Jump to content

2012 Mazda 3 Dizel - Ankarada usta yada exper tavsiyesi

Kara01
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba forum sakinleri.. Forumun yaş itibari ile en küçüklerinden biri olarak, sizlerden bir abi tavsiyesi - önerisi istiyorum... Dün mazdamı sattım, iyide bir fiyata verdim. Şimdi tekrar mazdaya bakıyorum makyajlı kasa 2012 model dizel - touring paket buldum bir tane. ( 91.000 Km, marşpiyelde avuç içi kadar boya mevcutmuş harici hatasız diyor sahibi. Fiyatınıda diyeyim 51.000'e anlaştık )  Allah kısmet ederse perşembe günü bakmaya gideceğim. Araç Ankarada vede ben yabancıyım başkente... İşinin ehli, baştan savma'lık testler yapmayan bir USTA veyahut EXPERTİZ arıyorum aracı göstermek için.. Tavsiyelerinizi bekliyorum, ramazan ayındayız, duyarsız kalmayalım :P Saygılar, Sevgiler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikli olarak hayırlısı olsun sizin için.

Forumdan @dr_azoom arkadaşımız bu konuda belki size yardımcı olup yol gösterebilir.

Alacağınız aracın ağır bakımı yaklaşmış. Araçta triger zincir değil kayış. 100 Bin km'de değişmesi gerekiyor. Bu durumu ihmal etmeyin derim.

Aracın baskı balatası değişmiş mi ? Ne zaman değişmiş ? Değiştiyse Volanda değişmiş mi, taşlatılmış mı ? Araç ilk kalkarken bir titreyerek, silkeleyerek mi kalkıyor kontrol edersiniz.

Son bir şey sormak istiyorum, senelik ne kadar km yapmayı hedefliyorsunuz ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet @İlhan abi ağır bakım yaklaşmış, triger kayışı değişmemiş, bakım faturalarını gönderdi standart yağ - filtre bakımı uygulanmış araca. En son 2016 nisan ayında  80.000' bakımı yapılmış, şuan 91.000'de. Bakım gelmiş geçiyor dediğimde, aldığım adam 15.000 Km'lik bakım yaptırmış usta gerek olmadığını söyledi dedi...

Yani böyle bi durum varmı bilemem 1 seneyi devirmiş yağ kalitesi nasıldır muamma, keza hava filtreside doludur şuan. Baskı - balata - volan bunların hiçbiri değişmemiş faturalarda böyle bilgi yer almıyor. Abi senede 7 bin km anca yapıyorum klasik memur arabası işte çoğu zaman kapıda yatar gerek olmadıkça binilmez.

Önce arabaya kefilim nereye baktırmak istersen baktır diyordu, ben bu bakımları sorunca '' senin paran bana yaramaz herşeyi sorguluyorsun kaportayı geçtin şimdi yağını, suyunu sorguluyorsun alma kalsın '' tarzında konuştu. Bende eşşek almıyoruz tabikide sorgulayacaz, senin malında bana yaramaz dedim. Tekrar kıvırmaya başlayıp istediğin yere baktır muhabbetleri oldu..

Şuan yağ bakımı ihtiyacı gelmiş geçiyor değil mi siz teyitlerseniz ona göre davranacağım. Aynı zamanda bu bahsettiğiniz ağır bakımlarda gelmiş olmalı. Servise soksam neyi varsa bakılsın ihtiyaç varsa yapılsın desem 5-6 saat içinde bu işi halledebilirler mi ? En azından bir ihtiyacı varsa, sen arabanın sıkıntısı olmadığını söyledin bu masrafları düşmek zorundasın diyip fiyatı makaslarım. Birde bu iş yarın olacak kısmetse servisten randevuda alamam araç adamın aracı,direk ayak üstü uğrayıp bunlara bakılabilir mi diyeblir miyim ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

- Aracı alırsan ilk iş olarak yağ ve yağ filtresini değiştirirsin.

- Baskı balata - volan bu işlem sanayide yaptırılmış olma ihtimali var. (Maliyetli olmasından ötürü)

- Tabiki aracı sorgulayacaksınız..Ama daha önemli şeyler varken yağına suyuna girmek her iki taraf içinde zaman kaybı olur. Aracın kaporta, şasesi, vuruğu, kırığı, boyası, hasarı bakımları en son bakımı sorulur iş biter.

- Aracın karterindeki yağ isterse 1 hafta önce değiştirilmiş desinler.. Ben olsam yine aracı alır almaz ilk iş olarak yağını ve filtresini değiştiririm. Ekspertiz ve sonrası çıkacak duruma göre pazarlık yaparım vs..bu duruma kısmen katılabilirim. Nihayetinde sıfır otomobil almıyorsunuz..Km'si 100 bin km'ye yaklaşmış bir otomobil alacaksınız. Haliyle bir takım şeyler çıkabilir, çıkmasıda çok ama çok doğal. Ne bileyim ekpertiz sonucunda turbo hortumunda çatlak çıktı, aks keçelerinden yağ kaçırıyor vs..bunları talep edebilecek misiniz ? Kişi ilerleyen km'deki aracını neden satar ? İlk olarak masraf çıkarmaya başlayacağından ötürüdür..

- Aracı alacağınız kişi foruma üye ve bu "en arabanın sıkıntısı olmadığını söyledin bu masrafları düşmek zorundasın diyip fiyatı makaslarım." yazdıklarınızı okuyor. :D:geyik:

- Senede yapılacak 7 bin km için, 100 bin Km'ye gelmiş "Dizel" araç almak.

Puffff kötü bir rüya, kabus hatta karabasan gibi...Ben anlamıyorum gerçekten ülke olarak bu dizel araba merakımız nedir. Tek avuntu tesellide şu "Alırken Pahalıya Alıyorum Ama..Satarkende Pahalıya Satıyorum.."

Bu 7 bin Km'nin genelinide zaten eminim şehir içinde yapacaksınız. Haliyle şehir içi yakıt sarfiyatınızda 7-8 litrelerde gezecektir. Heleki günlük kullanım km'niz 8-10 km arası ile 9 litreleri bile görürsünüz.

Dizel otomobilde kullanıcıyı bekleyen maceralar arasında turbo arızası, enjektör arızası..Bunlar ocak söndürür..

Bir dizel kullanıcısı olarak ben tavsiye etmiyorum, fazla km yapamayan kullanıcılara dizel motor.. Ben yeri geliyor bir hafta sonunda yapıyorum sadece 500-700 km yol. Tatillerde 2500-3500 km yol yapıyorum, vs..Dizel-Benzin arasındaki litre birim fiyatı her geçen gün azalıyor. Ben şu an dizel kullanıcısı olarak skyactiv mazda 3'ü gözüm kapalı alırım (Yakıt sArfiyatı Yönünden) 

Şu anki dizel otomobil alma girişiminizi aksiyon bir macera olarak görüyorum. 

Tabiki bu zevk, renk ve para meselesidir..Hepside size ait..Bana ait olan tek şey, yukarıdaki düşünceler.. :)

Tekrar sizin için hayırlısı olsun..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunca adamda bir rahatsızlık, başka türlü hallenmeler sezdim, açıkcası beni rahatsız etti o yüzden forum sakinlerinden yardım isteyeyim dedim, nereye götürülür kim daha iyidir Ankarada bilmediğimden.. Ya tabikide motorda bahsettiğiniz o parçalarda oluşmuş sıkıntılar için fiyattan düş denilmez. Bana söylediği 4-5 bin Km' daha bakıma ihtiyacı yok. Aksi bir durum varsa elbette fiyatı makaslamak hakkımdır diye düşünüyorum. Yok ilhan abi bizim öyle '' pahalıya aldım, pahalıya satayım '' düşüncemiz yok. Evet dizelin turbo - enjektör mevzusu gözümüzü korkutuyor ama yinede atılıyoruz bu maceraya yada karabasanı davet ediyoruz uykumuzun en tatlı yerine. Dizel alma sebebimiz senede 3-4 defa yayla serüveni olur, 1800 rakımda bir yer haliyle yolları konya otobanı gibi düz değil bildiğin kertenkele olup tırmanıyorsun, araç yüklü olunca '' Ya ben bu yokuşu neden 2. vites ile tırmanayım, bastığım zaman asvaltı yarmalı bu araba '' düşüncesi oluşuyor. Dizel, torku yüksek bir araba bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Tek sebep bu belki komik gelebilir. 2016 Corolla 1.6 - 132 Hp vede lpg'li. 4 kişi ve bağaj ile o yola vurdum, ''' İnin sırtımdan, ben kendim giderim ''' dercesine araba zırlıyor hal böyle olunca mecbur güçlü bir dizel.. :rolleyes: Sen memleketi geziyormuşsun abi hey maşallah boşver  Skyactiv''de inşallah nasip olur sana :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, Kara01 :

Merhaba forum sakinleri.. Forumun yaş itibari ile en küçüklerinden biri olarak, sizlerden bir abi tavsiyesi - önerisi istiyorum... Dün mazdamı sattım, iyide bir fiyata verdim. Şimdi tekrar mazdaya bakıyorum makyajlı kasa 2012 model dizel - touring paket buldum bir tane. ( 91.000 Km, marşpiyelde avuç içi kadar boya mevcutmuş harici hatasız diyor sahibi. Fiyatınıda diyeyim 51.000'e anlaştık )  Allah kısmet ederse perşembe günü bakmaya gideceğim. Araç Ankarada vede ben yabancıyım başkente... İşinin ehli, baştan savma'lık testler yapmayan bir USTA veyahut EXPERTİZ arıyorum aracı göstermek için.. Tavsiyelerinizi bekliyorum, ramazan ayındayız, duyarsız kalmayalım :P Saygılar, Sevgiler...

Bu ne hız Mehmet kardeş. Hayırlısı olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.06.2017 at 08:26, İlhan :

Öncelikli olarak hayırlısı olsun sizin için.

Forumdan @dr_azoom arkadaşımız bu konuda belki size yardımcı olup yol gösterebilir.

Alacağınız aracın ağır bakımı yaklaşmış. Araçta triger zincir değil kayış. 100 Bin km'de değişmesi gerekiyor. Bu durumu ihmal etmeyin derim.

Aracın baskı balatası değişmiş mi ? Ne zaman değişmiş ? Değiştiyse Volanda değişmiş mi, taşlatılmış mı ? Araç ilk kalkarken bir titreyerek, silkeleyerek mi kalkıyor kontrol edersiniz.

Son bir şey sormak istiyorum, senelik ne kadar km yapmayı hedefliyorsunuz ?

abi yeni gördümm , @Kara01 kardeşim yerimiz ist yolunda , 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.06.2017 at 13:52, Kara01 :

Abi geç kaldın dün aldım aracı.

Hayırlı olsun. Kazasız belasız keyifle kullanman dileğiyle. :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
17.06.2017 at 13:52, Kara01 :

Abi geç kaldın dün aldım aracı.