Jump to content

Taşınabilir Şarj Cihazı - Powerbank Tavsiyesi

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kıyıda, köşede, kenarda böyle başlıklı bir konumuz olsun istedim.

10.000 Mah bir cihaz araştırmasına girdim. Kafamda beliren marka "Xiaomi" oldu. Araştırdığım kadarı ile fiyat=performans ürünü.

Muhtemelen aşağıdaki cihazı alacağım.

Fiyatı da 60-80 lira arası piyasada değişken..

Diğer önerileri tavsiyeleri yahut kullanım deneyimlerini bu başlık altında paylaşırsak, faydalanan birileri eminim çıkar.

Xiaomi 10000 mAh ile ilgili görsel sonucu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim de kaç zamandır aklımda idi. Benim pek ihtiyacım olmuyor ama eşim bir hayli kullanıyor evin içinde olmasına rağmen. Bu ürünü bir ara kampanyadan çok arkadaş aldı, memnunlar da.  Türkiye'den mi buldun yurt dışından mı @İlhan ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Burak :

Benim de kaç zamandır aklımda idi. Benim pek ihtiyacım olmuyor ama eşim bir hayli kullanıyor evin içinde olmasına rağmen. Bu ürünü bir ara kampanyadan çok arkadaş aldı, memnunlar da.  Türkiye'den mi buldun yurt dışından mı @İlhan ?

Abi Türkiye'de ki sitelerde dolu..

N11

Gittigidiyor

Hepsiburada.com..

Elini nereye atsan var bu ürün...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende 2 senedir Xiaomi nin 10000 Mah olan powerbankin ilk sürümünü kullanıyorum. Xiaomi nin tüm ürünlerini orjinal olmak kaydı ile tavisiye ederim (n11, gittigidiyor ve sahibinden.com da xiaominin powerbankleri de dahil olmak üzere çok fazla çakması satılıyor, ürünün üzerindeki karekodu xiaominin web sitesinden orjinal olup olmadığını kontrol etmek gerekiyor ) . Sizin eklediğiniz 2. nesli ve daha gelişmiş olan modeli.

Bunun dışında hepsiburada da satılan ANKER in powerbankleri de kalitelidir, onlara da bakabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada bizim muhasebe müdürü biraz önce Teknosa'dan 10.000.-Mah Crea diye bir şarj cihazı almış.

Cihazın şarj olup olmadığı belli olmuyor. Aynı keza içinde kalan enerji / ne kadar şarj edebileceğini gösteren bir ibarede yok.

Samsung - ıPhone ve Blackbery adaptörü ile şarja koyduk, sabahtan bu yana tık yok..

Iphone kablosu takıp şarj etmeye çalıştık tık yok..

Şimdi geri götürdü iade etmeye.. 129 lira da para vermiş..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, İlhan :

Bu arada bizim muhasebe müdürü biraz önce Teknosa'dan 10.000.-Mah Crea diye bir şarj cihazı almış.

Cihazın şarj olup olmadığı belli olmuyor. Aynı keza içinde kalan enerji / ne kadar şarj edebileceğini gösteren bir ibarede yok.

Samsung - ıPhone ve Blackbery adaptörü ile şarja koyduk, sabahtan bu yana tık yok..

Iphone kablosu takıp şarj etmeye çalıştık tık yok..

Şimdi geri götürdü iade etmeye.. 129 lira da para vermiş..

Bu tarz powerbank, adaptör, şarj kablosu gibi donanımları test edebilmek için bunun gibi bir tester bulundurmak en iyi çözüm, bu tester ile powerbankin tam kapasitesini, verdiği voltajı ve akımı ölçebiliyorsunuz.

KEWEISI 4V-20V 0-3A USB Charger Power Battery Capacity Tester Voltage Current Meter ile ilgili görsel sonucu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Depolama amperi kadar çıkış amperleri de önemli abi. Tablet falan şarj edecekseniz veya hızlı şarj için kesinlikle 2.1 A çıkışı olmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Obivan :

Bu tarz powerbank, adaptör, şarj kablosu gibi donanımları test edebilmek için bunun gibi bir tester bulundurmak en iyi çözüm, bu tester ile powerbankin tam kapasitesini, verdiği voltajı ve akımı ölçebiliyorsunuz.

KEWEISI 4V-20V 0-3A USB Charger Power Battery Capacity Tester Voltage Current Meter ile ilgili görsel sonucu

Güzel fikir, teşekkürler..

Bu ara küçük bir de görsel ekledim iletinize. Kafa da hemen nasıl bir şey olduğu oluşsun diye..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, M.E.G :

Depolama amperi kadar çıkış amperleri de önemli abi. Tablet falan şarj edecekseniz veya hızlı şarj için kesinlikle 2.1 A çıkışı olmalı.

Bazı modellerde 2 çıkış oluyor biri 1A diğeri 2.1A Tablet veya yeni nesil telefonu 1A olana takarsan şarj etmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşim gereği hem işte hem de evde usb den şarj olan çok fazla cihaz (cep telefonu,tablet, akıllı aksesuar ve cihazlar) kullanıyorum. Bu cihazların usb bağlantılarını ve kablolarını  bu tester ile çok kolay bir şekilde kontrol edebiliyorum. 

Yeni nesil cihazların bir çoğu quick charge 2 ve 3 destekliyor (bu da min. 2.1 A veya 2.4 A demek) bu nedenle powerbankte de min. 2.1A çıkış olması gerekiyor. Ayrıca powerbankin tek başına min. 2.1A çıkış vermesi önemli değil, şarj için kullandığınız kablonun da bu akımları desteklemesi gerekiyor. Piyasadaki bir çok usb kablosu sadece data aktarım kablosu (usb 2.0, 0.5A output) olarak iş görüyorlar.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, Burak :

Bazı modellerde 2 çıkış oluyor biri 1A diğeri 2.1A Tablet veya yeni nesil telefonu 1A olana takarsan şarj etmiyor.

En iyisi 2 çıkış abi, benimki 2 çıkış, 1A ve 2.1A  İphone orjinal şarj aleti 1A. Samsung note pro ve note5 ise 2.1 A.

Ailenin tüm fertlerinin işini görüyor :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende aşağıdaki ürün benzerinden 2 tane var. Bir tanesi bizim Çin'deki tedarikçi firmalardan gelmişti. Diğeri de Mazda servis kampanyasından Evo'dan hediye edilmişti.  İphone 5-6'ları  %70 - 80 şarj yapabiliyor bir seferde.. Gün içinde anı kurtarmaya yarıyor sadece..

Trust Urban Primo Powerbank 4400mAh - Kırmızı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

xiaomi tam bir fiyat performans ürünü. orjinal olduktan sonra sıkıntı yok. çoğunun özellikleri malesef kağıt üzerinde iyi. yeni nesil xiaomi mi powerbank tanıtıldı. kendime almayı düşünüyorum hele bir yeni nesli gelsin fiyatına göre karar vereceğim ( 2 nesil-son nesil). patlama riski için kasayı güçlendirmişler ve donanım kısmında bir dizi güvenlik iyileştirmesi var. kasasının daha sağlam ve ufak olmasıda çabası. beklemedeyim....

özellikle patlama haberlerinden sonra bu tarz ürünleri kullanırken dikkat etmek gerekiyor. markası, cismi belli olmayan veya sahte ürünlerden uzak durmak lazım. kullanılan kablo kalitesi ise ayrı bir detay.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eger gün içerisinde araçta da zaman harciyorsaniz direkt olarak aracin 12 volt soketine uygun bir fis ve kablo takip (bir sarj cihazi kullanmadan) telefonu sarj edebilirsiniz.  Bu hem daha ucuz, hem daha pratik olabilir.  Özellikle de uzun yol gideceginiz zaman bu çözüm powerbank'ten daha çok ise yarayabilir.  Kaldi ki powerbank'in ömrü (kendisi de bir pil oldugu için) kisitlidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.03.2018 at 18:39, AKayhan :

Eger gün içerisinde araçta da zaman harciyorsaniz direkt olarak aracin 12 volt soketine uygun bir fis ve kablo takip (bir sarj cihazi kullanmadan) telefonu sarj edebilirsiniz.  Bu hem daha ucuz, hem daha pratik olabilir.  Özellikle de uzun yol gideceginiz zaman bu çözüm powerbank'ten daha çok ise yarayabilir.  Kaldi ki powerbank'in ömrü (kendisi de bir pil oldugu için) kisitlidir.

Araç içinde Anker marka çakmaklık şarj adaptörü kullanıyorum. Çift Usb çıkışlı, 1,5 yıldan fazladır sorunsuz kullanıyorum.

53547688757247887916.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.03.2018 at 13:29, İlhan :

Kıyıda, köşede, kenarda böyle başlıklı bir konumuz olsun istedim.

10.000 Mah bir cihaz araştırmasına girdim. Kafamda beliren marka "Xiaomi" oldu. Araştırdığım kadarı ile fiyat=performans ürünü.

Muhtemelen aşağıdaki cihazı alacağım.

Fiyatı da 60-80 lira arası piyasada değişken..

Diğer önerileri tavsiyeleri yahut kullanım deneyimlerini bu başlık altında paylaşırsak, faydalanan birileri eminim çıkar.

Xiaomi 10000 mAh ile ilgili görsel sonucu

Versiyon 1 20000 lik xiaomi power bank kullandim uzun zaman. Bir arkadasima cok istedigi icin verdim 1 sene sonra. Ona ragmen gucunde cok buyuk dusus yasamamisti. Sonra gidip hepsi buradadan 65 liraya versiyon 2 10000lik aldim 2 3 ay oldu alali. Bu cihazdanda memnunum. Hatta isi ilerletip xiaomi marka telefonda aldim gercekten guzel fiyat performans urunleri var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, alpulusoglu :

Hatta isi ilerletip xiaomi marka telefonda aldim gercekten guzel fiyat performans urunleri var.

Bizde MazdaClubTR olarak xiaomi'nin Aksiyon kamerasını kullanıyoruz. Bu güne kadar gayet çok güzel işler çıkardı. Son döneme ait tüm test videolararını bu kamera ile çekmiştik.  Markanın çok geniş ürün yelpazesi var. Şu an markanın araç yol kamerasını almayı düşünüyorum. Marka için şu ifade sanırım doğru olur Fiyat=Performans markası..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de ilk nesil 10000'lik Xiaomi var, çok sık kullanmama rağmen hala 3000mah telefonu tam 2 döngü şarj edebiliyor, önceden hala biraz kalıyordu şimdi tam 2 şarjdan sonra bitiyor. Fakat bir ara resmen duvar prizi gibi kullandığım için cihazı bu kayıp çok normal. Birde Gomax diye 5600lük bişey var bende, 5-6 ayda ölmüştü, en son şarj bile almayınca attım. Xiaomi'nin tek sorunu hiçbir ülkede resmi distribütörünün olmaması, garanti hizmeti ithalatçıya kalmış. Ürünleri ise son derece kaliteli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

mediamarkt'ta satılen emie marka almayın, kesin bilgi. 

bir tane aldim balon gibi şişti geri verdim yenisi ile değiştiler o da aynı yolda şişmeye devam ediyor. yine iade edecem bakalim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...