Jump to content

Mazda'dan Sonra Araç Alamıyorum

razumuhin

Tavsiye Edilen Mesajlar

10 saat önce, razumuhin :

yanıtlar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim..

açıkcası d sınıfı bir araç düşünmüyorum. sedan araçları da sevmiyorum. 

yaklaşık 7 senedir aynı evde 2 adet mazda 1. ve 2. nesil olunca insan artık yetsin başka marka bak diyor kendine..

birde mahalle baskısı var üstümde olum sen mazdacısın gider gene mazda alırsın diyorlar :) aslında ben mazdacı değilim 

şu an nerden bakarsam bakayım gene f/p oranı mazda da ben ne yapayım :) 

volvo v40 bana en sıcak gelen seçenek ancak hiç kullanma imkanım ve fırsatım olmadı. nerde denerim bilmeiyorum.

Test sürüşü yapmadan almayin kesinlikle. Süspansiyon konforu olarak bana çok zayif gelmişti, aşiri sert ve gürültülü çalişiyorlar.

Mazda dan sonra premium markalardan Audi Merco Bmw veya farkli sürüş zevki olan Subaru gibi japon markalar tercih edilebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

V40 arkadaşımda var bazen biniyorum 1.6 benzinli daha 6000kmde.arac basinca cok cok hizli ivmeleniyor.Arac bariz sessiz konforlu yol sesi çok az mazdaya göre ve kasislerde de ciddi konfor var iç tipini sevmiyorum cok sade düz  geliyor birde görüş açıları daha dar özellikle arka cam ama dışı mükemmel .ozellikle cross country. Zaten ses yalıtımının çok iyi olduğu konularda , forumlarda, incelemelerde yazılıyor.Ama ben olsam s60 alırım yaklaşık aynı fiyat onuda kullanıyorum ara ara apayrı bir dünya.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, AKayhan :

Listede Benz güvenilirlik ("reliability") siralamasinda 21. siradadir.  Sanirim siz de birçok Türk tüketici gibi lüks araba ("luxury car") ve güvenilir araba ("reliable car") kavramlarini birbirine karistiriyorsunuz.  Lüks bir araba illa güvenilir bir araba demek degildir.  Bir baska deyisle, bir otomobile size herseyi birden veremez.  Çok pahalli bir araba, illa çok iyi bir araba demek olmadigi gibi.  Benz, Cadillac, Bentley  gibi markalar tüm dünyada lüks araba markalari olarak isim yapmislardir.  Ancak, bu saydigim markalar öyle pek güvenilir/reliable markalar degildir.  Yani bu markalarin uzun dönemde ariza yapma olasiligi küçümsenmeyecek ölçüdedir.  Bu zaten konunun uzmanlarinca bilinen bir gerçektir.  Bir araç satin alirken önceliklerimizi saptayip öyle hareket etmemiz gerekir.

Bence maddi durumla alakalı bu avunmalarimiz mercedesin kalitesiz guvenligi mazdadan daha az bir araç üreteceğini sanmıyorum.hyundai fabrikasında çalışan makina mühendisi arkadaşım mercedese geçmişti apayrı bir dünya mercedes diyor her anlamda.sonucta bende mazda seçtim güzel araç ama guvenlikte de iyidir pek çok araca göre ama bir mercedesin ustu degildir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

51 dakika önce, isa83 :

Bence maddi durumla alakalı bu avunmalarimiz mercedesin kalitesiz guvenligi mazdadan daha az bir araç üreteceğini sanmıyorum.hyundai fabrikasında çalışan makina mühendisi arkadaşım mercedese geçmişti apayrı bir dünya mercedes diyor her anlamda.sonucta bende mazda seçtim güzel araç ama guvenlikte de iyidir pek çok araca göre ama bir mercedesin ustu degildir diye düşünüyorum.

Mercedes elbetteki güzel, sağlam, konforlu, donanımlı, prestijli premium bir markadır. Ama bu tüm saydıklarım ve pahalı olması onu mükemmel ve kusursuz ve her şeyde lider yapmıyor. 

Vakti zamanında şöyle bir konu paylaşmıştırm. Aşağıya da kopyaladım.. Güvenlik değerlendirmelerine göre sıralamada yer değiştirebiliyor otomobil. Örneğin Volvo V40 yetişkin korumasında liderken, çocuk korumasında listenin sonlarında. Tabi teste tabi edilen araçların model yıllarına göre bu liste yeniden güncellenmiştir. Yani markalar gerekli iyileştirmeleri yaparak, kabul edilebilir oranları yakalamış yahut yaklaşmışlardır sanırım.

Bu arada Mazda'yada Japon Mercedes'i derler. :D  :geyik: 

compact-hb-c-segment-euro-ncap-7.jpg

Yetişkin Koruması

%98 oranıyla Volvo V40 en iyi yetişkin koruma değerine sahip ve onu Alfa Romeo Giulietta modeli izliyor. Bu aracın testi 2010 yılında gerçekleştirilmesine rağmen %97 gibi mükemmel bir değer elde edilmiş. Bu arada Alfa Romeo'nun aynen Fiat markası gibi FCA Grubu'nda olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz. Giulitta'yı ise VW Grubu'nda bulunan Audi A3, Seat Leon ve VW Golf modelleri izliyor. Daha sonra ise Mercedes A Serisi ve Ford Focus ve diğer modeller geliyor.

Diğer taraftan listenin en kötü yetişkin koruma değerine sahip araç %82 ile Fiat Egea HB modeli ve onu %84 değerleriyle 2009 yılında test edilen Subaru Impreza HB ve Nissan Pulsar modelleri izliyor. Burada Infiniti Q30 modeline ayrı bir başlık açmakta fayda var. Kendisini premium olarak adlandıran bir markanın elde ettiği %84 oranı bize göre düşük ve en azından %90 değerini yakalaması gerekirdi diye düşünüyoruz.

compact-hb-c-segment-euro-ncap-4.jpg
Çocuk koruması

Çocuk koruması konusunda listenin liderliğini %92 oranıyla Seat Leon modeli alıyor ve onu Hyundai i30, VW Golf, Kia Ceed ve Audi A3 izliyor. Diğer taraftan  listenin en atında Fiat Egea %60 değeriyle yer alıyor ki 2016 yılında testi yapılmış yeni tasarım bir araç için bu değer kabul edilebilir gibi değil. Öyle ki 2009 yılında testi yapılan Subarı Impreza HB modeli bile %73 çocuk koruması değerine sahip ve Egea HB'in hemen ardından geliyor. Subaru HB'i ise %98 oranıyla yetişkin koruması konusunda bir önceki listenin lideri olan Volvo V40 modeli takip ediyor ve %75 oranına sahip ve açıkçası bunu Volvo'dan beklemezdik. 

compact-hb-c-segment-euro-ncap-.jpg
Her iki tablonun en iyileri

Bir aracın ne kadar güvenli olduğunu görmek için sadece yetişkin korumasına veya çocuk korumasına yönelmek yanlış olabilir. Her ikisini de iyi sağlayan bir modeli bulmak daha doğru bir yaklaşım diye düşünüyoruz. Kimse bana bir şey olmasın çocuğa ne olursa olsun veya tersini demeyeceğine göre her iki değeri de iyi bir şekilde sağlayan araçları tespit etmek daha iyi bir yöntem olabilir. Üstteki tablolardan gördüğümüz kadarıyla Volvo %98 ile en iyi yetişkin korumasını sağlıyordu ancak çocuk koruması konusunda da listenin en altlarında yer alıyordu.

İşte bu doğrultuda 1. ve 2. tablolarda yeşil ile işaretli olan modeller her iki listede de ilk 10'da kendini göstermeleriyle öne çıkıyor. Yani Alfa Romeo Giulietta, Seat Leon, Audi A3, VW Golf ve Mazda 3 modellerine bakacak olursa her 5 modelin de hem yetişkin koruma hem de çocuk koruması listelerinde ilk 10'da yer aldığı listelerden rahatlıkla görülebilir.

compact-hb-c-segment-euro-ncap-7.jpg
Kompakt HB sınıfının güvenlik konusunda en iyi ve en kötü 5 modeli

Yukarıdaki listeleri bir araya getirip yetişkin ve çocuk korumasının ortalamasını alırsak listenin en iyi ve en kötü modellerini sıralayabiliriz. Bu doğrultuda yetişkin+çocuk korumasını ortalama olarak en iyi sağlayan ilk 5 şu şekilde oluşuyor;

En üstteki ilk 5

1. Seat Leon - %93
  2. VW Golf - %92
  3. Alfa Romeo Giulietta ve Audi A3 - %91
  4. Hyundai i30 ve Mazda 3 - %90
  5. Kia Ceed - %89
En alttaki ilk 5
  • Fiat Egea HB - %71
  • Subarı Impreza - %79
  • Nissan Pulsar - %83
  • Infiniti Q30 ve Opel Astra - %85
  • Peugeot 308 - %86
compact-hb-c-segment-euro-ncap-5.jpg
SONUÇ

Karşılaştırmamızın odak noktası çarpışma testi yeni yayınlanan Fiat Egea HB olsa da Kompakt HB modellerin hepsini değerlendirme olanağı bulduk. Buna göre VW Grubu'nun 3 modeli gerçekten de çok iyi sonuçlara imza atmışlar ve ilk 3'de yer alıyorlar. Alfa Romeo'da Audi A3 ile 3.sırayı paylaşarak ne kadar güvenilir bir araç olduğunu kanıtladı. Atlamadan belirtmeden gereken ise; VW Grubu'nda ucuz bir model olarak öne çıkan Seat Leon'un grubun bir diğer üyesi Audi A3'den geri kalmadığı gibi daha iyi bir ortalamaya sahip olduğunu gördük. Ucuz bir model olmasına rağmen güvenlikten kısmayan VW Grubu'nu bu nedenle kutlamak gerekir.

Diğer taraftan değerlendirmemizde 3 model bizim açımızdan göze batıyor. Bunlardan Volvo V40 mükemmel bir yetişkin koruması sağlamasına rağmen kötü bir çocuk koruma değerine sahip ve bu sonuç Volvo'ya yakışmıyor. Bir diğeri Infiniti Q30 modeli ve ortalama olarak en kötü 5.değere sahip ve premium bir modelde böyle bir sonuç olmamalıydı. En son olarak Fiat Egea HB gibi ülkemizde üretilerek dünya çapında satılan bir modelin bu listede en azından ortalarda yer alması gerekirdi. Yetişkin koruma değeri ortalama gibi görünse de zayıf denilebilecek çocuk koruma değeri kabul edilebilir gibi değil. Umarız Fiat Türkiye mühendisleri bu duruma yakın zamanda bir çare bulurlar. Burada FCA Grubu'na da dokunmadan geçmeyelim; VW Grubu'nun 3 farklı derecedeki aracını da en güvenilir yapmasından FCA ders almalı diye düşünüyoruz. FCA'nın Alfa Romeo Giulietta modeli 21 model arasında 3.sırayı alırken Fiat Egea HB'in sonuncu olarak 2009 model araçlara göre bile geriye düşmüş olması olacak iş değil.

Bu arada takipçilerimize de bir tavsiyemiz var. Bir aracı aldığı yıldız ile değil yetişkin koruma ve çocuk koruma gibi parametreler ile değerlendirirlerse daha net ve sağlıklı bir sonuca ulaşacaklarını düşünüyoruz.

Not: 2015 ve 2016 model araçlarda farklı test kriterleri uygulanıyor ancak bunun sonuçları aşırı şekilde etkilediğini düşünmüyoruz. Burada 2015 yılında test edilen Opel Astra ve Infiniti Q30 modelleri ile 2016 yılında test edilen Fiat Egea HB modelleri bir miktar etkilenebilir ancak özellikle Egea'nın yerinin değişeceğini üzülerek de olsa düşünmüyoruz. Bu doğrultuda gelen itirazlara yönelik yukarıdaki analizi gerçekleştirdik ve okumanızı tavsiye ediyoruz.

Kompakt HB modellerin Euro NCAP çarpışma testi detayları

alfa-romeo-giulietta-euroncap.jpg

audi-a3-euroncap.jpg

bmw-1-serisi-euroncap.jpg

fiat-egea-hb-tipo-euroncap-2.jpg

fiat-egea-hb-tipo-euroncap.jpg

ford-focus-euroncap.jpg

hyundai-i30-euroncap.jpg

kia-ceed-euroncap.jpg

mercedes-a-serisi-euroncap.jpg

opel-astra-euroncap.jpg

peugeot-308-euroncap.jpg

renault-megabe-euroncap.jpg

seat-leon-euroncap.jpg

toyota-auris-euroncap.jpg

vw-golf-euroncap.jpg
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

47 dakika önce, isa83 :

Mercedes diye kusursuz olduğu anlamına gelmesin. Cla serisinde tasarım hatası yüzünden cam tavanında oluşan kasılma ve gıcırdamaları halen halledemeyen firmadır. Dikkat ederseniz pazardan pay almak için öncelikle c serisinin kalitesini düşürüp fiyatı düşük tutup sonrasında a, cla serilerinde bu kalite düşüklüğü devam etti. Arabalara biniyorsun konfor beklerken trim sesleri insanı kendinden bezdiyor. Mazda bunu yapsa yerden yere vururuz. Güvenlik konusunda  paket ve donanıma göre değişir. Lüks araçlara bakarsanız mustang, z4 güvenlik testinde çok kötü sonuç aldı. Zamanında reno 5 yıldız ile övünen tüm modellerinde ilk firma dersiniz ama  sonrasında çıkan megan tamamen rezil bir durumdaydı. Tekrar aracı alıp elden geçirip kaza testine soktu biraz daha yüksek puan aldı. Dünya değişiyor kaliteli olmak zorunda çoğu firma ama bazı büyükler alt pazardan pay alabilmek için kaliteden ödün verdiğini unutmamak lazım. Bu şu marka sorunsuz tamamen güvenli dememek lazım.

http://www.euroncap.com/tr/results/mercedes-benz/cıtan-kombi/9459

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Servet :

Çitanı komple yapan reno firması. Sadece göğüs farklı. Geri kalan puluna kadar kango

İşte alt pazarlara oynaması yüzünden kaliteden ödün veriyor. Mercedes neden renoya araba ürettirir ki ? Üretti ne oldu satamadığı istediği gibi elinde patladı. Maliyet derken sana olan güveni istem dışı o aracı alanlarda sarsıyorsun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Servet :

Ali, satamama sebebi şu : kangoo 42bin TL iken çitanı 60 bin tl ye satmaya kalktı. Ben yıldızım rakam bu dedi. Ve elinde patladı

Abi fiyat dışında prestij ve kalitede alan kişilerde hüsran yarattı. Tamam fiyat önemli ama insanlar mercedes denildiğinde sana fazla para verirsem bana kalite sunman gerek diyor. Fiyat ne kadar önemli olsa da bazen biraz limitin üstüne çıktığında kalite ve farklılık istersin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vallahi Citan Mitan bilmem ama bu Vito'lar tam benlik.. :D İçinin bu kadar lüks-vip yapılı olmasına da gerek yok. Maksat çoluk çocuk, bagaj bisikletleri alsın yeter.. Geçtiğimiz günlerde arkadaşımın 2.5 Dizel Vito'sunu kullandım, Kandıra dönüşü otoyolda. 185 km hızı gördüm, banamasın demediği gibi halen giderim diyor.. Ve otomobil edasıyla yola yapışıyor. Yani Mpv tarzı bir araç yerine bu araçlar bende daha mantıklı bir hal aldı. :fiuw:

Neyse konuyu biraz dağıttım ama...Selamlar, sevgiler herkese.. :tey:

2017 vip vito ile ilgili görsel sonucu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, Çağlar Bayur :

2008 pejo otmatikler eat6 değil, almayın robotize şanzımandır

eat6 nedir tam olarak? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, razumuhin :

eat6 nedir tam olarak? 

734fbf3f8c0e0727157b19e5b94336da.jpg

17 saat önce, Çağlar Bayur :

2008 pejo otmatikler eat6 değil, almayın robotize şanzımandır

Peugeot 2008 modelinde kullanılan şanzıman EAT6 şanzıman seçeneği var bu arada.

http://www.peugeot.com.tr/peugeot-modelleri/peugeot-nuzu-secin/yeni-suv-2008/teknik-ozellikler.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Servet :

Ali, satamama sebebi şu : kangoo 42bin TL iken çitanı 60 bin tl ye satmaya kalktı. Ben yıldızım rakam bu dedi. Ve elinde patladı

yıldızını kaydırdılar :P 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, İlhan :

Mercedes elbetteki güzel, sağlam, konforlu, donanımlı, prestijli premium bir markadır. Ama bu tüm saydıklarım ve pahalı olması onu mükemmel ve kusursuz ve her şeyde lider yapmıyor. 

Vakti zamanında şöyle bir konu paylaşmıştırm. Aşağıya da kopyaladım.. Güvenlik değerlendirmelerine göre sıralamada yer değiştirebiliyor otomobil. Örneğin Volvo V40 yetişkin korumasında liderken, çocuk korumasında listenin sonlarında. Tabi teste tabi edilen araçların model yıllarına göre bu liste yeniden güncellenmiştir. Yani markalar gerekli iyileştirmeleri yaparak, kabul edilebilir oranları yakalamış yahut yaklaşmışlardır sanırım.

Bu arada Mazda'yada Japon Mercedes'i derler. :D  :geyik: 

konunun üzerine bu haberi gördüm. birde bu açıdan bakalım. Afyon'da olmuş bir kaza 4 kişi vefat etmiş. ön tekerle arka teker arasında mesafe kalmamış. Allah ailesine sabır versin.

FB_IMG_1497362522551_resized.jpg

FB_IMG_1497362541086_resized.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, İlhan :

Vallahi Citan Mitan bilmem ama bu Vito'lar tam benlik.. :D İçinin bu kadar lüks-vip yapılı olmasına da gerek yok. Maksat çoluk çocuk, bagaj bisikletleri alsın yeter.. Geçtiğimiz günlerde arkadaşımın 2.5 Dizel Vito'sunu kullandım, Kandıra dönüşü otoyolda. 185 km hızı gördüm, banamasın demediği gibi halen giderim diyor.. Ve otomobil edasıyla yola yapışıyor. Yani Mpv tarzı bir araç yerine bu araçlar bende daha mantıklı bir hal aldı. :fiuw:

Patron sıfır alıp vipletmişti bu aracı. Bir süre kullandık. Gerçekten oldukça hızlı bir araçtı.Dahili telefonla  şoförü arayıp sağdaki mola yerinde  duralım demek ve led tv çalışırken monte edildiği ara bölmeyi indirip nereye geldik lan der gibi bakmak cabası :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, İlhan :

Dikkatimi çektin İlhan. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

41 dakika önce, Gökhan :

Dikkatimi çektin İlhan. :D

Abi dikkat çekmeyecek gibi değil vallahi bu Vito...

Kaldı ki ben çok soğuk bakıp karşıydım..Ticari bildiğin minibüs derdim.. Ama bu Vito'lar başka bir dünyaymış meğer..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

yaşadığım şehirde ne mazda servisi ne de volvo servisi kalmasına rağmen sonunda kararımı vererek v40 cross country d2 aracı aldım. 

Umarım pişman olmam. Mazda ile kıyaslıycak olursak (biraz erken ama) modeli daha yeni olduğu için tabiki daha teknolojik bir araç

donamın sonuç olarak her daim keyif veriyor insana. ayrıca biraz daha konforlu diyebilirim. Motor olarak karşılaştımak pek de doğru olmaz

sonuç olarak biri dizel diğeri benzinli motor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...