Jump to content

Mazda 626 İlk Çalışmada ve Frene Basınca Gelen Ses

vivice
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba mazda severler 2 yıldır mazda 626 92 model sedan araç kullanmaktayım 6 aydır bi ses takıldı kulağıma ve siz değerli mazda sever arkadaşlara danışmak istedim aracımı ilk çalıştırdıktan 1 2 saniye sonra dııızut diye bir ses geliyor sonra ses kesiliyor  daha sonra gelmiyor  aynı ses ani frenlerde abs devreye girdikten sonrada dıızut diye bi ses geliyor ben abs den şüphelendim ama ilk çalışmada  da bu ses gelince kararsız kaldım bunun başlıca sebepleri nelerdir  yada daha once bu ses sorunu ile karsılasan arkadaşlar oldumu  şimdiden teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayisiz neden olabilir ama sadece bir tanesi benim aklima takildi.  Acaba V-kayis(lar)indan ses geliyor olabilir mi?  Bunu arastirmak için isterseniz V-kayislarina (çalisirken) yukaridan bir kapla su dökebilirsiniz.  Su kayislarin çalismasini ve sürtünmesini degistireceginden bir olasilik sesi de kesebilir.  Tabii V-kayislari etrafinda çok dikkatli olun, elinizi kaptirmayin.  Denemeye degebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sürekli çalışma sanasın da gelmiyor arabayı ilk çalıştırdığında 1 2 saniye diizut diyor başka ses gelmiyor yolda giderken felan birde ani frenlerde abs devreye girdikten sonra geliyor bu ses normalde kayışlardan ilk çalıştırmada cık cık cık diye bi ses gelir bağzı arabalardan geliyor ama o tarz bi ses deil ama yinede deniyeceğim bu dediginizi 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

westenhouse a giden borunun başında bir çekvalf var. Sanırım ondan geliyor. eğer ondan geliyorsa ciddi bir zararı yok. Bunu anlamanın basit bi yolu var. Aracı ilk çalıştırdığınızda kaput u kaldırıp birini oraya dikebilir veya birine arabayı çalıştırtıp kendiniz bakabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6  aydır bir problem yaşatmadı bana sadece ilk çalıştırmada ve ani frenlerde abs devreye girince o ses  çıkıyor başkada ses gelmiyor yolda giderken bu çek valf tam olarak nerede onu bulamadım :D bugun biraz bakım da o kısımlardan geliyor  benzin filitresinin yakınlarından

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Foto atarsanız yardımcı olabilirim. Emişten çıkıp westenhouse a giren borunun üzerinde emişe yakın yerde olması lazım. Emin değilim. FS motora biraz yabancıyım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...