Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Sürücü Tarafı Camı Açılma-Kapanma Sorunu

sdegirmenci
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hayırlı cumalar arkadaşlar 2014 model mazda 3 1.5 skyactive power aracımda 15 gundur cozulemeyen cam kapanma sorunu ile ılgılı bır sıkıntı ıcerısındeyim.

şöför tarafı cam aracı ılk çalıstırdıgımda camı aşağı ındırıyorum sonrasında camı kapatma ıstedıgımde 1 cm yukarı çıkıyor duruyor yine bastığımda yukarı 1 cm çıkıyor yine bastığımda nasıl denırr sankı geberıyor gıbı oluyor ve hıc bır sekılde ne aşagı nede yukarı cıkıyor aracı ıstop edıp 1 dk bekledik den sonra anca camı kapata bılıyorum ama aynı sorunlar tabıkı devam ediyor 

kendım camı mekanıgını soktum mekanık aksamda ve çarklarda bır sorun olmadıgı saptadım 

cam motoru denendı 

cam acma kapama konsolu denedı 

lakın sonuc aynı 

aracı servıse goturdum servıs bolumune servıs dekı arkadas ıle ındıkk soktuk cam tarafını arkadas benım yaptıklarımın aynısını yaptı ve tabıkı sonuc degısmedıı sonra servıs sorumlusu geldı ve cam motoru ve mekanıgı degısıcek deyıp 600 tl para ıstedıler ve 1 ay bekleme suresı anlıyacagınız benım cam kapatma sorunum bır şekilde çözülemedı. bılgısı ve basına gelen varsa cozumunu paylaşabılırmııı 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, sdegirmenci :

evett denedımm  ilhann kardeşş 

Anladımmmm Selçukkkk  Abiii..

Pekiii aracınıza cam-ayna katlama modülü filan taktırdınız mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

indirdıgınde kalkmıyorkıı sorumundaa buu zatenn tık tık tıkk klakıyor sonraa bıdahasınaa yok sankıı sıkısıyormuss gıbı yapıyorr 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Seriatsu :

@İlhan ABİ camı indirip tekrar kaldırıldığında tuşu  yukarı doğru kaldırmaya devam edince tekrar programlamış oluyorduk sanırım.

Bilgimizi tazelemek için konuyu hatırlayalım;O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cam modulu dedıgınız cam acma kapatma butonlarının ( şöför tarafı )  altında olan elektronık devremı o modulu servısde baska bır aracdakınden alıp deneme yaptık fakatt ıse yaramadı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.05.2018 at 14:08, sdegirmenci :

Hayırlı cumalar arkadaşlar 2014 model mazda 3 1.5 skyactive power aracımda 15 gundur cozulemeyen cam kapanma sorunu ile ılgılı bır sıkıntı ıcerısındeyim.

şöför tarafı cam aracı ılk çalıstırdıgımda camı aşağı ındırıyorum sonrasında camı kapatma ıstedıgımde 1 cm yukarı çıkıyor duruyor yine bastığımda yukarı 1 cm çıkıyor yine bastığımda nasıl denırr sankı geberıyor gıbı oluyor ve hıc bır sekılde ne aşagı nede yukarı cıkıyor aracı ıstop edıp 1 dk bekledik den sonra anca camı kapata bılıyorum ama aynı sorunlar tabıkı devam ediyor 

kendım camı mekanıgını soktum mekanık aksamda ve çarklarda bır sorun olmadıgı saptadım 

cam motoru denendı 

cam acma kapama konsolu denedı 

lakın sonuc aynı 

aracı servıse goturdum servıs bolumune servıs dekı arkadas ıle ındıkk soktuk cam tarafını arkadas benım yaptıklarımın aynısını yaptı ve tabıkı sonuc degısmedıı sonra servıs sorumlusu geldı ve cam motoru ve mekanıgı degısıcek deyıp 600 tl para ıstedıler ve 1 ay bekleme suresı anlıyacagınız benım cam kapatma sorunum bır şekilde çözülemedı. bılgısı ve basına gelen varsa cozumunu paylaşabılırmııı 

@sdegirmenci merhabalar servis sorumlusu değişmesi gerekir dediği parçalarıda keşke başka araçtan söküp sizinkinde deneseymiş bari...

Direk değişim yapılacak 600 TL demek kolay tabi....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, sdegirmenci :

cam modulu dedıgınız cam acma kapatma butonlarının ( şöför tarafı )  altında olan elektronık devremı o modulu servısde baska bır aracdakınden alıp deneme yaptık fakatt ıse yaramadı

Evet o parça.  Anlattıklarınızin ışığında, arıza onda gözüküyor. 

Mekanik motor zorlanması, yavaşlama, tekleme vb  yani MEKANIK   bir arıza olmadığını varsayıyorum. 

İsterseniz tarif ederken araç başında videoya çekin,  yükleyin 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...