Jump to content

1991 Mazda 323 Fren Arızası

Evren35
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaslar aracım 1991 model gecen hafta aracın fren pedalı cok yumusak basıyor fren attıgında araba aktıgı için arabayı tamirciye götürdüm. Tamirci fren merkezi arızalı dediler değiştirdir fren merkezini ama halen frenlere dogru düzgün bir ayar getiremediler 3 defa aynı tamirciye götürdüm havasını alıyor oldu diyor ama olmuyor frenler istedıgım gibi olmadı. İzmir gaziemirdeyim bu modelden anlayan bildiginiz usta varmı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İzmir'de bir tosun ustadan bahsediliyordu sanırım. Japan car servis mi ne vardı bir de. Duyduklarım.

Frende ne gibi bir durum var. Çok detaylı anlatırsanız eğer bilgisi olan varsa yardımcı olmaya çalışır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 adet yeni lastik aldıktan sonra fren pedalı yumuşadı. Frene basdıgımda araba hemen durmuyor akarak duruyordu. Tamirciye götürdüm tamirci fren merkezi arızalı degişmesi gerekiyor dedi fren merkezini değiştik. Ama frenler yine istedigim gibi olmadı tutmuyor araba frene ne kadar sert bassamda akarak duruyor 3 defa aynı tamirciye gittim frenin havasını aldı ama yine istedigim gibi olmadı araba hemen durmuyor akıyor ve fren pedalı ikinci basışımda şişmeye başlıyor arızanın durumu bu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Evren35 :

4 adet yeni lastik aldıktan sonra fren pedalı yumuşadı. Frene basdıgımda araba hemen durmuyor akarak duruyordu. Tamirciye götürdüm tamirci fren merkezi arızalı degişmesi gerekiyor dedi fren merkezini değiştik. Ama frenler yine istedigim gibi olmadı tutmuyor araba frene ne kadar sert bassamda akarak duruyor 3 defa aynı tamirciye gittim frenin havasını aldı ama yine istedigim gibi olmadı araba hemen durmuyor akıyor ve fren pedalı ikinci basışımda şişmeye başlıyor arızanın durumu bu. 

91 model araçlardaki fren sistemi nasıl bilmiyorum. 

Fren servosu/westinghouse/booster denilen parça oluyorsa o vakum tutuyor mu diye bakmalı.

Balataların durumu nasıl? Bitmek üzere olan ya da yeni balatalarda bu durum yaşanabiiliyor.

Ama 2. basışta şişiyor demeniz aklıma boosterdan kaynaklı bir sorun getiriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak ve Mutlu bey ilgilenip cevap yazdığınız için cok tesekkürler. Arabanın hiç bir yerinden anlamıyorum mutlu bey ben yasadıgım problemleri yazdım bu problemlerden neresi arızalıdır bilmiyorum. Burak beyin yolladıgı linkte izmir 6. Sanayıde dündar bey diye bır servis var yarın oraya götürüp baktıracagım insallah bir cözüm buluruz. Yardımlarınız için cok tesekkürler. Servisten sonra herseyi burdan paylaşırım iyi aksamlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Evren35 :

Burak beyin yolladıgı linkte izmir 6. Sanayıde dündar bey diye bır servis var yarın oraya götürüp baktıracagım insallah bir cözüm buluruz

Eğer tercihinizi Dündar Usta'dan yana kullanacaksanız gidince siteden buraya yönlendirildiğinizi ve selamımı iletirseniz sevinirim. @Dündar sitenin ilk kurucularındandır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...