Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Depoda Kalan Yakıt İle Gidilebilecek Mesafe

Riot03
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Depoya full yakıt almaya kaltığında 39 litre alıyor. Depo kapasitesi 45 olduğuna göre geriye 6 litre kalıyor. Şamandıra veya sensör payı %50, kalır geriye 3 litre

Ortalma 100 km'de 7.5 litre yaktığını düşünsek, 40 km gibi gidebilir. Bana kalırsa bı kadar zorlamayın. Yakıt deposu dibinde kalan tortu pislik filitreyi tıkayabilir. Sonra araç teklemeye başladı diyebilirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Seriatsu :

Depoya full yakıt almaya kaltığında 39 litre alıyor. Depo kapasitesi 45 olduğuna göre geriye 6 litre kalıyor. Şamandıra veya sensör payı %50, kalır geriye 3 litre

Ortalma 100 km'de 7.5 litre yaktığını düşünsek, 40 km gibi gidebilir. Bana kalırsa bı kadar zorlamayın. Yakıt deposu dibinde kalan tortu pislik filitreyi tıkayabilir. Sonra araç teklemeye başladı diyebilirsiniz

Bu zorlamak değilde mecbur kalındığı zamanda bilmek lazım bi ortamda bunun muhabbeti oldu bazı arabalar kalan mesafe 0 'dan sonra 40 km- 70 km giden araçlar varmış bizimkiler ne kadar gider diye öğrenmek lazım böyle düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de depoyu iyice kullanarak yakit alanlardanim.  Bu yüzden soguk terler döktügüm çok oldu.  Sehir içinde yakit istasyonu bulmak zor olmayabiliyor ama sehir disinda bazen 40 - 45 km yol gidip hala bir tane yakit istasyonu bulamadigim zamanlar çok oldu.  Bu da ciddi anlamda stres yapiyor.  Bu nedenle isik yanar yanmaz bir an önce yakit almakta yarar var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Seriatsu :

51 litre diye hatırlıyorum 3. Nesilleri. 45 litre küçük kalır gibi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, M.E.G :

51 litre diye hatırlıyorum 3. Nesilleri. 45 litre küçük kalır gibi. 

Aynen beden 51 litre diye biliyorum....  0 km çıktıktan sonra 20 km gitmişliğim var  ve depoyu fullediğimde 42 litre yakı almıştı depo....

@Riot03

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba, ben de depo 51 litre diye biliyorum. Sıfır aracı bayiden teslim aldıktan sonra en yakındaki benzinliğe gidip depoyu doldurmuştum. Tam 51 litre aldı. (Küsüratı vardı.) Menzil sıfır gösteriyordu. Depo dolunca 800 küsur gösterdi. (Ama tabii ki o kadar gitmedi.) Daha sonra ki benzin alışlarımda bu menzil 650'ye düştü.

Asıl konuda bilgim yok, depoyu hiç sıfırlamıyorum. Çeyrek depo civarı kaldığında depoyu dolduruyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.04.2018 at 11:15, Sergio_01 :

Speedometer kurulumu için gerekli dosyalar aşağıdaki linktedir.... Video player 'da dahildir yükleme dosyalarında...

Dosyayı indirip zipten çıkardıktan sonra direk boş bir usb flash diske atıp araca yükleme yapalilirsiniz....

https://yadi.sk/d/dSXBHNRv3USqK6

Speedometer eklentisini kurup depodaki litre miktarını görebilirsiniz... (Bu arada depoyu fulleyince bir bakayım bende kaç litre gösterecek)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Simdi aklima geldi.  Panelin sag tarafindaki düsük yakit isigi yandiktan sonra artik bir daha menzil bilgisi göstermiyor sanirim.  Yaniliyor muyum?  Isik yandiktan sonra menzil gösteren bölgede menzil yerine kirmizi bir uyari mesaji görünmüyor mu?  Ben öyle hatirliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, AKayhan :

Ben de depoyu iyice kullanarak yakit alanlardanim.  Bu yüzden soguk terler döktügüm çok oldu.  Sehir içinde yakit istasyonu bulmak zor olmayabiliyor ama sehir disinda bazen 40 - 45 km yol gidip hala bir tane yakit istasyonu bulamadigim zamanlar çok oldu.  Bu da ciddi anlamda stres yapiyor.  Bu nedenle isik yanar yanmaz bir an önce yakit almakta yarar var.

Işığı beklemek hiç uygun bişey değil, bi çok ustadan duydum çeyreğin altına kesinlikle inmemeli diyorlar, sebebi şehir efsanesi işte kimse bilmiyo ama pompaların zorlandığını söyleyenler var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de mazda 2'de hep lpg'de kullanıyordum. benzin de hep çeyreğin altındaydı. sonra bir gün yolda kaldım. yakıt pompasına tam hatırlamıyorum ama 1000 tl civarı bir şey sıkışmış dediler bilgi olarak bulunsun. usta depoyu çeyreğin altına indirme dediydi de öyle gönderdiydi.

bu aralar bir türlü benzin almaya fırsat bulamadım bugün yarın derken ilk defa benzin ışığım yandı. dibine kadar kullanayım belki depo temizlenir:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir efsanesi değil o çeyrek muhabbet i.. 

Şöyle oluyor, 

Elektikli benzin pompası,  benzinin içinde çalışıyor,  gırtlağına kadar benzinle ıslak bi şekilde, soğuyor filan..  Tabi mühendis buna bir tolerans vermiş, demiş ki, en fazla 50-100 km çeyrek depo altında gezer, sonra benzin alır mecbur, .. Lakin siz hep boş depo gezerseniz,  pompa sogumuyor.. 

Bir de lpg ile gezerken, benzin pompası hep devrede,  hiç durmaz kontağı açtığınız andan itibaren çalışır, motora benzin giremez ama, motora kadar gider gelir, hatta basınç hep sabittir. Kimi arabada motoru dolanır gelir, kimiside deponun içinde dolanır durur. Ama pompa %95 arabalarda sürekli çalışır.. 

• Beğen 2
  • Teşekkürler 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bakin Consumer Reports bu depoda pislik konusunda ne diyor?

"Can Running on Empty Hurt Your Engine?

Some people think that running on empty can bring debris into the engine from the bottom of the fuel tank, but it’s not really a big concern.

The fuel pump always pulls gas in from the bottom of the tank, even when it’s full. If there were a debris problem, it would surface long before the fuel level gets low.

These days, there’s usually a fuel filter in the gas tank as well as one nearer the engine, so debris is unlikely to get through. If there is junk in the gas tank, though, you may have to change the filters more frequently."

Bos Depo ile Gitmek Motorunuza Zarar Verir mi?

Bazilari bos depo ile gitmenin deponun dibinden motora pislik getirecegini düsünür fakat bu bir sorun degildir.

Yakit pompasi her zaman deponun dibinden yakit çeker, depo tamamen dolu oldugunda bile.  Eger pislik sorunu olsaydi, yakit seviyesi düsmeden de olurdu.

Günümüzde hem depoda hem de motordan hemen önce olmak üzere iki filitre bulunur, yani pisligin motora gelme olasiligi pek yoktur.  Eger pislik sornu varsa filitreleri daha sik degistirmeniz gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzini bitirmeden yakıt alanlardanım. İlk defa denemek amacıyla biraz kullanayım dedim. Kalan mesafe 40 km gösterdiğinde benzin ışığı yandı. Hatırladığım kadarıyla kullanım kılavuzunda depodaki yakıt 9 litrenin altına indiğinde ışığın yanacağı bilgisi vardı. Işık yandıktan sonra 100 km'den fazla gitmesi lazım. Kalan mesafe de 0 gösterdiğinde yaklaşık 50-60 km gitmesi gerek diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...