Jump to content

2. Nesil Mazda 3 LPG Performans Düşüklüğü

Mehmet Tahir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 ay önce mazda 3 impressive aldım. 1 hafta öncesine kadar gaz pedalına dokunur dokunmaz araba çok atik hareket ediyordu ( benim dışımda kullanan arkadaşlar da çok atik olduğunu söylüyordu). 1 hafta önce LPG yakıtı alıp petrolden çıktım hava sıcak olduğu için klimayı açtım araba biraz hantallaştı. Önce klimadan olduğunu düşündüm ancak klimayı kapattıktan sonra da bu hantallığı devam etti (hala devam etmekte). 

İlk arabam olduğu için böyle bir durumu ilk defa görüyorum bu durumun sebebini çok anlamadım. Buna benzer tecrübesi olan arkadaşların yardımcı olması beni çok sevindirir.

(ilginç gördüğüm diğer bir durum: Şimdiye kadar hep lpg yakıtını full alıyordum. Kırmızı yakıt ışığı yanıp sesli uyarı olduğunda bile en fazla 28-29 litre yakıt aldım. Yukarıda bahsettiğim olayda 32 litre yakıt aldım (daha önce hiç bu kadar yakıt almadım) ve bu performans düşüklüğü oldu.)

Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kötü yakıt kaynaklı bir sorun olabilir. LPG kitinizi bilmiyorum ama PO gaz gerçekten yakıt tüketimi ve performans farkını hissettiriyor.  Tavsiye ederim.

Periyodik yağ hava filtresi degisimi zamanında  yapıldıysa, önce istasyonu değiştirin sonra da LPG filtresine bir baktırın. Bujiler ne zaman değişmiş bu da göz önüne alınmalı.

Araç motor arıza ışığı yakmiyorsa, hava-yakit karışımı & ateşleme duzgunse pek de kafaya takmayin. 

Gaz pedalına alinsinca bu hissiyat oluşabiliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız kullanmanız temennisiyle, Aynı sorunlar 5-6 yıl önce benim logan aracımda olmuştu, Atiker marka lpg uygulaması takıldı 2 yıl sonra durup duruken araç ağırlaştı, sanki hareket halinde iken 10 kişi aracın arkasından asılıyormuş gibi bir durum. İki atiker servisinde ayarlar yeniden yeniden yapıldı, hatta montajı yapan Renault servisindede enjektör kütüğü değişti, sonuç aynı, iki gün sonra benzine alıp 400 km olan memleketimdeki özel reno servisi, lpg ilede ilgilenen arkadışıma gösterdim, yapılan kütük değişiminin uyum gibi bişey yani entegre falan yapılmamış, basınç ayarları düşük yapılmış diyerek ayarları yaptı, test yaptım araç benzinle çalışıyor gibi süper oldu. Sorununuz gaz basınç ayarları ile ilgili olabilir.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, quiteguide :

Kötü yakıt kaynaklı bir sorun olabilir. LPG kitinizi bilmiyorum ama PO gaz gerçekten yakıt tüketimi ve performans farkını hissettiriyor.  Tavsiye ederim.

Periyodik yağ hava filtresi degisimi zamanında  yapıldıysa, önce istasyonu değiştirin sonra da LPG filtresine bir baktırın. Bujiler ne zaman değişmiş bu da göz önüne alınmalı.

Araç motor arıza ışığı yakmiyorsa, hava-yakit karışımı & ateşleme duzgunse pek de kafaya takmayin. 

Gaz pedalına alinsinca bu hissiyat oluşabiliyor. 

Öncelikle teşekkür ederim. Daha önce lpg yakıtını kadoli'den alıyordum ama son 2-3 defa PO(petrol ofisi)'dan aldım. Benden önceki sahibi filtre değişimlerini ne zaman yaptı tam olarak bilmiyorum ama kontrol ettireceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Renegade :

Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız kullanmanız temennisiyle, Aynı sorunlar 5-6 yıl önce benim logan aracımda olmuştu, Atiker marka lpg uygulaması takıldı 2 yıl sonra durup duruken araç ağırlaştı, sanki hareket halinde iken 10 kişi aracın arkasından asılıyormuş gibi bir durum. İki atiker servisinde ayarlar yeniden yeniden yapıldı, hatta montajı yapan Renault servisindede enjektör kütüğü değişti, sonuç aynı, iki gün sonra benzine alıp 400 km olan memleketimdeki özel reno servisi, lpg ilede ilgilenen arkadışıma gösterdim, yapılan kütük değişiminin uyum gibi bişey yani entegre falan yapılmamış, basınç ayarları düşük yapılmış diyerek ayarları yaptı, test yaptım araç benzinle çalışıyor gibi süper oldu. Sorununuz gaz basınç ayarları ile ilgili olabilir.

İyi dilekleriniz ve tecrübe paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Tam olarak anlatmak istediğim durum da sizin anlattığınız gibi. Zavoli marka simit LPG takılı. Bu arada benim lpg uzun zamandır takılı yeni değil. Yine de basınç ayarlarını kontrol ettireceğim. İyi günler diliyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...