Jump to content

Frene basınca REAR lambası yanıyor.

rido_35
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 7 yıl sonra ...

Özellikle baktım kontrol eddim tüm lambalar sağlam rear ışığı frene basınca neden yanar fren merkezinde filan sorun olunca yanarmı araç 93 model mazda 626 ge kasa olanı birde bazen yolda giderkende yanıyor sönüyor acaba bir yerde eksiklikmi var hidrolik gibi filan fren merkezinde yada..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

37 dakika önce, Böcek :

Özellikle baktım kontrol eddim tüm lambalar sağlam rear ışığı frene basınca neden yanar fren merkezinde filan sorun olunca yanarmı araç 93 model mazda 626 ge kasa olanı birde bazen yolda giderkende yanıyor sönüyor acaba bir yerde eksiklikmi var hidrolik gibi filan fren merkezinde yada..

Forumda mevcut konu ile birleştirilmiştir. Buradan devam edebiliriz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Stop lambalarının hepsi sağlam ve frene basınca yanıyorsa şase olabilir. Ben ortadaki üçüncü stop lambasının elektriğini sol stop lambasının kablosundan çektiğim için frene bastığımda arıza lambası rear yanıyor artık. Fren balatası bitince ya da fren hidrolik yağı azalınca el freni çekilince yanan lamba(brake) sürekli yanıyor zannedersem... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rear genel olarak arka stoplardan yanmayan olduğunda uyarı amaçlı bir lamba lakin tüm lambalar çalışır iken yanıyorsa büyük ihtimal bir kısa devre oluyordur söküp bakmanız gerek acaba duylarda gevşeme falanmı var veya tesisat bir yerlere kısa devremi yapıyor emin olmak gerek ayrıca stoplar dışında frene bastığında yanan başka bir lamba varmı o lambada bozuk olduğunda rear yanabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Rear sorunum bu gün çözüldü stop lambalarından birtanesi hem kararmış hemde başka bir markaymış usta sağlı sollu philips marka stop lambası takınca rear lambam söndü😊 demekki bizim guzlar dandik marka lamba dahi olsa sevmiyor üzerinde barındırmak istemiyor japon kardeşler bu kadar hassas yapmışlar bu araçları zamanında 😊

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...