Jump to content

1991 Mazda 323 Supaplarda Piyano Horozu Dizilişi

Bymetehan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar subaplarda emme tarafındaki piyano horozlarının üzerinde 5-2 5-3 5-5 5-6 gibi rakamlar var. Bunun dizilişini bilen varmıdır. Hangi numara kaçıncı piston üzerine gelecek. Yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sökerken işeretlenip karşılıklı aşınan parça olduğu için geri öyle takılırdı. numaraları spesifik olarak bilmiyorum maalesef

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

58 dakika önce, Çağlar Bayur :

sökerken işeretlenip karşılıklı aşınan parça olduğu için geri öyle takılırdı. numaraları spesifik olarak bilmiyorum maalesef

Egzos tarafı çifterli 4 adetti. Üzerindeki numaralar aynıydı. Ama emme tarafı tek tek ve farklı farklı numaralar. Gerçi hidrolik itici olduğu için farkedeceğini sanmıyorum ama yinede merak ettim açıkcası

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O numaraların diziliş ile alakalı olduğunu sanmıyorum , keşke sökerken bir kağıt üzerinde şema olarak cizseydiniz yazıldığı gibi her parça kendince bir ayarda yıpranır ve yuvasından yer yapar , sökülüp takılırken aynı düzende takılmaları gerekir. Benim aracım manuel ayarlı ve 16 valf sizin aracınız 12 valf galiba , bu konuda yardımcı olamayacağım malesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, NoooFearrrr :

O numaraların diziliş ile alakalı olduğunu sanmıyorum , keşke sökerken bir kağıt üzerinde şema olarak cizseydiniz yazıldığı gibi her parça kendince bir ayarda yıpranır ve yuvasından yer yapar , sökülüp takılırken aynı düzende takılmaları gerekir. Benim aracım manuel ayarlı ve 16 valf sizin aracınız 12 valf galiba , bu konuda yardımcı olamayacağım malesef.

Benim arac 16 valf hidrolik iticili.subap ayarını kendi ayarladığı için yer değişiminde sorun olacağını sanmıyorum. Hidrolik iticileri temizleyip takınca motor saat gibi oldu. Hatırlarsanız daha önce subao ayarı ile ilgili sıkıntım vardı paylaşmıştım burada.bu sorunuda çözmüş oldum.ama illaki horozlardaki numaralarin bir anlamı vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...