Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Hız Sabitleyicinin Devre Dışı Kalması

amesfa
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba. 2015 mazda 3 reflex aracımda bugün başıma enteresan bir olay geldi. 

80-90 km arasında bir hızla giderken hız sabitleyicimi açtım ve yola devam ettim, bir süre sonra ışıkları yanmayan bir tünele girdim ve aniden hız sabitleyici devre dışı kaldı. Tekrar devreye almak istediğimde tünel içerisinde devreye girmedi tünelden çıkında sevreye girdi. Daha sonra acaba ben frene bastımda devre dışı kaldımı diye  başka bir tünele girdim aynısı oldu yine devre dışı kaldı. Başanı bu tarz bir olay gelen oldumu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akçakoca ya çok sık gidip gelirim ve hız sabitleyiciyi devamlı kullanırım. İzmit yolundaki tünellerden çok geçtim ama hiç başıma böyle bir şey gelmedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim bir önceki aracimda (Subaru Impreza) pek seyrek de olsa bazen aniden hiz sabitleyici devreden çikardi.  Daha sonra ben tekrar elle devreye alirdim.  Tünelde degil de normal yolda giderken olurdu.  Bu olay seyrek meydana geldigi için ben servise bile bahsetmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Burak :

Akçakoca ya çok sık gidip gelirim ve hız sabitleyiciyi devamlı kullanırım. İzmit yolundaki tünellerden çok geçtim ama hiç başıma böyle bir şey gelmedi.

Burada olan tünellerin içi aşırı aydınlık. 

11 dakika önce, Çağlar Bayur :

aniden ortam ışığ kararınca takla falan attı sanıp devre dışı mı bırkaıyor acaba

Mantıklı. Mazda bu, düşünür bişeyler 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın park lambaları yanmıyordu. BUgün sigortası değişti. Akşam olayı çözdüm. Park ışıklarını açınca sabitleyici devre dışı kalıyor. 

• Beğen 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, amesfa :

Aracın park lambaları yanmıyordu. BUgün sigortası değişti. Akşam olayı çözdüm. Park ışıklarını açınca sabitleyici devre dışı kalıyor. 

frene basıldı sanıyor demek, led falan takıldı mı yeni?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

37 dakika önce, amesfa :

Far sensörü sebebi ile de tünele girince ışıklar yanınca CC devre dışı kaldı demek oluyor değil mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Çağlar Bayur :

frene basıldı sanıyor demek, led falan takıldı mı yeni?

Evet abi stop lambalar led oldu ondan sonra oldu bu olay. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, amesfa :

sorunun kaynağı muhtemelen uyumsuz ledler. beyinde sorun oluşturuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, amesfa :

en değerli data bu :) uyumsuz led takılmış. değişin

5 saat önce, Servet :

Mantıklı. Mazda bu, düşünür bişeyler 

yok yine klasik bir uyumsuz led vakası

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ürünün kendisine orjinal uygun direnç takılmadıysa, akü amperi yüksekliğinden aşırı ısınıyor ledler , bu işten pek anlamam ama, ledler dikkatli seçilmeli, sorun kaynağı oluşturuyor bir çok aydınlatma uygulamalarında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

58 dakika önce, Renegade :

ürünün kendisine orjinal uygun direnç takılmadıysa, akü amperi yüksekliğinden aşırı ısınıyor ledler , bu işten pek anlamam ama, ledler dikkatli seçilmeli, sorun kaynağı oluşturuyor bir çok aydınlatma uygulamalarında.

Aslında öyle değil. Akkor flaman ampülden daha düşük akımla çalışan ledi gören sistem arıza görüyor. Paralel direnç ile flamnalı ampülün tükettiği enerjiyi yakalamak gerekiyor bu tip uygulmalarda.

Tabiki ışık gücü vs bunlarında kararında olması lazım led kullanımında

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...