Jump to content

2. Nesil Mazda 3 (BL) Kumanda ve Immobilizer Çipi Programlama

mazdarunner
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracım için Çin'den aldığım anahtarı kodlamaya çalışırken ulaştığım anahtar ve çipi programlamak için gereken işlemleri Türkçeye çevirmiştim. belki birilerinin işine yarar.

2011 Mazda 3 ANAHTAR Programlama ( 2 orijinal anahtar da olmalı. Anahtarlardan biri kopya ise bu programlama işe yaramaz )

1. Çalışan orijinal anahtarı yerine tak.
  2. ON konumuna getir (çalıştırma) sonra OFF a getir. ON pozisyonunda 3 saniye kadar kalmalı.
  3. OFF a getir ve anahtarı çıkart.
  4. 10 SANİYE İÇİNDE ikinci çalışan anahtarı tak ve Ona getir ve sonra OFF a getir. Kontak en az 3 saniye güvenlik ışığı sönene kadar ON da olmalı.
  5. OFF a getir ve ikinci anahtarı çıkart.
  6. Yeni programlanmamış anahtarı 20 saniye geçmeden tak ve ON a getir. En az 3 saniye ON da tut, OFF a getir.
  7. Güvenlik ışığı programlamanın başarılı olduğunu göstermek üzere 3 SANİYE yanacaktır.

2011 Mazda 3 KUMANDA Programlama ( Akıllı giriş sistemi olmayan araçlar için )

1. Arabaya bin tüm kapıları kapat sonra şöför kapısı aç ve açık bırak
  2. 24 saniye içinde kontağı tak ve 3 DEFA ON a getir ve sonra OFF a getir. Anahtarı üstünde bırak. Sonra şöför kapısını 3 DEFA KAPAT AÇ.
  3. Düzgün yapıldıysa kapılar otomatik olarak kilitlenip açılacak. Araç şimdi programlama modunda. Kilitler açılıp kapanmazsa tekrar denemek gerekir.
  4. Programlanacak ilk kumandadaki AÇMA tuşuna 2 DEFA bas. Başarılı programlamayı göstermek için Kapılar kilitlenip açılacak. Programlanacak sadece bir tane kumanda varsa aynı kumandadaki herhangi bir tuşa 2 DEFA daha bas, kapıların kapanıp açılmasını bekle sonra aynı kumandadaki herhangi bir tuşa iki DEFA DAHA bas. Eğer programlanacak 2 kumanda varsa ikinci kumandadaki herhangi bir tuşa 2 defa bas, kapıların kilitlenip açılmasını bekle ve ikinci kumandadaki herhangi bir tuşa 2 defa daha bas. 3 anahtar programlamak istenirse ikinci kumandadaki herhangi bir tuşa 2 defa daha bas kapıların kilitlenip açılmasını bekle, üçüncü kumandadaki herhangi bir tuşa 2 defa bas.
  5. Kapıları kapatıp kumandaları test et.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

elinize sağlık, ben de uğraşacağım. çin'den aldığınız ürünün linkini verirseniz çok memnun olurum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

44 dakika önce, Mehmet Özdemir :

elinize sağlık, ben de uğraşacağım. çin'den aldığınız ürünün linkini verirseniz çok memnun olurum.

Aldığım anahtar bu ama söyleyim çalıştıramadım. yakında bir oto anahtarcıya gidip bu anahtarı çalıştıabilir miyim diye soracağım.

Forscan yükleyip arabayı bilgisayara bağladım. 3. anahtar olarak kodlayamadım hata veriyor.

https://www.aliexpress.com/item/HKCYSEA-2-Buttons-315-433MHZ-Flip-Folding-Remote-Key-with-4D63-Chip-for-Mazda-3-6/32806012226.html?spm=2114.10010108.1000013.1.4b2f7561kiMOq2&traffic_analysisId=recommend_2088_1_90158_iswistore&scm=1007.13339.90158.0&pvid=21bbeb55-c53f-46a8-9002-cca4cd056c54&tpp=1

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ürünün satış linkinde frekans seçeneği var. bizim araçların kumanda frekansı 433 MHz diye biliyorum. orada bir hata yapmış olabilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de 433 Mhz siparis ettim. siparişten önce bir servise sormuştum 433 mü 315 mi diye TR dekiler 433 müş.

kumandayı da programlayamadım çipi de. aslında anahtar ile ilgili teknik bilgisi olan olsa baya iyi olurdu  anahtar şu an kapıyı açmaktan başka işe yaramıyor:).

forscan programının forum bölümü var orada çin malı anahtar kopyalarının kalitesiz olduğu ve programlanamayabileceği yazıyor. başka bir 4D633 çip alsam işe yararmı diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...