Jump to content

Mazda VISION COUPE Yılın Konsept Otomobili Ödülünü Kazandı


İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda VISION COUPE Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında düzenlenen 11. Yıllık Otomobil Tasarımı Gecesi’nde “Yılın Konsept Otomobili” ödülünü kazandı.

Mazda VISION COUPE ile ilgili görsel sonucu

Mazda VISION COUPE ile ilgili görsel sonucu

VISION COUPE’yi seçen 18 kişilik jüride global otomobil üreticilerinin tasarım direktörleri yer aldı. Mazda’nın geçtiğimiz ay Paris’te 2018 Uluslararası Otomobil Festivali’nde “Yılın En Güzel Konsept Otomobili” seçilen baş döndürücü konsepti, böylece bir kez daha onurlandırılmış oldu.

“VISION COUPE’nin, Paris’teki ödülün ardından küresel bir tasarım ödülü ile bir kez daha tanınmasından mutluluk duyuyoruz. Japon estetik anlayışının özünü ifade etmeyi hedefleyen bu modelin dünyanın ileri otomobil tasarımcıları tarafından takdir görmesi gerçekten de büyük bir şeref” diyen Mazda’nın tasarım ve marka stilinden sorumlu yönetici idari sorumlusu Ikuo Maeda, şu sözlerle devam etti: “Bu tasarım konseptinin özü ilki 2019 yılında piyasaya sürülecek olan yeni nesil Mazda modellerine hakim olacak.”

2017 yılında Tokyo’da duyurulan VISION COUPE, Mazda’nın, canlılık ve dinamizm ifadeleri Japon estetik anlayışının özüne ulaşabilme amacıyla geliştirilen “KODO: Hareketin Ruhu” tasarımının bir sonraki aşamasını teşkil ediyor. Konseptin akıcı ve ilk bakışta basit görünen “tek hareket” formu zarafet ve kalitenin habercisi niteliğinde.

Uluslararası otomotiv tasarım topluluğunu hedef alan çevrimiçi ve matbu bir yayın olan Car Design News tarafından düzenlenen Otomobil Tasarımı Gecesi, her sene Cenevre Otomobil Fuarı ile aynı tarihte gerçekleştirilmektedir.

Kaynak: Mazda Press


Tüm haberi görüntüle

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...