Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Kumanda

zerdalee
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

Foruma göz gezdirdim fakat herhangi bir bilgi gözüme çarpmadı. Makyajlı kasa Power Sense donanımlı araca sahibim. Aracımda anahtarsız giriş mevcut. Sormak istediğim kumanda üzerindeki bagaj açma özelliği neye yarıyor. Zaten yaklaşınca otomatik açıyor bagaj kilidini. Bizim arabalarda bu tuşa basınca bagaj kapağını kendisi kaldırma durumu var mı acaba? (Kastettiğim elektrikli kapak değil. Bağlı olan yay kaldıracak kadar kuvvetli değil mi?). Ya da böyle birşey var ben mi bilmiyorum. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kumanda üzerindeki bagaj kilit simgesine 2 saniye basılı tutarsanız bagaj kapağınız otomatik acılacaktır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

basılı tutunca yarım açılıyor ve pek de bir işe yaramıyor, yine elle müdahale etmek gerekiyor. tam olarak açılması için destek yay takmak gerekiyor. tabi yayı iyi ayarlamak gerekiyor yoksa çok sert açabiliyor. ama uygun pek çok nokta var takılacak. resmen konfor arttıran bir durum. elinizde poşetler vs bir sey varsa oldukça işlevsel. 

http://s.aliexpress.com/6bQNbmEb?fromSns=E-posta

hiç düşünmeden sipariş verin derim. içindeki vidayla sertliği ayarlanabiliyor.

bu videoda oncesi ve sonrası mevcut

https://youtu.be/YzeRFIalkTU

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Sağolun. Yeni bir şey daha öğrenmiş oldum sayenizde O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4/17/2018 at 18:22, Katil Balina :

basılı tutunca yarım açılıyor ve pek de bir işe yaramıyor, yine elle müdahale etmek gerekiyor. tam olarak açılması için destek yay takmak gerekiyor. tabi yayı iyi ayarlamak gerekiyor yoksa çok sert açabiliyor. ama uygun pek çok nokta var takılacak. resmen konfor arttıran bir durum. elinizde poşetler vs bir sey varsa oldukça işlevsel. 

http://s.aliexpress.com/6bQNbmEb?fromSns=E-posta

hiç düşünmeden sipariş verin derim. içindeki vidayla sertliği ayarlanabiliyor.

bu videoda oncesi ve sonrası mevcut

https://youtu.be/YzeRFIalkTU

Bu ürünü ben de aldım ama adam gibi takamadım. Halka metali çok sert. Nereye taksam bilemedim. Parmaklarımı mahvetti.

Videoyu da hazırlayan zat, sağ olsun, nereye taktığını göstgerseymiş iyiymiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Devrim Babacan :

Bu ürünü ben de aldım ama adam gibi takamadım. Halka metali çok sert. Nereye taksam bilemedim. Parmaklarımı mahvetti.

Videoyu da hazırlayan zat, sağ olsun, nereye taktığını göstgerseymiş iyiymiş.

o zaman nereye uyguladığımı gösteren bir foto ekleyeyim ben buraya. pek çok deneme sonrası optimal yeri buldum. öbür türlü çok sert açabiliyor hocam. 

-edit-

aracın sağ tarafına şu şekilde

20180419_133541.jpg

• Teşekkürler 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Renegade :

Bu ürün 2. nesil mazda 3'lere de uygunmu diye merak ettim.

ürün aslında evrensel. sizin araca da uygun olabilir ama bilmek lazım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Katil Balina :

ürün aslında evrensel. sizin araca da uygun olabilir ama bilmek lazım. 

Bence 2. ve 1. nesile uygulanmaz çünkü mekanizmaları bam başka. 1. ve 2. nesil amortisörlü olduğu için uygulanamaz gibi geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, serkan306 :

Bence 2. ve 1. nesile uygulanmaz çünkü mekanizmaları bam başka. 1. ve 2. nesil amortisörlü olduğu için uygulanamaz gibi geliyor.

işin o kısmını bilmiyorum. yay tersi yönde mukavemet gösterip kilitten kurtulan bagajı tam açıyor. işin esprisi bu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20180420_124440_resized.jpg

17.04.2018 at 16:12, zerdalee :

Merhaba Arkadaşlar,

Foruma göz gezdirdim fakat herhangi bir bilgi gözüme çarpmadı. Makyajlı kasa Power Sense donanımlı araca sahibim. Aracımda anahtarsız giriş mevcut. Sormak istediğim kumanda üzerindeki bagaj açma özelliği neye yarıyor. Zaten yaklaşınca otomatik açıyor bagaj kilidini. Bizim arabalarda bu tuşa basınca bagaj kapağını kendisi kaldırma durumu var mı acaba? (Kastettiğim elektrikli kapak değil. Bağlı olan yay kaldıracak kadar kuvvetli değil mi?). Ya da böyle birşey var ben mi bilmiyorum. Teşekkürler.

kumanda üzerindeki bagaj açma tuşu kapağın yarım olarak açılmasını sağlıyor.

altına yay desteği yaparsanız tamamını açmış olursunuz.

bu işlem için bagaj düğmesine basılı tutmanız yeterli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Katil Balina :

işin o kısmını bilmiyorum. yay tersi yönde mukavemet gösterip kilitten kurtulan bagajı tam açıyor. işin esprisi bu. 

İşte onlarda yay mekanizması yok ama değişik stroklu pistonlar denenebilir. Böylece kumandadan açar açmaz piston itme oluşturabilir, o zaman da tam açıldığında eski haline göre daha düşük açıda olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, serkan306 :

İşte onlarda yay mekanizması yok ama değişik stroklu pistonlar denenebilir. Böylece kumandadan açar açmaz piston itme oluşturabilir, o zaman da tam açıldığında eski haline göre daha düşük açıda olacaktır.

doğrudur hocam. bilemedigim için yorum yapamıyorum... 

3. nesilde çok işe yaradığı kesin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19.04.2018 at 12:16, Katil Balina :

o zaman nereye uyguladığımı gösteren bir foto ekleyeyim ben buraya. pek çok deneme sonrası optimal yeri buldum. öbür türlü çok sert açabiliyor hocam. 

-edit-

aracın sağ tarafına şu şekilde

20180419_133541.jpg

Merhaba hocam,
Bir video çekip atabilir misiniz?

Açılış hızına ve sertliğine bakmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla video ekleme şu bu işini beceremiyorum. ama en düşük hızda açılması konusunda  eklediğim fotodaki yer uygun görünüyor. gerekirse bir iki foto daha atabilirim. onun dışında alternatif yok gibi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, Katil Balina :

valla video ekleme şu bu işini beceremiyorum. ama en düşük hızda açılması konusunda  eklediğim fotodaki yer uygun görünüyor. gerekirse bir iki foto daha atabilirim. onun dışında alternatif yok gibi..

Açık haliyle foto atabilir misiniz?

Ne kadar açılıyor ona bakayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, IraArel :

Açık haliyle foto atabilir misiniz?

Ne kadar açılıyor ona bakayım.

hocam bir fark yaratmiyor, sadece kaldırıyor. sizin arabanız ne kadar açılılıyorsa yay takılıyken de o kadar açılıyor. yine de bi foto atarım şimdi araçtan uzaktayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, Katil Balina :

hocam bir fark yaratmiyor, sadece kaldırıyor. sizin arabanız ne kadar açılılıyorsa yay takılıyken de o kadar açılıyor. yine de bi foto atarım şimdi araçtan uzaktayım.

Anahtar ile yarım açılıyor, bu yayı takınca anahtarla aç komutu verilince ne kadar açılıyor onu merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, IraArel :

Anahtar ile yarım açılıyor, bu yayı takınca anahtarla aç komutu verilince ne kadar açılıyor onu merak ediyorum.

yarım açılan bagajı tam açıyor. siz kendi aracınızda elinizle tam açmak için müdahale ettiğinizde nereye kadar açılıyorsa oraya kadar açılıyor. bunu bir kac kere tekrar ettim anlaşılmayan yer neresi onu anlayamadım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...