Jump to content

Akıllı Ev Teknolojileri

AKayhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Günümüzde akilli otomobiller gibi akilli-ev ("smart-home") kavrami da yavas yavas yasantimiza girmeye basliyor.  Türkiye'de henüz olmasa da ABD'de akilli-evler gittikçe yayginlasiyor.  Akilli-ev deyince bilgisayar teknolojisi ile evdeki cihazlarin ve esyalarin birbiri ile haberlesmesi, gerektigince cep telefonunuza bildirim göndermesi, vs kasdediliyor.  Asagidaki linkte bununla ilgili bir video yer aliyor.  Makaleye göre akilli-ev sistemleri evinizin degerini de artiriyor.

https://www.consumerreports.org/smart-home/smart-home-tech-upgrades-to-help-sell-your-house/

Bu tür sistemler henüz bize yabanci gibi olsa da, belki e-ticaret sitelerinden (Amazon.com, vs) bunlarin bazilari ismarlanabilir.  Bilmiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

‎3‎.‎03‎.‎2018 at 21:25, AKayhan :

Bu tür sistemler henüz bize yabanci gibi olsa da, belki e-ticaret sitelerinden (Amazon.com, vs) bunlarin bazilari ismarlanabilir.  Bilmiyorum.

Bir kısmı Türkiye'de satışa sunulmuş bile :)

https://www.gelecekevimde.com/akilli-ev-kontrol-yonetim-53

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Servet :

Kombi ve güvenlik sistemi gibi pasif ekipmanları kullanıyorum. Aydınlatma için düşüncem var. Random aydınlatma yapmak gibi 

Abi benimde telefon üzerinden kontrollü uzaktan çay demleme düşüncem var.  :D  :geyik: 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, İlhan :

Abi benimde telefon üzerinden kontrollü uzaktan çay demleme düşüncem var.  :D  :geyik: 

Hanıma telefon açıyorsun demliyor :D  Telefon üzerinden kontrollü uzaktan  çay demleme :D 

• Haha 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu akıllı ev sistemleri halihazırda bir çok evde mevcut.

-otomatik kombi ayarı (aç-kapa)

-Aydınlatma açıp- kapama

-video izleme (kim zile basıyor v.b)

-perde (store) açıp kapama

-elektrik şalteri açıp- kapama

-doğalgaz açma kapama

-su vanası açma kapama

- alarm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...
05.03.2018 at 10:37, Burak :

Hanıma telefon açıyorsun demliyor :D  Telefon üzerinden kontrollü uzaktan  çay demleme :D 

hocam demlememe şansıda var ama :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.03.2018 at 09:30, İlhan :

Sistem hata verip ya kendi başına içerse? 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...