Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Gösterge Işıkları

Yasakkent
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar

2017 m3 aracım da bir kaç gündür gösterge ışık panelinde ki hız kontrol sabitleme ve radar takip sistemi yeşil-sarı aktif olmasına rağmen yanmiyor. Bu konu da bilgisi olan arkadaş fikir verebilir mi ? Servise gitmem gerekir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu tam anlayamadım, Head-Up yani aktif sürüş ekranında mı problem var yoksa alt ana konsolda mı ? @Yasakkent . İşin gerçeği aktif sürüş ekranına odaklandığım için alt tarafı çok da görmüyorum. Bununla ilgili MZD-Connect te bir ayar olabilir mi @Tarahumara ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, Burak :

Konuyu tam anlayamadım, Head-Up yani aktif sürüş ekranında mı problem var yoksa alt ana konsolda mı ? @Yasakkent . İşin gerçeği aktif sürüş ekranına odaklandığım için alt tarafı çok da görmüyorum. Bununla ilgili MZD-Connect te bir ayar olabilir mi @Tarahumara ?

Head-up ekranın da sabit hız ve radar işaretleri konsolda ki gibi görünüyor yani sistem aktif bir sekilde çalışıyor fakat uyarı ışıkları sarı ve yeşil konsolda yanmıyor. Bir çok kez bu sistemi kullandığım için daha önce yanıyordu aktif ettiğimde . Mzd Connect de gösterge ışığını aktif etme gibi bir ayar yok maalesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de tam anlamamakla birlikte anladığım kadarıyla; ayarlamak için ilk açıldığında ama tsm olarak aktif edilmediginde yanan amber rengi hız sabitleme göstergesi, aktif edildiğinde yeşile diönüyor.

bu süreç mi artık görünmüyor? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40 dakika önce, Tarahumara :

@Burak abi ben konuyu hala anlayamadim. @Yasakkent Fotograf ya da video paylasabilirseniz yardimci olalim. 

MRCC  ışıkları HUD da çalışıyor ama ana konsolda çalışmıyor. Ana konsoldaki ışıklar aşağıdaki videoda var. Burada MRCC ile ilgili bir ışık göremedim.

Aşağıdaki linkte bahsediliyor bu simgeden ama konsolda tam olarak nerede gösteriyor bulamadım da hatırlayamadım da ;

05281303-bnece02-002.png

http://owners-manual.mazda.com/gen/en/mazda3/mazda3_8fj4ee16e/contents/05281303.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Tarahumara :

@Burak abi ben konuyu hala anlayamadim. @Yasakkent Fotograf ya da video paylasabilirseniz yardimci olalim. 

1.Fotoğraf da ki LIM ayarlanabilir hız sinirlayici gösterge ışığı yeşil

2.Fotoğraf da ki sabit hız ayarı gösterge ışığı

Beyaz olanlar head up ekranında görünüyor onda sorun yok. Daha önce kullanmış olduğumda bahsetmiş olduğum 1 ve 2 numaralı fotoğraf da ki ışıklar aktif konumdayken sabit yanıyordu.

3. Fotoğraf da ki ikaz sari isiklari da bir kaç kez başıma gelmekle bugün de tekrarladi sadece yağmurlu havada olması dikkatimi çekti. 

Yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar. 

20180214_202614-1.jpg

20180214_202601-1.jpg

20180214_190854.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin aracınız Power Sense, haliyle sabit hız göstergesi bundan biraz farklı, sol üst tarafında bir araç işareti de var. Sarı ışık zaten yanmıyor. Sistem devrede iken yeşil bir ışık yanıyor, devre dışı olduğunda sönüyor. Eğer sarı ışık yanıyorsa başka bir sorun vardır. 3. resimdeki göstergeleri araç çalışırken çekmişsiniz anladığım kadarıyla. Eğer kendiniz SCBS'yi kapatmadıysanız bir sorun var aracınızda. Ya sensörlerin görüşünü engelleyecek bir sorun ya da sensörlerin kendisinde bir sorun olabilir. CMU'nun uygulamalar bölümünde, araç durumunu gösteren ve bir anormalllik olduğunda detaylı açıklamasını yazan bir sayfa var. O kısmı açıp bakmanızı öneririm. Her durumda servise bir göstermenizde fayda var.

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Yeni bir baslik açmak istemedigimden en uygun bu basligi gördüm.  Bilindigi gibi gösterge tablosunun sag tarafinda en altta yakit seviye göstergesi yer aliyor.  Yakit seviye göstergesinin hemen üzerinde ise (bildigim kadariyla) degistirilebilen bir gösterge var.  Örnegin, benim aracimda simdi burada anlik yakit tüketimini ("consumption") gösteriyor.  Ancak, bildigim kadariyla bu veri kolaylikla degistirilebiliyor.  Daha önceden burada "range" yani bir depo ile gidilebilecek mesafe vardi.  Simdi "consumption" var.  Daha baska ne gibi seçenekler var, bilmiyorum çünkü bu göstergenin nasil degistirildigini bir türlü bulamadim.   Aracin kitabina da baktim ama rastlayamadim.  Yakit seviye göstergesinin hemen üzerinde bulunan bu göstergenin nasil degistirildigini ögrenmek istiyorum.  Tesekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, AKayhan :

Daha baska ne gibi seçenekler var, bilmiyorum

dendiği gibi sol taraftaki info tuşu ile değistirebilirsiniz. hatırladığım kadarıyla ortalama hız, gidilecek mesafe, anlık tüketim, ortalama tüketim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...