Jump to content

Mazda MX-5 Almak İstiyorum, Sorularım Var Yardımcı Olursanız Sevinirim

Zafzaf

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar;

2017 model power sport donanımlı 1.5 MX5 sahibiyim. Ben de aracımı almadan önce pek çok sitede RF ve Soft Top farklarını inceleledim, videolarını izledim. RF lerin ekran görüntülerine uzun uzun baktım, pek çok fotoyu indirdim günlerce inceledim; yay & jant uygulamasıyla ne kadar farkı olacağını düşündüm vsr...

Nihayetinde aracı alacağım bayiye gittiğimde ellerinde  bir tane beyaz RF Motion donanım araç olduğunu gördüm ve detaylı inceledim:

- satistaki RF  Motion donanımı ve fiyat farkın ile  bastan kaybettirdi. Fiyat olarak ST Power Sportun cok üzerinde  kaldi. Aradaki o fiyat farkı daha düsük donanim paketli bir RF icin verilmez diye düsünüyorum. Teknik özellikleri geçtim Recaro koltuklar bile arkanizdan aglar yapma etme diye...

- Üstü açik ya da kapali farketmez RF in içi bana çok basik / dar / göreceli olarak rahatsiz edici geldi ( saatlerce ST içinde oturup aracin sagini solunu kurcalayip üstünü aç - kapa yaptiktan sonra RF nin içine oturunca böyle oldu ;) )

Araçlarin üstü açik kullaniminda sürüs keyfi, görsellik, ferahlik vsr  kriterleri baz alarak kiyaslarsak ST benim yegane tercihim olurdu. RF maalesef üstü acildiginda bile bir roadster tadi veremiyor.( Targa karakter )

isin maddi kismina bakarsak da RF e fazladan verilecek parayi yakita harcar bolca gezerdim... 

not: ST alınca ilk yaptığım iş iyi bir brandacıya gidip teknelerde kullanılan su iticiliği yüksek kaliteli kumaştan yarım bir örtü yaptırtmak oldu. Takke gibi geçiriyorum ST üzerine, kesinlikle tavsiye ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, leondede :

Selamlar;

2017 model power sport donanımlı 1.5 MX5 sahibiyim. Ben de aracımı almadan önce pek çok sitede RF ve Soft Top farklarını inceleledim, videolarını izledim. RF lerin ekran görüntülerine uzun uzun baktım, pek çok fotoyu indirdim günlerce inceledim; yay & jant uygulamasıyla ne kadar farkı olacağını düşündüm vsr...

Nihayetinde aracı alacağım bayiye gittiğimde ellerinde  bir tane beyaz RF Motion donanım araç olduğunu gördüm ve detaylı inceledim:

- satistaki RF  Motion donanımı ve fiyat farkın ile  bastan kaybettirdi. Fiyat olarak ST Power Sportun cok üzerinde  kaldi. Aradaki o fiyat farkı daha düsük donanim paketli bir RF icin verilmez diye düsünüyorum. Teknik özellikleri geçtim Recaro koltuklar bile arkanizdan aglar yapma etme diye...

- Üstü açik ya da kapali farketmez RF in içi bana çok basik / dar / göreceli olarak rahatsiz edici geldi ( saatlerce ST içinde oturup aracin sagini solunu kurcalayip üstünü aç - kapa yaptiktan sonra RF nin içine oturunca böyle oldu ;) )

Araçlarin üstü açik kullaniminda sürüs keyfi, görsellik, ferahlik vsr  kriterleri baz alarak kiyaslarsak ST benim yegane tercihim olurdu. RF maalesef üstü acildiginda bile bir roadster tadi veremiyor.( Targa karakter )

isin maddi kismina bakarsak da RF e fazladan verilecek parayi yakita harcar bolca gezerdim... 

not: ST alınca ilk yaptığım iş iyi bir brandacıya gidip teknelerde kullanılan su iticiliği yüksek kaliteli kumaştan yarım bir örtü yaptırtmak oldu. Takke gibi geçiriyorum ST üzerine, kesinlikle tavsiye ediyorum.

Yorumlarınız çok değerli benim için. Benim anladığım kadarıyla park ettikten sonra brandayı geçirip öyle gidiyorsunuz. Fiyat olarak ne kadar mal oldu branda ,öğrenebilir miyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normal versiyonun tek eksiği MX-5 Miata Speedster Evolution modelindeki tenteyi gizleyen ve aracın sportif görüntüsünü katlayan kapaktır. Belki o kapak ve otomatik tente (kapak olursa mecburi otomatik olmalı) olsa o zaman RF ile aynı seviyeye gelebilir. Daha önce toplantılarımızda da konusu geçmişti, cabrio araba alırsam tentesi de otomatik olsun kardeşim diyen bir kişiyim :)  

Takla anında RF ile normal versiyonun güvenlik farkı yoktur diye düşünüyorum, eğer kriterlere uygun olmasaydı normal versiyonu çıkartılmazdı.

RF benim zevkime göre çok daha iyi gözüküyor, herkesin zevki kendine :) Hangisini seçerseniz seçin eğlenceli ve dikkat çeken bir arabaya bineceğiniz kesin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayilerin elinde araç varsa pazarlık şansınız mevcut... bence üşenmeyin tek tek arayın sorun... liste fiyatları üzerinden ciddi indirim yakalama şansınız olabilir ( bu biraz da şans , fiyat sorduğunuz bayinin elindeki araç maliyetine bağlı. Dönem ve ödenen ÖTV oranlarına göre bayiden bayiye maliyetler değişkenlik gösterebiliyor ve önerecekleri indirim rakamını etkiliyor )

Tenteyi sormuştunuz:

Her kullanım öncesi / sonrası (kısa süreliğine parklar  hariç elbette )  tak /çıkar yapıyorum. Yazın da aşırı sıcak ve güneşli havada çok gerekecek sanırım. Maliyeti: 400 TL

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Test sürüşü yapmadım demişsiniz. Peki aracı hiç yakından görüp, inceleme koltuğuna oturma şansınız oldu mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Böyle bir araç alacak olsam kesinlikle 2.0 Mx5 i görmeden karar vermezdim. @Zealot un aracına bence bakın.

Türkiye’ de tek ve bir roadstar araçta olması gereken güç ve eğlence mevcut.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, İlhan :

Test sürüşü yapmadım demişsiniz. Peki aracı hiç yakından görüp, inceleme koltuğuna oturma şansınız oldu mu?

Ben bunu atlamışım, mutlaka ama mutlaka test sürüşü yapmalısınız. Ben @Zealot ın aracını sürmüştüm, görüntüsünü çok beğenmeme rağmen kullanım sırasında verdiği yorgunluk olumsuz geldi. Tabi olumsuzluğun sebebi kendi aracımı çok sevmem olabilir.

2 saat önce, M.E.G :

Böyle bir araç alacak olsam kesinlikle 2.0 Mx5 i görmeden karar vermezdim. @Zealot un aracına bence bakın.

Türkiye’ de tek ve bir roadstar araçta olması gereken güç ve eğlence mevcut.

Açıkçası eğer vergiden çekinmiyorsanız M.E.G in görüşüne ben de katılıyorum. Hazır bu arabayı almaya karar vermişken neden Türkiye de tek olmayasınız :) Üstelik daha çok güç isterseniz performans kiti bile hazır, İngiltere den getirtip taktırtırsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayide içine oturup etrafını inceleme fırsatım oldu (aynı şekilde fiat spider içinde öyle).Fakat hiç test sürüşü yapıp kullanmadım. Ama sayısız yurtdışı yurtiçi inceleme izledim.  2018 Ocak fiyatları almak için aradığımda test sürüş için randevuda talep edicem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1/4/2018 at 20:58, Zealot :

bizim perşembe buluşmalarımiza gelirseniz, yakından bakabilirsiniz 

Bu hafta içi buluşma olucak mı katılmak isterim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Zafzaf :

Bu hafta içi buluşma olucak mı katılmak isterim

Evet buluşacağız inşallah Maltepe de. Takvimden takip ederseniz daha kolay olur.  Gün içersinde etkinliği oluştururum 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

arkadaşlar merhaba , arkadaşım için araç bakıyoruz. 

MX-5  1.5 otomatik vites var mı, sipariş üzerine Türkiye'ye  gelir mi?

soft veya RF fark etmez

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Seriatsu :

soft veya RF fark etmez

1.5lt modellerde otomatik şanzıman sunulmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Seriatsu :

soft veya RF fark etmez

Kanka nd kasa yani skyactiv seri mx5 lerde sadece 2.0 larda otomatik vites seçeneği var. O da ha diyince bulunmaz zaten. 

Bir diğer yandan, mazda henüz kendisi bir arkadan çekişe göre sanziman üretmedi.

Bu yüzden fiat 124 ve mx5 lerde ortak olarak  aisin marka,  eski kasada da kullanılan şanzımanı kullanıyor... 

Bu sanziman da spor araba olayından çok uzak yani.. Skyactiv drive otomatik sanziman gibi yüksek kitleme oranına sahip değil ve yavaş.. 

Mx5 in ruhuna çok uygun değil yani.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet klasik tip tork konvertorlü.. 

Skyactiv drive sanziman da tork konvertor lü ama hemen 1500 devirde falan  kitleme devreye giriyor,  dsg gibi veya smg gibi mekanik kavrama devam ediyor.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...