Jump to content

Mazda3 Motion veya Reflex

schlanges

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba, arkadaslar size sahibinden.com'dan iki tane ilan atacagım. Bu iki araçtan birinde karar kılıyorum gibi. Araç sahipleriyle görüşmeler yaptım. Bütçem kısıtlı. Karşılaştırma yapıp bana yorumlarınızla beraber mantıklı bir seçim yaptırabilirseniz memnun olurum.

1. araç bu --> https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-3-reflex-hatasiz-tramersiz-534793642/detay

2. araç bu -->https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-18-bin-km-de-herhangi-kaza-darbe-boya-yok-avukattan-sifir-gibi-510482056/detay

Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçların arasındaki donanım farkını geçtim, birisi otomatik diğeri manuel vites.

İlkin önceliğim otomatik vites olurdu-olur..

Akabinde üst paket- donanım olurdu yani Reflex paket..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Km düşük olsa da manuel bir motion a 80 vermezdim şahsen. 

Eğer öncelik performans ise ve manuel kullanmaktan zevk alıyorsanız manuel bakın ama benim nazarımda fiyatı 68-75 arasıdır. Refleks ile motion arasında da yağmur far rvm gibi sensör farkları var. Bence aham şaham bir fark yok. Otomatik bakacaksanız da o fiyatlar normal. İlla bu 2 araç arasında kalındıysa bir üst donanım ve otomatik olması ve fiyatının daha düşük olması nedeniyle 1. link derim. 65k km çok değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Benimde gönlümde Reflex var aslına bakılırsa. Fakat Motionun kilometre avantajıda beni düşündürmeye sebep oluyor.  Mesela aracı en az 3 yıl kullanacagımı varsayıyorum. Bu durumda 65bin kilometre 100 Bini bulacak belki. Bu da satış yapacagım zaman bir engel gözükebilir alıcılar için diye düşündüm. Sırf bu sebepten dolayı 2 si arasında kaldım açıkcası.  Ama reflex otomatik aracı alırsam 3 yıl boyunca motiona göre daha bi keyif alarak binecegim işin bu kısmıda var. Araba almak çok zor yaa :S
Başka arkadaşlarında fikirlerini almak isterim. Tekrardan teşekkür ediyorum size.

Ayrıca bu iki aracın renkleri arasında bi farklılık var  mı bana  mı öyle geliyor ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, schlanges :

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Benimde gönlümde Reflex var aslına bakılırsa. Fakat Motionun kilometre avantajıda beni düşündürmeye sebep oluyor.  Mesela aracı en az 3 yıl kullanacagımı varsayıyorum. Bu durumda 65bin kilometre 100 Bini bulacak belki. Bu da satış yapacagım zaman bir engel gözükebilir alıcılar için diye düşündüm. Sırf bu sebepten dolayı 2 si arasında kaldım açıkcası.  Ama reflex otomatik aracı alırsam 3 yıl boyunca motiona göre daha bi keyif alarak binecegim işin bu kısmıda var. Araba almak çok zor yaa :S
Başka arkadaşlarında fikirlerini almak isterim. Tekrardan teşekkür ediyorum size.

Ayrıca bu iki aracın renkleri arasında bi farklılık var  mı bana  mı öyle geliyor ? 

Eğer 3 sene ise o zaman km düşük olan daha mantıklı tabiki de.  Motionı da gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, aradaki farklara bakın siz karar verin.

Renk aynı fotoğraf makinesinin kalitesi veya dış ortam ışığından kaynaklı olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Mutlu Tekir :

Eğer 3 sene ise o zaman km düşük olan daha mantıklı tabiki de.  Motionı da gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, aradaki farklara bakın siz karar verin.

Renk aynı fotoğraf makinesinin kalitesi veya dış ortam ışığından kaynaklı olabilir.

Km'si düşük olan dediniz, ancak 80bin Lira eder mi sizce ? Hadi pazarlık yaptık 79a yada 78.5'a düştü farzedelim. Yinede değer mi 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

net bir şekilde reflex paket derim ben. sadece km düşük diye onca donanımdan vazgeçmeyin bence. ilerde satmayı düşünerek alırsanız değer kaybı daha az olan otomobiller var onlara da yönelebilirsiniz. sırf başkası için daha boş bir arabaya binmeye değmez. ama şahsen ben bir araba 60 mı 100 mü bakarak almıyorum. temiz bakımlı bir araba 100 binde olup çoğu 50 binlik arabadan iyi olabiliyor. 60 ile 10 bi arasıdaki her araba benim için aynıdır.

renk farkına gelince buluttan nem kapan bir boya olduğu içindir:) bazen ışığa göre neredeyse  bordoya çalarken bazen  de güneşte ha desen turuncuya dönebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet sanırım bende reflexte karar kılacagım gibi :)
Bakalım birkaç yorum daha gelirse kararımı sabitleyecegim, reflex agırlıklı bende de.  Teşekkürler yanıt için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Reflex normalde 78 diyordu fakat antepten geliyorum yol masrafı vs. muhabbetine 77.5'e düsürdü enson. Motion ise 78.5 diyor enson. Motion biraz indirseydi, motionda karar kılardım. 77.5'a eyvallah diyebilirdim motion ve manuele ragmen..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, schlanges :

Km'si düşük olan dediniz, ancak 80bin Lira eder mi sizce ? Hadi pazarlık yaptık 79a yada 78.5'a düştü farzedelim. Yinede değer mi 

Önceki mesajımda da dedim benim motion manuele benim nazarımda verilecek en yüksek 75 dir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tamamdır ya, reflexte karar kıldım, :) herkese teşekkür ediyorum. Son dk bi mani çıkmazsa bir kaç gün içinde almış olurum. 

Mazda 3 Sedan 2014 için aksesuar vs. alabilecegim güvenilir siteler var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

46 dakika önce, schlanges :

Hele siz bir aracınızı hayırlısı ile teslim alında. O iş kolay kısmı.. Forumda konularımız mevcut aksesuarlarla ilgili..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, schlanges :

tamamdır ya, reflexte karar kıldım, :) herkese teşekkür ediyorum. Son dk bi mani çıkmazsa bir kaç gün içinde almış olurum. 

Aliexpress amca sağolsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim kisisel tercihim 18,000 km'deki manuel 2015 model araç olurdu.  Nedeni çok daha düsük odometre, manuel vites ve bir sene daha yeni model olmasidir.  Ikinci el arabada donanim pek tabii ki tam istediginiz gibi olmayabilir, bu dogaldir.  Sonuçta bir baskasinin donanim tercihini seçiyorsunuz.  Ayrica, yeniye yakin bir araç aliyorsunuz.  Yeni bir aracin en fazla deger kaybi ilk birkaç senede olur.  Siz bu max. deger kaybini ("depreciation") yasamis ama ayni zamanda yeni denebilecek bir araç seçmis oluyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her aracın bir alıcısı vardır, hatta bizim atasözümüz her kurtlu mercimeğin, bir kör alıcısı vardır derler, oto karşılığı hasarlı araçlar için söylemişlerdir tabii. Vites konusu özel tercihtir, bir şey diyemem, 65 000 km de araç 2-3 yıl sonra 100 bin olunca can sıkıntısı başlıyor, bizim insanımız yüzbini milat sayıyor, ağır bakımlar gerektirdiğini düşünüp mümkünse düşük kilometre araç almayı tercih ediyor. Aracınızı almaya karar verdi iseniz hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle otomatik. Manuel araba üretilmemeli artık bence :D Donanım olarak da iyi ve 65k km hiç sorun değil. Üstüne lpg taktırdınız mı tadından yenmez:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, ozgur35 :

Motıon alınmaz bence Satarken cok zorlanırsınız

La Özgür satılma olayına girersek eğer Mazda alınmaz ki zaten. :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...