Jump to content

1. Nesil Mazda 6 Sert Direksiyon


Drakyuz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2005 Mazda 6 aldım. İki sorun farkettim, birincisi direksiyon çok sert geldi, araci süren başka arkadaşlar da aynı dusuncedeler, ikincisi ilk kalkışta titreme oluyor araçta..

Araç benzinli otomatik

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağları değişmemiştir muhtemelen. 

Şanzıman ve direksiyon yağlarını değiştirin. 

İlk kalkıştaki titreme lpg kaynaklı olabilir, akslardan olabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araçta LPG olmadığına göre ateşleme sistemi arızası gibi sanki. aldıktan sonra bakım yaptırdınız mı? bujilerden kaynaklı olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 8 ay sonra ...
M Fikret Öztürk

Merhaba arkadaşlar direksiyon sertliği benim 2006 model Mazda 6 aracımda da vardı. Forumlarda, nette çok araştırdım, Mazda 6 larin direksiyonun biraz sert olduğu söylendi hep. Bu süreçte direksiyoncuya götürdüm önce power arızalı dedi. Yarım gün tamir edilmesini bekledim. Günün sonunda usta powerin sağlam olduğunu Mazda 6 larda direksiyonun bu kadar yumuşak olabilecegini söyledi. Bende Usta böyle söyledi diye üzerine düşmedim. 6 aydır bu şekilde biniyordum. Bir hafta önce Powerın yağ kaçırdığını gördüm. Ustaya götürdüm Power arızalı değişecek dedi. Ben de tamiri olurmu acaba diye İnternette araştırmaya girdim ve  Nakış Direksiyon ile karşılaştım. Sağolsun Şener Usta ve Yavuz Usta çok ilgilendiler. Önce direksiyon kutusunu tamir ettiler sonra Power daki yağ akıntısını kestiler. Sonrasında rot balansciya götürüp aracın rot ayarını yaptırdılar. Direksiyonum %40 oranında yumuşadı desem yalan olmaz. Pamuk gibi oldu direksiyon. Ellerine sağlık ustaların. Ankara'daki Mazda kullanıcılarına tavsiyemdir "Nakış Direksiyon" tek geçerim. Direksiyon kutusu tamiri, power yağ akıntısının kesilmesi, rot ayarı toplam 800 TL ye malodu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Direksiyon sistemi PAS (Power Assisted Steering) diye anilir; bir pompa ve hidrolik sivi yardimiyla direksiyon eforunu azaltir.  PAS hidroligi bazen seneler içinde sizinti yapabilir.  Bunu gözle inceleyerek anlamak mümkün olabilir.  Bu durumda hidrolik sivi yeniden doldurulabilir.  Hidroligi degistirmeden önce görsel sizinti kontrolu yapmakta fayda var.  Iyi bir usta bu kontrolu kolayca yapar.  Eger sizinti varsa nereden oldugunu mutlaka bulmak ve çözmek gerekir ki tekrar sizinti yapmasin (conta, vs).  Aksi takdirde habire ayni islemi tekrarlamak gerekebilir.

Ayrica, pompada bir ariza olabilir.  Ustanin bunu da kontrol etmesi beklenir.  Siz bunlari önceden ustaya bahsederseniz en azindan usta sizin bilinçli bir sürücü oldugunuzu anlar ve size ona göre davranir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 yıl sonra ...

Konu biraz eski ama faydalanan olur diye yaşadığım hadiseyi paylaşmak istedim.

2009 Mazda 6 aracım var. Aracın Direksiyonu aldığımdan beri sola normal sağa sert dönüyordu ve boşluk vardı. Şimdiye kadar idare ettim elim alıştı filan ama araba muayeneden geçmedi. Direksiyon sistemi sorunlu diye ağır kusurdan kaldım ve bunu yaptırmak artık farz oldu. Hangi direksiyoncuya gittiysem hemen kutuyu değiştirelim tamiri olmaz dediler. Kutu fiyatları da malum çok yüksek. Çıkma alsam mazdalarda bu sorun kronik olduğunu duyduğum için güvenemedim. Benim için tamir en öncelikli işlemdi ve çok şükür zor da olsa sonunda bugün bunu yapacak ustayı buldum :) 

Esenyurt Evren oto sanayide Uzman Direksiyon Yasin Usta. İnternette uzman direksiyon diye buldum ama sanayiye gidince YSN Dİreksiyon tabelası var. Baştan söyleyeyim de sonra benim gibi dükkanı bulmakla uğraşmayın :D 

Dükkana gittim durumu anlattım ve kutuyu söktüler. Kutuda rulman sensörümü ne öyle bişey varmış o bozukmuş. O parçayı bulmak çok zor dedi ama ben bi şekilde ayarlayacağım dedi. Bazı işlemler yaptılar sensörün oralarda tabi öncesinde kutucaki boşluğu filan aldı. Denemek için baya bi sök tak yaptılar ama. Bir günüm orada geçti. Direksiyon kutusu da öyle bişey ki denemek için herşeyini kopmle söküp takmak lazım. Neyse usta öyle yaptı böyle yaptı derken akşama doğru tam ümidimi kesmişken son deneme de birde baktım ki vallahi olmuş. Gerçekten ustaya helal olsun. Eğer direksiyonun da böyle yada buna benzer bi sıknıtısı olan varsa kutuyu değiştirmeden önce mutlaka yasin ustaya göstersin derim. Çünkü herkesin tamir olmaz dediği kutuyu adam yaptı. Numarasını da paylaşıyorum.  0554 536 65 18

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...