Jump to content

Mazda 3 Anahtarımı Denize Düşürdüm

rubin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Slm arkadaşlar. Az önce 2012 model guzumun sustalı anahtar cebimde denize girdim ve anahtar denizde kayboldu. Orjinal anahtar servisten kaç TL ye tedarik edilir. Yada başka caresi var mı. Kopya klon gibi. Olursa Frekans ayarları immo ayarları yapılabilir mi ?? Yardımcı olursanız sevinirim. Cok madur durumdayım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence denizden anahtarı aramaya devam et.[emoji41][emoji41][emoji41][emoji41]

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tatildeyseniz ve yedek anahtarınız yanınızda değilse nasıl olur bilemiyorum. yedeğiniz varsa ve yanınızda değilse bir an önce göndermelerini isteyin çünkü baska yolu yok. yedek anahtar da ana anahtar gibiyse aynısını yaptırmanız mümkün. aksi takdirde servis vs fazla uzun sürüyor ve bayağı bi maliyetli (en son 500 tl gibi şeyler söyleniyordu)  elinizdeki yedekten ucuza klonlamanız mümkün. oto anahtarcılarda max 100 tl olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Denize nerede girdiğinizi bilmiyorum o yüzden söyleyeceklerim afaki kalabilir.

Kumsal-sahil kenarından girdiyseniz  bulma şansınız var. Şinorkel yardımı ile sabah çok erken saatte arama yapabilirsiniz.

Çok geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 metre den 4 saat aramayla buldum arkadaşlar anahtarı . Ama calışmıyor tatlı suya koydum hemen bende tuzdan etkilenmesin diye. Bakalım şansımız varsa çalıştırıcaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, rubin :

15 metre den 4 saat aramayla buldum arkadaşlar anahtarı . Ama calışmıyor tatlı suya koydum hemen bende tuzdan etkilenmesin diye. Bakalım şansımız varsa çalıştırıcaz

Daha önce aynı durum başına gelip sorun yaşamayan arkadaşlarımız var. Güzelcene kurutmanız lazım.. Güneş - fön makinası - pirinç kavanozu vs yardımcı olabilir bu konuda..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. nesil mazda'nın anahtarı 1. nesil ya da mazda 2 ile aynı mı? öyleyse anahtarin pilini çıkarın bence öyle kurutun. anahtar calışmasa bile manuel olarak iş görür mü bilemedim. ilerleyen saatlerde bilgilendirirseniz seviniriz. merak ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. nesil mazda'nın anahtarı 1. nesil ya da mazda 2 ile aynı mı? öyleyse anahtarin pilini çıkarın bence öyle kurutun. anahtar calışmasa bile manuel olarak iş görür mü bilemedim. ilerleyen saatlerde bilgilendirirseniz seviniriz. merak ettim.

Yok çalışmıyor malesef. Marş basıyor ama immo okumadıgından çalışmıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Immobilizer kısmını çıkarıp tekrar sudan geçir ve saç kurutma makinasını uzaktan tutarak kurula. elektronik cihazların ambalajlarından çıkan silika kurutucular vardır küçük bir kutuda silika kurutucu ile bekletip tekrar dene.

lW3yWb.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sustalı kısmı da söküp içindeki immobilizer çipini çıkartıp ayrıca kurutursan daha iyi olabilir. Sustalı kısmı sökmek için üstündeki Mazda logosunu jiletle kenarından kaldırıp alttaki vidayı sökmen gerekli. Susta mekanizmasına dokunmadan kırmız işaretli kısımdan çipi çıkarabilirsin. alttaki  resim mazda247'den.

ERrq78.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, Revivo73 :

Sustalı kısmı da söküp içindeki immobilizer çipini çıkartıp ayrıca kurutursan daha iyi olabilir. Sustalı kısmı sökmek için üstündeki Mazda logosunu jiletle kenarından kaldırıp alttaki vidayı sökmen gerekli. Susta mekanizmasına dokunmadan kırmız işaretli kısımdan çipi çıkarabilirsin. alttaki  resim mazda247'den.

Abi senin ilk mesajla bu mesajı birleştirip yeni bir konu açsak yeridir..

Denize / Suya düşen otomobil anahtarına müdahale / çözüm /  ne yapılır vs bir başlıkla konu açsak bayağı bir fayda sağlar kanımca.. Böyle arada kaynamasa..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu başlığını anahtarımı denize düşürdüm şeklinde değiştirip, arkadaş anahtarı kurutup motoru çalıştırmayı başarırsa başlığa [Çözüldü] ibaresini eklemek daha gerçekçi olabilir.

Veya şmdi hatırladığım kadarıyla birkaç sene evvel bir arkadaş ebay'den $10 anahtar alıp immobilizer çipini yeniden programlayıp motoru çalıştırabilir hale getirmişti, o konuya eklemek te iyi olabilir.

Revivo73 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elimize kumandanın plaketini(yeşil olan iç kısmı) alıyoruz. En küçüğünden fırça kısmı plastik olmayan (şu sarı renkli olanlardan) boya fırçası alıp traş ediyoruz, 1 cm saçı kalsa yeterli ;)  SELULOZİK (burası önemli) SELÜLOZİK tiner ile bir güzel fırçalıyoruz. Özellikle şu çok bacaklı entegrenin diplerini fırçalıyoruz. Tiner plastik aksamları eritir. Düğme gibi plastik aksamlara çok temas etmemesi iyi olur. Bu yüzden bu işlemleri mümkünse yayvan bir cam tabak içinde SADECE yeşil ELEKTRONİK plakete yapıyoruz. Kumanda kabını eritir. Bilginiz olsun. 

Bu anahtarı yedek anahtardan anahtarcı 150 tl gibi bir fiyata birebir kopyalar. Orijinal olmaz ama yakın olur. 

İmmobiliser çipi kumandanın anahtara yakın kısmının içinre Revivo nun fotoğrafını verdiği yerde bulunur. Orasıyla çok bi işiniz yok. Kumandanın suyun içinde bozulacak kısmı. kapıları açmaya yarayan kısmıdır. İmmobiliser ile farklı devredir. Bu anahtar hiçbir işlem yapmasanız bile manuel olarak kapıları açar arabayı çalıştırır. Sadece düğmeler çalışmaz. Anahtarı bulmanız gerçekten büyük şans. 

Geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@zoptrik yeşil plaket değil ona daha cok bord, board, mini board veya kart deniliyor. tiner deniz suyuna giren bord'ları temizlemek için kullanıldığını ilk kez duydum, elektronik aksam  yağ çözücü temizleme spreyleri ile temizlenir; araçlardaki MAF sensörü temizlemede kullanılan spreye benzer.

Ve arkadaş, immo okumadığından motorun çalışmadığını söylüyor yani sorun immo çipinde. Bununla ilg asıl bir konu vardı birkaç sene önce ona bakılması iyi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Plaket türkçe olarak adıdır. Board ise ingilizce adı. Ufuk doğru terim kullanmış

Adı üstünde yağ sökücü tuzlu su asidini çözemez ayrıca tüm plaketler üzerinde eser miktarda vernik olur. Tiner bunun için ideal çözücüdür. Ve tüm elektronik işi yapanlar plastik aksamın cinsini bilir plaket üzerinde ve ona göre tiner ile temizler. Bende dahil.

Hatırla, mazda 6 bas amfisi ne hale gelmişti. Tiner ile temizlendi ve eski haline geldi :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen ingilizce ve elektronik bilgisi yüksek birine benziyorsun, deniz suyuna girip bozulan immo çipi nasıl tamir edilir onu anlatsana. İmmo çipi plaketten cok daha ufak Mazda'da nohut, VW'de pirinç tanesi gibi birşey.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun.umarım problem çözülmüştür.ben aracımı hasar kayıtlı aldım yedek anahtarı yoktu anahtarcılara sordum yedek yaptırmak için 500 tl istediler. Memleket vampir kaynır

ASUS_Z012S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen ingilizce ve elektronik bilgisi yüksek birine benziyorsun, deniz suyuna girip bozulan immo çipi nasıl tamir edilir onu anlatsana. İmmo çipi plaketten cok daha ufak Mazda'da nohut, VW'de pirinç tanesi gibi birşey.

İmmo çipi normal şartlar altında ıp 68 izalasyon kodu ile üretilir. Üzeri epoxi veya plastik tüp ile kamufle edilir. Hiçbir surette sıvı teması olamaz dış darbe ile hasar görmedi ise. b46cad6d9ab621a5bc479da491a2b8ee.jpg
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...