Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Otomatik Şanzıman Sorunu

mazlumayhn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba 

Aracım 2011 mazda3 hatchback otomotik bir süre önce çalışmadan önce vitesleri görmemeye başladı şimdiyse tamamen görmüyor ve araç çalışmıyor hiçbir vitesi araç algılamıyor dolayısıyla aracı çalıştırıp biryere götürüp gösteremiyorum. Sorunun ne olduğunu bilen tavsiyesi ve fikri olan varsa yapmam gereken nedir ve ortalama masrafım ne olur bilmek istiyorum tamir edildiğinde.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç kaç km'de? gerekli bakımları zamanında yapılmış mı? 2. nesilde otomatik şanzıman arızası pek görmedik şu zamana kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Burak :

Direk şanzıman değil de şanzımanı kontrol eden ünite ile alakalı olabilir mi diye düşünüyorum .

3B63281.GIF

Olabilir bende öyle düsünüyorum fakat tam olarak anlayamadım.

4 dakika önce, Mehmet Özdemir :

araç kaç km'de? gerekli bakımları zamanında yapılmış mı? 2. nesilde otomatik şanzıman arızası pek görmedik şu zamana kadar.

Araç 79000 kmde benzinli lpg hiç takılmadı ben 75000de satın almıştım ama bakımlarının çok aksatıldığını düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, mazlumayhn :

Olabilir bende öyle düsünüyorum fakat tam olarak anlayamadım.

Atmış veya yanmış bir sigorta olabilir mi ? Manuele alıp vites değiştirince konsolda vites numarası görünebiliyor mu ? ( Sorunsuz bir arabada da görünüyor mu ona emin değilim ama kontrol ünitesinde bir problem varsa belki orada da göstermiyordur diye sormak istedim )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Burak :

Atmış veya yanmış bir sigorta olabilir mi ? Manuele alıp vites değiştirince konsolda vites numarası görünebiliyor mu ? ( Sorunsuz bir arabada da görünüyor mu ona emin değilim ama kontrol ünitesinde bir problem varsa belki orada da göstermiyordur diye sormak istedim )

Sigorta kaynaklı olduğunu sanmıyorum öncesinde bir temassızlık söz konusuydu ekrandan takip edip calıştırabiliyordum. Manuel vites gecisleri de çalışmıyordu hepsi çok kısa zaman içerisinde gerceklesti. Benim ďüşüncem beynin formatlanması çözebilir tabi varsa böyle birşey mekanik bir sorun olduğunu sanmıyorum yani.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sorunu tam anlamak adına? marşa basıyorsunuz tık sesi bile yok mu? vites P de? yarım kaontak yapıp frene basınca vites kolunu P den çıkartabiliyor musunzu bu arada?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun, umarım öyle değildir fakat sorun TCM (transmission control module) ile alakalı olabilir. 

Akunun oralarda bir eleman. 

Resimdeki 2010-2011 2.0 - 2.5 L otm. Mazda 3lerde kullanılanı, bizim araclarda da aynı seri mi var bilemiyorum.

Arıza lambası yandı mı hiç?

81oTmN4nFRL._SL1500_.jpg

71x9+Ij3eML._SL1500_.jpg

81VSrRkNTNL._SL1500_.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19.01.2018 at 20:08, Çağlar Bayur :

sorunu tam anlamak adına? marşa basıyorsunuz tık sesi bile yok mu? vites P de? yarım kaontak yapıp frene basınca vites kolunu P den çıkartabiliyor musunzu bu arada?

Hocam marşa basıyorum anahtar dönüyor fakat bos calisma sesi yok sadece tık ediyor. Kontağı açtığımda frene basıp vites degisimleri yapabiliyorum. Yarım kontak denemedim. Bilgisayar vitesleri görmüyor gormeyincede marş basamıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19.01.2018 at 23:00, quiteguide :

Geçmiş olsun, umarım öyle değildir fakat sorun TCM (transmission control module) ile alakalı olabilir. 

Akunun oralarda bir eleman. 

Resimdeki 2010-2011 2.0 - 2.5 L otm. Mazda 3lerde kullanılanı, bizim araclarda da aynı seri mi var bilemiyorum.

Arıza lambası yandı mı hiç?

81oTmN4nFRL._SL1500_.jpg

71x9+Ij3eML._SL1500_.jpg

81VSrRkNTNL._SL1500_.jpg

Öncelikle tesekkur ederim bilgi için. Arıza lambası yanmadı hic sadece son 1 hafta yağ lambasi yaniyordu sonradan olan birsey yağını degistirdim. Bahsettiğiniz sorunun maliyeti hakkında bir fikriniz varmı. Birde araç otoparkta sizce gecici olarak calistirilabilir mi servise götürmek için ?

7 saat önce, 67Bulent1976 :

büyuk ihtimal sorun şanzıman kontrol modülündedir. @quiteguide arkadaşıma katiliyorum.  

Teşekkür ederim mailyeti hakkında bir fikriniz varmı? Birde arac otoparkta servise götürmek için gecici olaeak calistirilabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, mazlumayhn :

Hocam marşa basıyorum anahtar dönüyor fakat bos calisma sesi yok sadece tık ediyor. Kontağı açtığımda frene basıp vites degisimleri yapabiliyorum. Yarım kontak denemedim. Bilgisayar vitesleri görmüyor gormeyincede marş basamıyorum.

marş basmayan arçata şanzımanda arıza aranmadan önce diğer kontroller yapıldı mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, mazlumayhn :

Öncelikle tesekkur ederim bilgi için. Arıza lambası yanmadı hic sadece son 1 hafta yağ lambasi yaniyordu sonradan olan birsey yağını degistirdim. Bahsettiğiniz sorunun maliyeti hakkında bir fikriniz varmı. Birde araç otoparkta sizce gecici olarak calistirilabilir mi servise götürmek için ?

Teşekkür ederim mailyeti hakkında bir fikriniz varmı? Birde arac otoparkta servise götürmek için gecici olaeak calistirilabilir mi ?

Yapacağınız ilk şey aracı bilgisayara bağlayıp logo girmiş hata kodlarına bakmak olmalı. 

Sorunun çözümü orada.

TCM sadece bir olasılık. 

Aracı calistirip, hareket ettirmeye de ugrasmayin bence, belli ki problemin başında size sağladığı 'servise kadar götürme' opsiyonu artık yok.

Bu marş basmama sebebi 'bitmiş akü' felan olabilir mi? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, quiteguide :

Yapacağınız ilk şey aracı bilgisayara bağlayıp logo girmiş hata kodlarına bakmak olmalı. 

Sorunun çözümü orada.

TCM sadece bir olasılık. 

Aracı calistirip, hareket ettirmeye de ugrasmayin bence, belli ki problemin başında size sağladığı 'servise kadar götürme' opsiyonu artık yok.

Bu marş basmama sebebi 'bitmiş akü' felan olabilir mi? 

Sorun aküde değil malesef denedim baktım sorun tamamen araç vitesi görmedigi icin calismiyor olması. Bilgilendirme icin tesekkur ederim tekrar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

anlık çözüm var sadece aracı bi kereye mahsus çaliştirmak için o da  tutarsa.kontağı çevirmeden vitesi bütün modlarda gezdirin d r p n.sonra manurl moda alıp tekrar gezdirin tekrar otomatik moda alıp gezdirin ara ara kontağı çalıştırın

dikkatinize sunulur bu yazım @mazlumayhn

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, 67Bulent1976 :

anlık çözüm var sadece aracı bi kereye mahsus çaliştirmak için o da  tutarsa.kontağı çevirmeden vitesi bütün modlarda gezdirin d r p n.sonra manurl moda alıp tekrar gezdirin tekrar otomatik moda alıp gezdirin ara ara kontağı çalıştırın

dikkatinize sunulur bu yazım @mazlumayhn

Teşekkur ederim bilgilendirme için Bülent Bey umarım olurda servise göturebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
03.03.2018 at 21:11, muratty :

Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Sonuç ne oldu acaba?

Gerçi sorunu çözmüşsünüzdür bu zamandır.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Sorunu hala çözümleyemedim açıkcası her usta farklı bir sorundan bahsediyor. Servis ise malum fiyatlar v.s. o yüzden şimdilik bekletiyorum güvenilir bir yer bulduğumda detaylı baktırıp sonucunu sizlerle paylaşacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

59 dakika önce, mazlumayhn :

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Sorunu hala çözümleyemedim açıkcası her usta farklı bir sorundan bahsediyor. Servis ise malum fiyatlar v.s. o yüzden şimdilik bekletiyorum güvenilir bir yer bulduğumda detaylı baktırıp sonucunu sizlerle paylaşacağım.

Tekrar geçmiş olsun kardeşim. İnşallah en uygun maliyetle çözülür..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...