Jump to content

En Çok Sorun Çıkaran 10 Otomobil Markası ( Mazda 10.cu Sırada)

speed
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu konuda piyasada tutarsız bilgiler mevcut bence. Aynı eleman başka videolarında Mazda modellerini en güvenilir araçlar listesinde gösteriyordu. Amerika'da yapılan araştırmalarda Mazda yine en iyiler arasında görünüyor. Sonuçta Mazda, istatiksel olarak sorunsuz araba üreten bir firma. Piyasada, servislerden çıkmayan bazı markaların da listede olmaması da ayrıca manidar.

Not: Araba keyif ve biraz da şans işi. Beğendiğini, keyifle bineceğin aracı almak lazım. Teknik sorun hemen tüm markalarda şansla ilgili.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güvenilirlik ("reliability") bir araç satin alirken güvenlikten sonra bence en önemli ikinci kriterdir.  Avrupa'daki degerlendirmeleri takip etmiyorum ama ABD'de Consumer Reports, JD Power & Associates gibi birçok ünlü kurum araç güvenilirlik raporlarini her sene yayinlar ve tüketiciler bu verileri araç alirken kullanir.  Hatta ben senelerdir Consumer Reports web sitesinin ücretli üyesiyim ve tüm veritabanina ulasabiliyorum.  ABD'de bile sadece bilinçli tüketiciler Consumer Reports üyesidirler, Türkiye'de üye olan var midir, hiç bilmem.

Consumer Reports daha 2017 senesinde  "Top and Bottom of the Class" (Sinifin en üst ve en alti) ismiyle bir tablo yayinlamisti.  O tabloyu asagida sizinle paylasmak istedim.

CR Top and Bottom of the Class 2017.jpg

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu testleri satış sayısına göre oranlamayarak verecek gerizekalı bir istatiskçi yoktur dünyada. Verilen değerler de % cinsinden verilmektedir.

anusedcar.com sitesinde mazda bazı yıllarda 1. iken, bazı yıllarda 21. olmuştur. O yıldaki araçlarda çıkan sorunlar değişken haliyle. Bu genel anlamda mazdanın sorunsuzluğunu değiştirmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Servet :

Satış adetleri ile hesaplamak lazım bu listeleri

Çamura yatmaya başlamayın lütfen Servet Bey :D İyiken birşeyi araştırmayın, kötüyken olmaz, olamaz... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...