca insan artık yetsin başka marka bak diyor kendine..

birde mahalle baskısı var üstümde olum sen mazdacısın gider gene mazda alırsın diyorlar :) aslında ben mazdacı değilim 

şu an nerden bakarsam bakayım gene f/p oranı mazda da ben ne yapayım :) 

volvo v40 bana en sıcak gelen seçenek ancak hiç kullanma imkanım ve fırsatım olmadı. nerde denerim bilmeiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, razumuhin :

volvo v40 bana en sıcak gelen seçenek ancak hiç kullanma imkanım ve fırsatım olmadı. nerde denerim bilmeiyorum.

Bir dönem bende V40 Crossover modeline niyetlenmiştim. Ama periyodik bakım, sarf malzemeleri / yedek parça konusunda oldukça tuzlu olunca vazgeçmiştim. Gittiğimi yetkili servis Evo Mazda / Volvo ve BMW yetkili servisi. Bu konuda onlarında görüşünü almıştım. Servis-sarf-yedek parça fiyatları 2-3 katına mal olur bana demişlerdi. 

Malum iş satın almayla bitmiyor... Şu an Eniştem aracılığı ile Bmw'yi bile indirimli alabiliyorum. Ama servis, yedek parça/sarf malzemeleri, kasko, trafik sigortası vs maliyetleri adamın gözünü korkutuyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, AKayhan :

Ilk dikkatimi çeken noktalardan biri, Mazda gibi güvenilirligi ("reliability") yüksek bir araç ile Peugeot gibi güvenilirligi çok düsük bir araci ayni anda degerlendiriyorsunuz.  Tüm Fransiz araç markalari dünyada güvenilirlik açisindan en sonda anilan markalardir (Italyan Fiat da bu sinifa dahildir).  Yeni (veya 2. el) bir araç satin alirken güvenlik ("safety")  ile birlikte güvenilirlik en önemli kriterlerdir.

Güvenilirlik, istatistiksel bir terimdir ve bir aracin uzun dönemde ariza yapip yapmama olasiligina isaret eder.  Bu mesajimin altina otomobil markalarinin güvenilirlik siralamasini bir tablo olarak ekliyorum.  Bu ABD kaynakli bir veridir.  Bu tabloda hiçbir Fransiz markasi yer almaz.  Bunun nedeni, hiçbir Fransiz markasi ABD tüketicisi tarafindan para ödenip satin alinmaz çünkü Fransiz araçlarinin güvenilirligi çok düsüktür.  Amerikan otomobil tüketicisi Türk tüketicisine göre çok daha bilinçlidir.  Bizim halkimizin güvenilirlik bilinci hiç mevcut degilken, Amerikan tüketicisi güvenilirlik kavramina senelerdir asinadir.  ABD'de en çok satilan araçlar, güvenilirligi en yüksek araçlardir.  Ayni sekilde, ikinci el degeri en yüksek araçlar yine güvenilirlik perfromansi en yüksek araçlardir (Lexus, Toyota, Audi, Mazda, Subaru, gibi).

Size naçizane önerim, bir araç seçerken asagida ekledigim tabloda en üstte yer alan markalardan seçmeye gayret edin.  Uzun dönemde bunun yararlarini siz görürsünüz.  Bir de isin güvenlik boyutu var.  Bunun için de IIHS web sitesine bakabilirsiniz.  Burada çarpisma testleri var.

www.iihs.org

2016 New-Car Predicted Reliability.jpg

Bana bu tarz istatistikler çok inandırıcı gelmiyor tabi bizlerde oturup bakıyoruz seçim yaparken bu listelere ama çokta doğru sonuçlar vermiyor. Mesela mercedes listede 21 sırada yani ben bi e400 alsam ne olacak sıralamadaki yerim. Toyota bildiğin berbat arabalar üretiyor rav serileri vs motor şanzıman konforsuz.Bence bu işler firmaların bastırmalari ile alakalı mazda da aynı son kasa dizel alınır sadece.dizel clio bi basıyo bu motorlarla arkasından bakıyoruz 0.100 11 sn mi kaç artık bilmiyom bakmaya bile gerek duymadım;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, isa83 :

Bana bu tarz istatistikler çok inandırıcı gelmiyor tabi bizlerde oturup bakıyoruz seçim yaparken bu listelere ama çokta doğru sonuçlar vermiyor. Mesela mercedes listede 21 sırada yani ben bi e400 alsam ne olacak sıralamadaki yerim. Toyota bildiğin berbat arabalar üretiyor rav serileri vs motor şanzıman konforsuz.Bence bu işler firmaların bastırmalari ile alakalı mazda da aynı son kasa dizel alınır sadece.dizel clio bi basıyo bu motorlarla arkasından bakıyoruz 0.100 11 sn mi kaç artık bilmiyom bakmaya bile gerek duymadım;)

Toyota nasıl berbat araba üretiyor :) Adamların heralde ürettiği arabaları ben kullanmadım veya bilmediğim bir toyota modelimi var ? Clio basınca gidiyor diyorsun ama 120' den sonra aptala nasıl bağladığını da sürdüysen bilmen lazım. Onu geçtim accent blue bizde vardı dizel araba öyle bir gidiyorki bu ne diyorsun ama virajda zorladıklarında totosu başı ayrı oynuyor.  :) Bir araç ne kadar hızlı giderse gitsin her şey düz yolda dip gaz yapma olayı değildir. Ayrıca toyotaya berbat diyip clionun plastiğini gördükten sonra gider yaris alırım. Turbonun bazı araçlarda alt devirinde koltuğa yapıştırması sizi aldatmasın. Araçların 0-80 olayı çoğu modelde yakın bir birine sonraki 20 km\ h kimisi yavaş kimisi seri kalıyor.  Bizim ülkemizde araç sadece bastın mı gitsin motordan ibaret ( Dayanıklılık anlamında değil)  bunu anladığım için forumlarda çok fazla performans olayına girmiyorum. Sürdüğüm araçlar arasında bu toplumda abartılan ama kullanınca bu mu lan dediğim çok araç oldu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, isa83 :

Bana bu tarz istatistikler çok inandırıcı gelmiyor tabi bizlerde oturup bakıyoruz seçim yaparken bu listelere ama çokta doğru sonuçlar vermiyor. Mesela mercedes listede 21 sırada yani ben bi e400 alsam ne olacak sıralamadaki yerim.

Listede Benz güvenilirlik ("reliability") siralamasinda 21. siradadir.  Sanirim siz de birçok Türk tüketici gibi lüks araba ("luxury car") ve güvenilir araba ("reliable car") kavramlarini birbirine karistiriyorsunuz.  Lüks bir araba illa güvenilir bir araba demek degildir.  Bir baska deyisle, bir otomobile size herseyi birden veremez.  Çok pahalli bir araba, illa çok iyi bir araba demek olmadigi gibi.  Benz, Cadillac, Bentley  gibi markalar tüm dünyada lüks araba markalari olarak isim yapmislardir.  Ancak, bu saydigim markalar öyle pek güvenilir/reliable markalar degildir.  Yani bu markalarin uzun dönemde ariza yapma olasiligi küçümsenmeyecek ölçüdedir.  Bu zaten konunun uzmanlarinca bilinen bir gerçektir.  Bir araç satin alirken önceliklerimizi saptayip öyle hareket etmemiz gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, isa83 :

O dizeller ilk kalkışta öne geçer. Bu nedenle yalancı bir performans izlenimi yaratır. Hızlandıktan sonra benzinli motoru yakalayamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...