Jump to content

Mazda 323 Kalorifer Sorunu

Mustafa.
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Termostatı sökmüşken japon malı olanla değiştirin. Bende de aynı durum vardı. Önce termostattan başladık, bir nebze iyileşme olmuştu. 1 sene sonra petek iyice tıkandı makineye bağlatmıştım çiçek gibi olmuştu. Göğüs sökümü benim elimden de gelir usta da sökebilir ama biz yanaşmamıştık. Benim araç 91" 626 idi. O model araçta söktüğünüz yer kraker gibi dağılabilir. Çok çok mecbur kalmadıkça sökmeyin bence. Makineye bağlamaya kaç para alıyorlar orada? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim sayın zoptrik.bikere torpido söküldü sözde petek şişlendi ben görmedim bayram haftasıydı ve şişlendiğini söylediler ama sanırım terbiyesizlik yapıldı çünkü değişen bişe olmadı.sizindemi gaz verince ılık üflüyordu.?peteği cihaza bağlatmak 150 tl civarında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önceki aracım 98 accent ti, aynı sorun bende de vardır, hararet termostatını değiştirdim sorun çözüldü, belki basit bir problemi ustalar fark edemedi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen aynı olay oluyordu. Bunun iki yolu var. Ya peteğe su gelmiyor ya da termostat arızalı. Peteğe su gelmemesi peteğin kendinden olabileceği gibi kanallardan ya da borulardan da olabilir. Bağlatmak çok paraymış. Ben 80 e yaptırmıştım 3-4 sene falan oldu. Göğüs sökümü daha ucuza gelecek gibi görünüyor. Hem kalorifer peteği yenilenmiş olacak. Bütün bunlardan önce termostatı yenileyin. Ucuz parça. Sanırım orijinal ayarında japon malı 35 civarıydı. Pahalılanmadıysa. 

2 saat önce, Mustafa. :

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim sayın zoptrik.bikere torpido söküldü sözde petek şişlendi ben görmedim bayram haftasıydı ve şişlendiğini söylediler ama sanırım terbiyesizlik yapıldı çünkü değişen bişe olmadı.sizindemi gaz verince ılık üflüyordu.?peteği cihaza bağlatmak 150 tl civarında.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Termostat önemli bir mevzu ben yetkili mazda servisinden orjinalini almanızı öneriyorum ben aldığımda piyasa malına yakın bir fiyatta idi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende ki durum ise şöyleydi, araç dururken özellikle kış ayında, hararet yarıda içeriye sıcak havayı normal üflüyordu, hareket edince hararet düşüyor sıcak hava yerine soğuk üflüyordu, sanırım yazdıklarınızı yanlış anlamışım kusuruma bakmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba bim ve a101 mağzalarına antfiriz geldi fiyatı 11,95 tl a101 satışta şuan ve yeşil renk bim yarın satışa sunacak rengini bilmiyorum.a101 ayrıca antifirizli cam suyu getirdi 5,95 tl.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Arkadaşlar bugün bi usta baktı peteğin tıkalı olmadığını arabanın rolantide devirdaim gerçekleştirmediğini biraz gaz verince devirdaim başladığını gösterdi banada.devirdaim yan sanayi acaba dedi kanatlarmı yetersiz belki çapları farklıdır dedi.merak ettiğim şu yazın o sıcaklarında asla hararet nedir bilmedim.devirdaim yapmıyor olsa trafiklerde hararet yükselmezmiydi?üst kapağın durumu nedir bilgin varmı geçmişini dedi hayır dedim.üst kapak sarunu olabilir diyor.delikler geniş denk gelmiyordur vs gibi bişe dedi.üst kapak olsa yine hararet sorunu yaşamazmıydım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...