Jump to content

Mazda - Toyota Ortak Girişimi Olan MTMUS Şirketi Kuruldu


Çağlar Bayur
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda ve Toyota firmaları birleşerek MTMUS ( Mazda Toyota Manufacturing, U.S.A. ) firmasını ortak girişim sistemi ile 2021'de Alabama Amerika'da üretime başlamak için kurdu.

Mazda_toyota01.jpg

Yeni fabrikanın kapasitesi Kuzey Amerika pazarı için ilk defa satışa sunulacak olan 150.000 adet Mazda crossover modeli ve 150.000 bin adet Toyota Corolla olacak.

1.6 milyar dolar yatırım sermayesi ile planlanın fabrikanın 4000 yeni istihdam sağlaması beklenmekte.

Mazda Genel Müdürü ve aynı zamanda MTMUS fabrikası müdürü olacak olan Masashi Aihara; MMTMUS fabrikasının, yerli halk arasında uzun yıllar özel bir yeri olmasını umduklarını açıkladı.

Mazda ve Toyota'nın sadece yüksek kalitede üretim yapmayacağını, aynı zamanda teknoloji ve kültürel birikimini, fabrika çalışanlarına sunarak, yöreye ekonomik katkı sağlayarak gurur duyacaklarını belirtti.

Yeni fabrikada üretilecek arabaların sadece ulaşımda işe yaramayacağını aynı zamanda yaşam kalitelerini yükselteceğinin altını çizdi.

Toyota nın Amerikadaki 11. fabrikası olarak bu ülkedeki yatırımlarının devamlılığını vurgulayan MMTMUS genel müdür yardımcısı Hironori Kagohashi, rekabette daha güçlü olacaklarını belirtti.

Rekabet gücü yüksek fabrikada, müşteriler için, Mazda ve Toyota nın üretim tecrübeleri ve ortak girşim sinerjisi ile, yüksek kalitede taşıtlar üreteceklerini belirtti ve Çevresinde en çok sevilen fabrika olmak için en iyisini yapcaklarının altını çizdi.

Alabama eyaleti ve Huntsville şehrinin işbirliğinde, fabrika için arazinin belirlenmesi kısa bir süre içinde gerçekleştikten sonra, 2019 yılında inşaatına başlanacak.

Mazda - Toyota Alabama Arazisi

 


Tüm haberi görüntüle

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiye ye kurulsa bi nebze sevinirdim. Bu habere sevinemeyeceğim. Trump tam bir ticaret adamı. Adam çekiyor parayı ülkesine. Kendi ülkesinin içindeki karışıklıklara rağmen. Ülkeyi ticari zihniyet yönetirse böyle oluyor demekki. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...