Jump to content

Karbüratörlü Araç Nasıl Çalıştırılmalı?

biyoserkan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba forumdaşlar. 1991 karbüratörlü (sadece benzinli,LPG'siz) 323 HB kasa sahibiyim. Aracın sabah çalıştırılması prosedürü nasıl olmalıdır ? 

-Çalıştırmadan önce gaza basmalımıyız, evetse yarım-tam basma hangisi olmalıdır ?

-Çalıştırmadan önce gaza basıyorsak, marş anında ayağımız gazda olmalı mı ?

-Çalışma esnasında gaza basılı tutuyorsak, çalışınca gazı bırakmalı mıyız  ?

-Tüm bunlarda sonra aracın ısınması için ne kadar süre beklemeliyiz yada beklemeli miyiz ?

Sabah çalıştırma şeklim şöyle

-Gaza tam basıp bırakıyorum.

-Gaza yarım basılı iken marş yapıp çalıştırıyorum.

-Ayağımı gazdan çekip gaz verme işini otomatik jikleye bırakıyorum.

-30 sn. ısıtıp yola çıkıyorum.

-Kalktık giderken 3-5 metre sonra araç tekleme yaparak devri düşürüp istoba yöneliyor.

Gün içinde bu sıkıntıyı tekrarlamıyor.

Bu makineyi nasıl çalıştırayım ???

Not:

Araca hiç LPG takılmamış. Gerçek anlamda dipdiri bir araç, temiz kullanılmış.

Buji ve buji kablosu NGK marka ve yeni takıldı.

Akü yeni, 55 amper Mutlu marka yeni takıldı.

Distirbütör içindeki yarım ay şekilli parçanın ateşleme yapan uç kısmının pası vs. zımparalandı (kontak spreysiz)(Mitsubishi Marka Orijinal)

Dİstribütör içindeki akımı alan uçlar zımpara ile temizlendi.

Karbüratörde hava alma vs. problemi olmadığı usta tarafından kontrol edilip belirlendi.

Tüm bu değişimler usta vasıtasıyla yapıldı.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi merakla bekliyorum. Saygılarımla...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu konuda uzman degilim ama bildigim kadariyla hiç gaza basmadan, (eger varsa) debriyaja sonuna kadar basarak çalistirmaniz gerekir.  Normalde isinmasi için uzun süre beklemenize gerek yoktur, yolda isitmak daha mantiklidir.  Siz 30 sn isittiginizi yazmissiniz, bence bunda bir sorun yok.  Tüm bunlara ragmen motor stop ediyorsa muhtemelen bir sorun vardir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

jikle yapınsın bilmeli, otomatik jiklelerde yarı bas bırak veya tam bas bırak olarak 2 farklı şekilde olabilir. marş sırasında gaza basma olmaz ama. Soğukken ilk metrelerde öksürme normal değil, onun öncelkikle karbüratör temizlik ve ayarı yapılmalı, mikserli sistemli hava emişten yana da öksürebilir incelenmeli.

bi karbüratörü var tek canı yani, ona iyi bakarsanız sizin faydanıza, max. beygiri az yakıtla alırısnız, ucuz da bakımı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar konuyu çözüme ulaştırabiliriz. Aracın kullanım kılavuzu aşağıdaki linkte mevcut. Kılavuzun 4-3 ve 4-4 bölümlerinde aracın nasıl çalıştırılacağı bilgisi verilmiş.

Araç ile ilgili merak ettiğimiz diğer konuları da bu kaynaktan araştırabiliriz.

https://yadi.sk/d/NqFgoKnM3LZ6Ct

Bilgiyi başka bir sitede Oğuzhan Bey yayınlamış. Kendisine teşekkürü borç bilirim. 

Selamlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...