Jump to content

Apple iPhone Şarj Adaptör ve Kablo Tavsiyesi

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Malum Apple - ıPhone'nun orijinal adaptör-kulaklıkları çok pahalı. Kullanım süresince de en çabuk deforme olup, kırılan, yamulan, kopan şeylerin başını da kablolar çekiyor.

Bir çoğumuz aslında yanlış kullanıyoruz kabloları. Ya sararken hata yapıyoruz, ya evde yahutta arabada şarj ederken kabloya bir şey dayanıp bükülmesine sebep oluyor. Tüm bunlar kablonun ömründen çalıyor. 

Bir dönem aşağıdaki Aukey marka ürünü kullandım.. Dışı bez-iplik olmasından ötürü kırılmaya bükülmeye dayanıklı olur düşüncesi ile tercih etmiştim.

Hatta 4-5 tane de şirkete almıştım araçlarda kullanmak için..

Hepsi şu an kullanılamaz durumda..Hiç birisi şarj etmiyor, çalışmıyor. Ömrü 1 yıl bile sürmedi..

Aukey Apple Lightining Şarj & Data Kablosu 1 2 Mt Mfı Sertifikalı - Gold

Son dönem Ttec markasının ürünlerini almaya başladım. 1 yılı geçti şu ana kadar patlayan, çatlayan çalışmayan olmadı hiç.. Ortalama da 22-25 lira fiyat aralığında almıştım belirli aralıklarla.. (Şirket Kullanımı İçin)

Dün yine medimarktan 30 cm'lik powerbanktan şarj için bir kablo aldım, 21 liraya..

42402889957576689593.jpg

Varsa sizinde bu şekilde deneyim tecrübeleriniz, bu başlık altında paylaşırsınız..

Keyifli forumlar diliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim de internetten sipariş ettiğim ürünlerde sıkıntılar çıktı. Geçenlerde her zaman alışveriş yaptığımız bir dükkandan OEM ama orijinali ile birebir aynı görünen iPhone şarj kablosu ve kulaklık aldım ( kablo 15, kulaklık 20 TL ) kulaklık başarılı, şarj kablosunu da orijinali patlayana kadar rezerve ettik ama adamların söylediği basit bir şey var, kabloların döküm ile buluşan yerlerini izolobant ile desteklerseniz ömrünü uzatırsınız ..

Benzer çok video var ama içlerinden şu hoşuma gitti :)

Bir de Formesta diye bir ürün var ( epoksi gibi bir şey ) ama Türkiye'de bulamadım ;

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim iphone'la gelen orjinal kablo da bir yıl içinde bozuldu. şu an ttec marka kablo kullanıyorum ben de gayet memnunum. yalnız bilgisayara bağlamak için bu ara kablosunu kullandığım zaman kopmalar yaşayabiliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Kipa'dan yaklasik bir sene önce S-link marka "6 in 1" diye geçen bir kablo aldim.  Bir sene önce 19.90 TL ödemisim.  Ahtapotvari bir kablo bu.  Bir ucunda standard USB fis var.  Diger ucunda yaklasik 15'er santim kablolarin ucunda toplam 6 adet farkli fis bulunuyor, birçok farkli telefon, vs cihazlar için.  Tabii ben bunlardan sadece birini kullaniyorum ama o zaman bu 6 fisin verdigi esneklik bana cazip geldi ve hala geliyor.  Simdi Kipa'ya baktigimda nedense ayni ürünü göremiyorum.

Bence bir telefona kablo alirken illa o telefonun markasindan almak gerekmiyor.  Örnegin, iPhone için alacaginiz kablonun illa iPhone marka olmasi gerekmez.  Kablo ayri bir uzmanlik isidir.  Muhtemelen iPhone da kabloyu kendisi üretmez, bir kablo üreticisine yaptiriyordur.  Sadece üzerine kendi markasini bastirip satar.  Bu nedenle, salt kablo üreten markalara bakmak daha mantikli olabilir.  Burada önemli olan kablonun ucundaki fisler ve kabloda kullanilan iletken.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar arkadaşlar ttec marka için kötüdür diye yorum yapmak istemiyorum fakat sizinde bahsettiğiniz gibi 20 tl lik kablolar sağlıklı olmaz şurada yanılıyoruz nasılsa ikiside işimi görüyor dememiz yanlış olur içindeki kullandığı kablonun malzemesi çok önemli çünkü bu yavaş yavaş telefonunuza zarar verir ucuz aldığınız kabloda Appl lisansı yoktur çünkü bu adamlar kalitesine emin oldukları firmalara verir lisansı olanlarda pahalıdır doğru bu farkta appl verdiği lisansın bedeli olarak kutu başı 5 dolar para alır yumuşak örgü kablolar birazdaha uzun ömürlüdür 

EFBF5502-88DA-4CD3-887B-8DB93C35C7BE.jpeg

50705DD0-C790-43AB-AF9B-026344029471.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, AKayhan :

Bence bir telefona kablo alirken illa o telefonun markasindan almak gerekmiyor.  Örnegin, iPhone için alacaginiz kablonun illa iPhone marka olmasi gerekmez.  Kablo ayri bir uzmanlik isidir.  Muhtemelen iPhone da kabloyu kendisi üretmez, bir kablo üreticisine yaptiriyordur.  Sadece üzerine kendi markasini bastirip satar.  Bu nedenle, salt kablo üreten markalara bakmak daha mantikli olabilir.  Burada önemli olan kablonun ucundaki fisler ve kabloda kullanilan iletken.

İşte konuyu açma sebebim de tam olarak bu yüzden abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...