Jump to content

Vitara İçin Evden Çıkıp Mazda İle Dönmek :)

Can kocak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Teşekkürler hocam. Bugün ruhsatı aldım muayene geçerlilik tarihi olarak 04.01.2020 yazıyor. Araç bu tarihte ülkeye giriş yaptığı için mi acaba bu tarih yaziyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Can kocak :

Teşekkürler hocam. Bugün ruhsatı aldım muayene geçerlilik tarihi olarak 04.01.2020 yazıyor. Araç bu tarihte ülkeye giriş yaptığı için mi acaba bu tarih yaziyor?

Aracınızın TR ye giriş tarihi 3 sene öncesi bu tarihten, dolayısıyla bu tarihi veriyorlar ilk muayene tarihi olarak. Ben de yeni araç alırken trafiğe çıkış tarihi sanıyordum ama olay öyle değilmiş, 2 ay geç gidince muayeneye öğrenmiş olduk.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet artik fabrika cikis tarihinden sonra zaman basliyor. bende ruhsatta fark etmistim. degistirmisler yani yeni uygulama oyle

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı, uğurlu olsun, güle güle kullanın. Gerçekten çok iyi fiyata almışsınız, neredeyse benzinlileri 115.000'e veriyorlar. Ankara'daki bir yetkili servisin aynı zamanda Suzuki bayisi olmasından dolayı, aracı bakıma götürdüğümde ben de inceleme fırsatı bulmuştum. Dış tasarımı güzel, boyutları da iyi ama aracın kokpiti hem tasarım olarak hem de malzeme kalitesi olarak o araca hiç yakışmamış. Göğüs kısmı sert plastikti ki artık B sınıfı araçlarda bile yumuşak malzeme kullanılıyor. Bunun dışında dokunmatik ekran çevreve alınıp sonradan takılan ekranlar gibi emanet duruyordu, aracın bir parçasıymış gibi değildi. Bence bir önceki Grand Vitara çok daha kaliteli bir araçtı. Sen özellik olarak bir dünya özellik koy ama malzemeye aynı önemi gösterme... İsabetli bir karar vermişsiniz, hayırlı olsun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok sağolun hocam.

Vitara da ilk dikkatimi çeken aracın motorunun yetersizliği ardından da soylendigi gibi kalitesiz iç mekan oldu. Türkiye yol şartlarında çok geçmeden aracın her yerinden ses geleceğine eminim. Şimdi dizelini de satışa koymuşlar ama 148 bin den başlıyor fiyatları.

Mazda ile ilgili sormak istediğim bir husus daha; navigasyon olayına ne diyorsunuz? Kullananlar memnun mu ve navigasyon un trafik levhalarını tanıma sisteminden başka artısı var mı?

Yurtdışından aldiracagim SD kart da burada satilanla aynı işlevi görür mü? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Mersin de satış elemanı olarak görevli olan ve ismini Hakan olarak hatırladığım kişi ise ; verilmiş sadakanız varmış Can KOÇAK @Can kocak :nazar:

Hemen orada bulunan Tofaş'ı bile size satabilirdi :) 

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Can kocak :

Çok sağolun hocam.

Vitara da ilk dikkatimi çeken aracın motorunun yetersizliği ardından da soylendigi gibi kalitesiz iç mekan oldu. Türkiye yol şartlarında çok geçmeden aracın her yerinden ses geleceğine eminim. Şimdi dizelini de satışa koymuşlar ama 148 bin den başlıyor fiyatları.

Mazda ile ilgili sormak istediğim bir husus daha; navigasyon olayına ne diyorsunuz? Kullananlar memnun mu ve navigasyon un trafik levhalarını tanıma sisteminden başka artısı var mı?

Navigasyon sistemi ile düşüncelerimi aşağıdaki başlıkta paylaşmıştım. Okumanızı öneririm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Arman-1999 :

Mazda Mersin de satış elemanı olarak görevli olan ve ismini Hakan olarak hatırladığım kişi ise ; verilmiş sadakanız varmış Can KOÇAK @Can kocak :nazar:

Hemen orada bulunan Tofaş'ı bile size satabilirdi :) 

Cx3 reflex paketi satıyordu hocam az kalsın 118 e :) iyi ki yaptıkları iş bankası çalışanı kampanyasini gördüm de silkelenip kendime geldim :) sizin nasıl bir aniniz var hakan beyle :)

1 saat önce, Tarahumara :

Navigasyon sistemi ile düşüncelerimi aşağıdaki başlıkta paylaşmıştım. Okumanızı öneririm.

Teşekkürler hocam 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Can kocak :

Çok sağolun hocam.

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-mazda-navigasyon-sd-kart-navteq-2017-en-son-506290230/detay

Bu ilandakine göre uyuyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçla 600 km'yi devirdik bir haftada. Şehir içi şehir dışı karışık. Yarı yarıya neredeyse. Ortalama hız 29 olarak görünüyor.

Yakıt tüketimi karma da 6.3 olarak görünüyor.

Daha yeni bir araca göre iyi mı değerler sizce? Daha ne kadara kadar düşebilir tüketim? Kaç bin km sonra bu tüketim değerleri oturmaya baslar?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Can kocak :

Araçla 600 km'yi devirdik bir haftada. Şehir içi şehir dışı karışık. Yarı yarıya neredeyse. Ortalama hız 29 olarak görünüyor.

Yakıt tüketimi karma da 6.3 olarak görünüyor.

Daha yeni bir araca göre iyi mı değerler sizce? Daha ne kadara kadar düşebilir tüketim? Kaç bin km sonra bu tüketim değerleri oturmaya baslar?

Bence çok iyi, dediğiniz hız ortalamasında bir önceki nesil olan aracımın ortalaması 11'in altına düşmüyor, kışlık lastiklerle 12'leri görmek bile mümkün ki aracınız daha yeni, sizin de belirttiğiniz gibi. Yarı yarıya fark var neredeyse :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29.11.2017 at 09:23, Ali :

Arabanız hayırlı olsun. Vitara yerine bence güzel bir tercih yaptığınızı belirteyim. Yakın arkadaşımda vitara var diğerinde leon çok fazla arabaları kıyaslarız şu böyle bunun burası dandik vs. diye o bile mazda3 daha çok beğeniyor.  :) Vitaranın Ekranı on numara ben çok beğeniyorum resmen tablet koymuş adamlar. Bizim ekranlara göre biraz daha detaycı davranmış vw grubu gibi. Fakat direksiyona geçip sürdüğünüzde aradaki fark çok belli oluyor. 

Aracınız hayırlı olsun.

Mazda'ya ilk bakarsan başka arabalar yavan kalıyor bende yaşadım:)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Bora Yetkin :

Aracınız hayırlı olsun.

Mazda'ya ilk bakarsan başka arabalar yavan kalıyor bende yaşadım:)

Asıl aldıktan sonra sorun başlıyor. Alıp kullanmaya başlayıp, km ilerleyip aracı değiştirmek istediğinde de başka markalara bakamıyorsun. Hadi bakıyorsun diyelim, bu seferde muhakkak bir kulp, bahane bulup tekrar Mazda'ya geri dönüyorsun. :fiuw:

Nerden bulaştık bu Mazda'ya yahu...bağımlılık yapıyor. :D

Bu arada Subaru'cuların durumu bizden de vahim.. O yüzden şükrediyorum halime. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, İlhan :

Asıl aldıktan sonra sorun başlıyor. Alıp kullanmaya başlayıp, km ilerleyip aracı değiştirmek istediğinde de başka markalara bakamıyorsun. Hadi bakıyorsun diyelim, bu seferde muhakkak bir kulp, bahane bulup tekrar Mazda'ya geri dönüyorsun. :fiuw:

Nerden bulaştık bu Mazda'ya yahu...bağımlılık yapıyor. :D

Bu arada Subaru'cuların durumu bizden de vahim.. O yüzden şükrediyorum halime. 

Şirket aracı jetta kullanıyorum,sonra benim mazda'yı kullanıyorum.Burak Yılmaz-Ronaldo farkı gibi geliyor:)

• Beğen 1
  • Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun öncelikle..tam bir yıl önce yeni mazda6 yı almaya karar verdikten sonra bir çok bayiyi aradım işte g vector özellikli yeni donanımlı araba var mı diye özellikle belirterek sordum. kimisinde vardı renginden almadım. muğladaki bayide de vardı kırmızo diye almadım. sonradan izmirdeki bayiye sordum beyaz olanı var dediler ben de tamam dedim. fiyat konuştuk anlaştık banka kredisi için evraklar vs başvurdum. anlaştığımız gün sabah erkenden izmire gittim. araç dıştan sadece arka ledlerde fark var ona bakmadım ama içine bir girdim baktım arayüz 2016 makyajsız kasa. hatta 2015 belki. bayan satış temsilcisine sordum emin misiniz 2017 makyajlısı bu mudur dedim. evet dedi ama bu yenisindeki info kadranı böyle değil head up böyle değil gvc olduğundan emin misiniz diye tekrar sordum kem küm etti..telefonla mazdadan birilerine sordu araç aradığım araç değilmiş..ne sattığını bilmiyor. bunları da önceden aynı kişi ile konuşup sorup telefon ile teyit ettim. sabah erkenden gittim sinirle geri döndüm muğla bayi ile sağolsunlar bulup aldım. (şimdi satıyorum başka bir konu nedeniyle) özetle ne sattığını bile bilmeyenler var maalesef..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
29.11.2017 at 07:40, Can kocak :

Selamlar.

Hafta sonu eşimle birlikte hafif SUV tarzı bir araç almak için evden çıktık. Evden çıkarken aklımızda Vitara GLX 4*2 modeli vardı açıkçası :) Altımda da Honda Civic 2015 Black edition modeli vardı :)

Yol üstünde Dacia yi görünce fiyat hakkında fikir sahibi olmak için önce bir uğrayalim dedik. Duster dizel EDC seçeneğine bayiden 96 bin TL fiyat alıp çıktık. Üst paket ve ekstralari vardı ama açıkçası şimdi tam hatırlamıyorum :)  benim Honda ya da 75 bin TL fiyat verdiler. Duster i çoğu kullanıcı beğenmiyor ama piyasada dizel otomatik olarak alınabilecek en uygun araç. Eşim isteseydi en başta Duster i dusunebilirdim ama eşim Duster a karşı biraz önyargılı :)

Neyse yine yol üstünde Nissan bayini görünce bi girelim dedik. Önceki gün bir arkadaşım Qashqai için o bayiden 125 bin TL fiyat almıştı. Araç baz paket arabada sadece dizel ve otomatik var başka birşey yok, biz girdiğimizde bize de 124 bin dediler ama baz donanıma açıkçası o parayı vermek saçma geldi bana da.

Mazda bayi ne girmek açıkçası aklımdan bile geçmiyordu. Liste fiyatının yuksekligi, cx5 in malum fiyatı ve 2 bin motoru, cx3 un ise küçük hacimli bir araç olması nedeniyle. Ama eşim bir uğrayalim deyince yine vitaraya gidemeden mazdaya girdik :)

Mazda araç sürmeye başladığından beri takip ettiğim bir araba. Hondayi almadan önce bu yılın başında ikinci el benzinli modellerine bakıyordum. Ama Honda birden karşıma avantajlı olarak çıkınca Honda yi almıştım.

Bayiye girince beni ilk karşılayan Mazda 3 oldu. Eşim biraz yüksek olduğu için cx3 e bakarken gözüm yandan yandan M3 kayıyordu :) ama aracın liste fiyatı 139 bin küsur. Ben 105 bine Vitara almak için evden çıkmışım o yüzden aracın yanına bile yaklaşmaya korkuyordum açıkçası ama yine de aracın her yanını  kurcaladim :)

Neyse fazla uzatmadan cx3 reflex paketine 118 bin fiyat verdiler. Mazda 3 un fiyatını ağız kenariyla sordum 134 civarı olur dediler. Ama tabi ben bu arada nerden baksan 10-15 defa M3 bindim indim :)

Cx3 e verilen 118 bin biraz fazla geldi ama benim hondayi da 77 e sayinca olabilir dedim. Eşimle biraz konuşup ani bir kararla cx3 için kaporayi kredi kartından çektirdim :) evet dediğim gibi Vitara için çıkmışken cx3 un kaporasini verip eve gelmistik :)

Malum ne kadar arastirsam da almak hiç aklımdan geçmeyen bir arabayı almıştık. Cumartesi gecesi sabaha kadar bakindim internette. Donanım olarak power paketine kıyasla zayıf olsa da aracın o donanımda ve iç kalitesiyle rakiplerinin ciddi manada ötesinde olduğu asikardi. Sabah İnternetten bakarken benim aldığım bayinin Mazda kampanyası paylaştığını gördüm. İş bankası ve doğa koleji çalışanlarına 6500 TL indirim 3 bakım hediye ve sıfır faizli kredi gibi bir kampanyaydi. Bunu görünce açıkça moralim bozuldu. 3 bakım kampanya ile nerden baksan iz diğer indirimle beraber benden 6 bin TL daha ucuza araca binecekler. Bazı şeyler vardır ne kadar isteseniz de böyle ufak birşey çıkınca insan içindeki tüm istek gider. Aynen bunu görünce bana da öyle oldu ve Mazda ya gidip alımı iptal etmek istediğimi söyledim. Pazar günüydü çalışanların hepsi yoktu pazartesi görüşelim falan dediler bakalım dedim çıktım.

En baştan beri aklımda olan Vitara için bayinin açık olduğunu umarak Suzuki ye gittim. Bayi açıktı ve cidden şimdiye kadar gördüğüm tüm araç temsilcileri arasında en kibar ve efendi bir adam şansıma o gün nobetciymis.

Vitara GLX 4*2 için Ağustos ayından kalan araca 98 bin TL fiyat verdi. Aynı şekilde bir turbo s modeli vardı onada 101 bin fiyat verdi.

Vitara ya bindim ama hayal kırıklığı önce aracın içinde başladı. Çünkü her bir şeyi Mazda ile karşılaştırıyorum ister istemez. Arada her ne kadar o kadar fiyat farkı olsa da Mazda da ki kalite cidden çok farklı. Ha şöyle diyeyim belki en başta Vitara ya gitseydim sunroof ve hacminin de etkisiyle aracı alıp çıkabilirdim ama önce Mazda ya gittik bir defa :)

Vitara ile test sürüsüne çıktım. Belki benim Honda dan sonra bu hissi verdi bilemiyorum ama araba gitmiyordu. Gaza yükleniyorum motor kendini yirtiyor neredeyse ama araç bana göre çok hantal. Satıcı arkadaş turbo s in daha iyi olduğunu söyledi ama zaten aklımda Mazda da kaldığı için onu denemedim bile. Vitara nin iç mekan kalitesi de düşük geldi. Ayrıca aracın plastiklerinden anladığım kısa bir süre sonra aracın her yanından sesler geleceği. Bunu Honda da yaşadım. Neyse Benim hondayi takas fiyatı olarak 73 bin TL fiyat alıp ciktik bayiden.

Sonra açıkçası dayanamayıp başka bir Mazda bayini arayıp diğer bayiden aldığım fiyatı soyleyerek fiyat sordum. Cx3 power paketi için 124 bin, Mazda 3 power paketi için 121 bin fiyat verdiler. Tabi önceki bayiden fiyatlardan sonra bu rakamları duyunca yanımdaki herkes şok :) bayiden bayiye bu kadar fiyat değişimi ni duyunca açıkça öncelikle Mazda nin satışında en büyük hataların bayilerden kaynaklandığına karar verdim. 1-25-7-8 değil liste fiyatı ile arasında 20 bin TL fiyat farkı var. Bu öncelikle alicidaki güveni kıran bir husus. Alıcıya değer verilmediğini gösteren bir husus. Bu nedenle her ne kadar mazdayi sevsem de bu nedenle Mazda ile ilişkimiz güvensiz başladı.

Neyse diğer bayiden bu fiyatı alınca tabi ki cx3 u falan aklımdan sildim ve direk M3 e yogunlastim :) ardından başka şehirde bulunan diğer bayiye gitmek için yola çıkacakken önceki bayideki temsilci arayarak görüşmeye davet etti. Bende önce siparişi tam iptal ettirip gitmeyi düşündüğümden uğrayıp öyle gideyim diye bayiye gittim.

Neyse aldığım fiyatı söyledim. Bunun üzerine bayi de aynı fiyatı verdi. 1000 TL kasko indirimi ve aracı full şeffaf kaplamada uygun bir rakam verdiler.

Tabi ardından 1000 TL kasko indiriminde beni bir kasko şirketine mahkum ettiklerini ve başka bir yerden indirimle kasko yapmadıklarini, yüksek bir kasko bedeli cikardiklarini acı bir deneyimle öğrendim. 

O yüzden Mazda ya karşı güvenim açıkçası bir daha kırıldı. Yeniden söylemek istiyorum. Mazda gerçekten harika bir araç. Bu kadar olumsuzluga ve güven kıracak hareketlere ve ayrıca aklımda başka bir araba olmasına rağmen Mazda yi almamdan aracı gerçekten çok beğendiğim ortada. Ama bayilerinde davranislari, her ne kadar benim yararıma olsa da tutarsız fiyatlar güven kırıcı noktalar. Umarım bu güven kırıklığını ilerleyen bakım dönemlerinde yaşayıp araçtan sogumam. Çünkü bunu Honda da yaşadım bir bayinin 400 dediği bakıma aynı şeyleri için 800 veren bayi oldu. 

Yine de olumsuz durumlara ve aracı alınca bu sıkıntılar yüzünden yüzüm gulmemesine rağmen Mazda ya gerçekten hayran oldum.

O yüzden siz değerli insanlara tavsiyem aklınızda başka bir araba varsa sakin Mazda ya ugramayin. Yoksa elinizde bir proforma fatura ile bayiden çıkıyorsunuz benden söylemesi :)

Öncelikle hayırlı olsun, Mazda ile bir anımı da ben paylaşmak isterim. 2005 yılı sıfır araç alacam kafaya koydum, bayileri dolaşıyorum. Genel bir kıyaslama yapmak için. Reno, Tofaş, Opel, Hyndai, Ford, asıl aklımda olanları sona sakladım. Mazda bayisine girdim. İçerde tek kişi oturuyor masada. Mazda 3 baktım baktım :) çok hoşuma gitti. Tabi bu arada vatandaş hala oturuyor. Kendimi buzdolabında hissettim ve çıkıp Hondaya gidip 2005 civic alıp çıktım. Gerçekten Mazda çok güzel ama satış aşamasında bir sıkıntı var galiba. Şu an şükürler olsun Mazdaya kavuşalı 6 ay falan oldu :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...