Jump to content

3. Nesil Mazda3 Akü Değişimi ve i-Stop

ahmet07
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar mazda 3 2014 model aracım var. start stop destekli aküm bitti ve ekranda akü ve i-stop ile ilgili hata almaya başladım. servisle görüştüm akümün bittiğinden dolayı hata aldığımı akü değişince hataların gideceğini söylediler.akü değiştirdim.akü ile ilgili hata ekrandan gitti fakat i-stop ile ilgili hata gitmedi. servisi tekrardan aradım ve bana akü değiştiği için i-stop kodlamaları gerektiğini bunuda ücretli olduığunu söylediler. böyle bişey karşılaşan var mı çözüm bulabilecek var mı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, ahmet07 :

merhaba arkadaşlar mazda 3 2014 model aracım var. start stop destekli aküm bitti ve ekranda akü ve i-stop ile ilgili hata almaya başladım. servisle görüştüm akümün bittiğinden dolayı hata aldığımı akü değişince hataların gideceğini söylediler.akü değiştirdim.akü ile ilgili hata ekrandan gitti fakat i-stop ile ilgili hata gitmedi. servisi tekrardan aradım ve bana akü değiştiği için i-stop kodlamaları gerektiğini bunuda ücretli olduığunu söylediler. böyle bişey karşılaşan var mı çözüm bulabilecek var mı

Aracınızı hiç çalıştırmadan uzun aralıklarla bekletmişmiydiniz. ( iki hafta-bir ay -iki ay gibi )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Arabalar :

Aracınızı hiç çalıştırmadan uzun aralıklarla bekletmişmiydiniz. ( iki hafta-bir ay -iki ay gibi )

yok devamlı çalışan bi araç normal süresinde bitti sanırım değiştirdik

2 saat önce, Burak :

@ahmet07 Bu konuda @Tarahumara arkadaşımızın yazdığı bir konu var yardımcı olacaktır diye düşünüyorum ;

mesai bitiminde deneyeceğim teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

2014 Mazda 3 aracımın durduk yere 5 adet arıza lambası yandı aç çalışmadı iki kez frene sert pompalayarak basınca çalıştı akünün bitmiş olabileceğini düşündük bir elektrikçide start stop varta akü takıldı fakat arıza ışıkları halen yanıyor bazen sönüyor i-stop bazen devrede bazen yanıp yanıp sönüyor lastik basınç lambası çarpışma önleme ve şerit değiştirme uyarı lambaları sürekli yanıyor 

Yeni aküden kaynaklı uyarı ışıkların söndürülmesi gerek fakat ben anlamıyorum servisede anlatamadım tam servisteysen bütün uyarı ışıklar söndü randevu verdiler ne gibi bir işlem beni bekliyor olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muhtemelen bilgisayarı bağlayıp günlük kayıtlarına bakarlar, bir reset vs. atarlar. Ben tabii bilmiyorum açıkçası ama benim asıl dikkat ettiğim şey,

02.10.2018 at 23:35, Mazdaciüç :

...iki kez frene sert pompalayarak basınca çalıştı...

sözünüz.

Şimdi benim aklımda iki soru var. :)

1) İki kez frene sert pompalamak, aküsü bitmiş araca nasıl bir kudret veriyor ki araç çalışıyor? :D

2) Aküsü bitmiş aracın frenine iki kez sert pompa yapılacağını nereden biliyordunuz?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Devrim Babacan :

Muhtemelen bilgisayarı bağlayıp günlük kayıtlarına bakarlar, bir reset vs. atarlar. Ben tabii bilmiyorum açıkçası ama benim asıl dikkat ettiğim şey,

sözünüz.

Şimdi benim aklımda iki soru var. :)

1) İki kez frene sert pompalamak, aküsü bitmiş araca nasıl bir kudret veriyor ki araç çalışıyor? :D

2) Aküsü bitmiş aracın frenine iki kez sert pompa yapılacağını nereden biliyordunuz?

Teşekkürler.

2.sorunuzun cevabı oto yıkamacıda araç çalışmadı ve oradaki eleman bu şekilde yaparak çalıştırdı fakat biraz sert basmışki fren müşürü zarar görmüş bugün serviste müşür takıldı ve yukarıdaki tüm sorunlar son buldu

1. Sorudaki belirtilen ışıklar söndürüldüğü ve resetlendiği halde bir sonraki gün aynı hatayı tekrar veriyordu neyseki bir müşürle 180tl civarı sıkıntılar gitti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Selamlar,

Benimde istop uyarisi vermeye baslamisti akuyu degistirdim mutlu agm aku ile degistirdikten sonra istop calisiyordu fakat ertesi gunden sonra istop not ready yazip aku hazir olmadigini belirtiyor. Istop ayari mi yapmak lazim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...