Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Sürücü Koltuğu Problemi

volkanstars
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar evin 2.arabası olarak kullandığımız 2.nesil Mazda 3 ün sürücü koltuğunda bir problem oluştu.Koltuk bağlantı yerinde bir problem var sanırım..Sürekli öne geriye oynuyor ve gıcırtı yapıyor. Bildiğin minibüs koltuğu oldu desem yeridir. Bir yerlerinde bir şeyler kırıldı sanırsam.Aracı ablam kullandığı için detaylı inceleme fırsatım olmadı fakat durum bu. Daha önce başına böyle bir durum gelen var mı ? Çözüm önerilerinizi bekliyorum. 2.nesiller de koltukla ilgili daha önce bir bülten olduğunu duymuştum fakat aynı problem mi emin değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, volkanstars :

Merhaba arkadaşlar evin 2.arabası olarak kullandığımız 2.nesil Mazda 3 ün sürücü koltuğunda bir problem oluştu.Koltuk bağlantı yerinde bir problem var sanırım..Sürekli öne geriye oynuyor ve gıcırtı yapıyor. Bildiğin minibüs koltuğu oldu desem yeridir. Bir yerlerinde bir şeyler kırıldı sanırsam.Aracı ablam kullandığı için detaylı inceleme fırsatım olmadı fakat durum bu. Daha önce başına böyle bir durum gelen var mı ? Çözüm önerilerinizi bekliyorum. 2.nesiller de koltukla ilgili daha önce bir bülten olduğunu duymuştum fakat aynı problem mi emin değilim.

Volkan şu konuyu görmüş müydün? Böyle bir sorun olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi benim virajlardan daha ziyade sürekli yapması. Yani hafif bir tümsekte de yapıyor. Öne ve geriye daha çok. Biryerlerde bağlantı koptu koltuğun muhtemelen paylaştığın konu ile aynı problem var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, ozgur35 :

Yetkılı servıs garantı kapsamında halledıyor koltugun altta vıda yerı var punta var degısıyor

Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Bununla ilgili bir bülten vardı zannedersem inş girer bu kapsama.Girmezse uğraştıracak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, volkanstars :

Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Bununla ilgili bir bülten vardı zannedersem inş girer bu kapsama.Girmezse uğraştıracak.

İnşallahı maşallahı yok Bl kasalarda  Her yetkılı servıs garantı kapsamında oraya ıslem yapıp duzeltıyor bıldıgım 3 kısı yaptırdı ücretsız. Zaten mazda bu aracı üretirken yetkılı servıslere bılgı vermıs 5 yılı dolan aracların sürücü koltuk puntasını ve hb kasaların bagaj amatisörlerini Diye. Hb kasalarda amatisör işlevini bitirmisse garantıdden degısıyor. Bagaj kafanıza dusundugunde degısım zamanı gelmıstır :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, ozgur35 :

İnşallahı maşallahı yok Bl kasalarda  Her yetkılı servıs garantı kapsamında oraya ıslem yapıp duzeltıyor bıldıgım 3 kısı yaptırdı ücretsız. Zaten mazda bu aracı üretirken yetkılı servıslere bılgı vermıs 5 yılı dolan aracların sürücü koltuk puntasını ve hb kasaların bagaj amatisörlerini Diye. Hb kasalarda amatisör işlevini bitirmisse garantıdden degısıyor. Bagaj kafanıza dusundugunde degısım zamanı gelmıstır :D

Mazda'nın az sayıda ki servislerinde bu durum her zaman geçerli olmuyor inanın. Aynı şikayetten araç gelmemişse servisin bilgisi de olmuyor. Bültenle gidip yaptırmak en mantıklısı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Burak :

@volkanstars bülteni hatırlayamadım ama tarifinden yola çıkarak sanki koltuğu tutan çentikte deformasyon olmuş gibi anlıyorum.

Abi onun gibi birşey var. Bende detaylı inceleyemedim aracı ablam kullanıyor. Öne ve geriye çok sallanıyor koltuk.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, volkanstars :

Abi onun gibi birşey var. Bende detaylı inceleyemedim aracı ablam kullanıyor. Öne ve geriye çok sallanıyor koltuk.

Oy oy oyyy. Senin işinde çok zor be kardeşim.

Bir aracı eşin kullanır, yakıt artar.

Bir aracı ablan kullanır koltukta sorun baş gösterir.. :D  :geyik:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üye değiller Allah tan. Bide buraya üye olsalar iyice başım dertte olacak :) Benden çok Mazda'cı oldukları için arabaları anca haftasonları görebiliyorum. 

• Haha 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Yazmayı unuttum sorun çözüldü arkadaşlar. Bülten varmış  evet bu sorun ile ilgili.Akyıldız'da hallettiler garanti kapsamında. 1 saat sürdü işlem ve eskisi gibi oldu koltuk. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, volkanstars :

Yazmayı unuttum sorun çözüldü arkadaşlar. Bülten varmış  evet bu sorun ile ilgili.Akyıldız'da hallettiler garanti kapsamında. 1 saat sürdü işlem ve eskisi gibi oldu koltuk. 

Ne gibi bir işlem yaptılar Volkan bilgin var mı?

Kızak mı değişti? İlave somun-pul mu takıldı. Civata mı değişti vs?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan abi ilave somun-pul takıldı bildiğim kadarıyla.Güçlendirdiler o bölümü kızak falan aynı duruyor.Eskisi gibi oldu ama bir fark yok. Enteresan bir durum da var. Kayıtlara bakınca benim araca bu işlem yapıldı gözüküyordu.Halbuki araç 7 senedir bizde ve bu işlem için götürmedik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, volkanstars :

İlhan abi ilave somun-pul takıldı bildiğim kadarıyla.Güçlendirdiler o bölümü kızak falan aynı duruyor.Eskisi gibi oldu ama bir fark yok. Enteresan bir durum da var. Kayıtlara bakınca benim araca bu işlem yapıldı gözüküyordu.Halbuki araç 7 senedir bizde ve bu işlem için götürmedik.

İşlem peki ne zaman hangi serviste yapılmış gözüküyor?

Servisler bültenlerle ilgili verdiği hizmet ve yaptığı işlemlerle ilgili, Mazda Japonya - Avrupa'dan bir para alıyor mu?

Bence alıyor olsa gerek, neticede bir işçilik süresi ayırıyor bültenle ilgili gelen araca.

Kafamda deli sorular, burnuma gelen pis kokular. :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

32 dakika önce, İlhan :

İşlem peki ne zaman hangi serviste yapılmış gözüküyor?

Servisler bültenlerle ilgili verdiği hizmet ve yaptığı işlemlerle ilgili, Mazda Japonya - Avrupa'dan bir para alıyor mu?

Bence alıyor olsa gerek, neticede bir işçilik süresi ayırıyor bültenle ilgili gelen araca.

Kafamda deli sorular, burnuma gelen pis kokular. :D 

Abi bir yanlışlık olmuştur diyelim biz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...