Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Sağ & Alt Motor Takozu

quiteguide
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

5 saat önce, quiteguide :

Sadece, resimde en soldaki.

217 £

Çok pahalıymış gerçekten.

217 sterline ingilterede araba satıyorlar. Allah bilir taktırması da bir o kadar vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değişim basit, çok basit.

En sağdaki biraz uğraştırır, genelde akünün altinda olur.

Şanzımanı da, alttan takoz vs. ile desteklemek gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
29.05.2018 at 18:58, quiteguide :

145 k yapan sağ motor takozu/kulağı artık emekliye ayrıldı, fazla vaktim olmadığı için alt takozu (şanzuman takozu olarak da geçiyor) degiştiremedim. Motor da bir de akünün altında sanzuman takozu var, forumda hiç el atan oldu mu bilmiyorum ama sağ takozun bu halini gördükten sonra, yakında onu da değiştireceğim. 

2. Nesil Dizel 3'lerde sağ takoz farklı, bilginize.

IMG-20180529-WA0006.jpg

IMG-20180529-WA0007.jpg

IMG-20180529-WA0005.jpg

IMG-20180529-WA0004.jpg

62k yapan yan sanayi bu takozla da vedalaşma vakti geldi.

Bu sefer Orijinal Mazda (hydro bearing) takoz aldım.

IMG-20200815-WA0011.jpg

IMG-20200815-WA0012.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, quiteguide :

Bunları aldığım yer.

partsouq.com

53753301_ZJ0110135ZJ0112201ZJ0112500BZY0812670A.jpg.621d5a4bc3876a7eaab6a1dfce25f876.jpg

Bu siteyi şase nodan parçalarıma bakmak için kullanıyordum. Baktım da dubai yazıyor. Oradan mı geliyor ürünler? Gümrük olayında sorun yaşadınız mı? Kargo ücreti falan ne oldu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün değiştirttim takozu.

Nacizane tavsiyem bu takozu mutlaka yağlı tür olandan kullanmanız.

Partsouq, Covid başlayalı 500 $ altı siparişleri kargolamiyor. Kargo fiyatı da ürün ağırlığıyla doğru orantılı. 500 $'lik ürünlere 100-200 $ kargo bedeli çıkabilir + vergi.

Bana maliyeti 125 $ felan oldu diyeyim de, bu işten ekmek yiyen arkadaşlar gücenmesin. Mesajı alır onlar.

Çıkan takoza idareten ihtiyacı olan varsa, haber etsin.

IMG-20200817-WA0005.jpg

IMG-20200817-WA0006.jpg

IMG-20200817-WA0001.jpg

IMG-20200817-WA0002.jpg

IMG-20200817-WA0003.jpg

IMG-20200817-WA0004.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

İki kod arasındaki farkı ararken aliexpress’te satılanların hem 60 hem 60a hem de 60b için aynı parça olduğunu gördüm mesela. Adam açıklamaya 3 oem kodunu da yazmış

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, tansu87 :

İki kod arasındaki farkı ararken aliexpress’te satılanların hem 60 hem 60a hem de 60b için aynı parça olduğunu gördüm mesela. Adam açıklamaya 3 oem kodunu da yazmış

Sondaki harf 

Parçanin mazda tarafından kaç kere revize edildiğini gösteriyore

Harf yoksa   ilk nesil 

A  =1 kere mazda revize etmiş parçayı 

B = 2. Kez mazda iyileştirme veya değişiklik e gitmiş 

C, D  3-4 kere vsvs 

Ama siz dışarıdan oem alırken,  tüm kodlar birbirine uyacağı için son harfe bakmanıza gerek yok.. 

Atıyorum yağlı kulak alacaksın 

Arabanın üstünden xxx60  kodlu parça çıktı. Servise gittin  xxx60B  veriyo sistem..  Mazda içindeki yağı değiştirmiştir,  cıvata deliğini paslanmaz yapmıştır vs biseyi iyileştirmistir gelen yorumlara göre.  Veya daha dayanıklı bir kauçuk kullanmış,  oem üreticisini değiştirmiştir. 

Yan Sanayi alırken zaten çok kaliteli olmadığı için,  çok mühim değil.  Adamlar hepsine fit bire bir uyar yazıyor.. hatta bazen yağlı kulak yerine,  aynı ölçüde kauçuk tan kulak yapıo veriyorlar..   

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, Zealot :

Sondaki harf 

Parçanin mazda tarafından kaç kere revize edildiğini gösteriyore

Harf yoksa   ilk nesil 

A  =1 kere mazda revize etmiş parçayı 

B = 2. Kez mazda iyileştirme veya değişiklik e gitmiş 

C, D  3-4 kere vsvs 

Ama siz dışarıdan oem alırken,  tüm kodlar birbirine uyacağı için son harfe bakmanıza gerek yok.. 

Atıyorum yağlı kulak alacaksın 

Arabanın üstünden xxx60  kodlu parça çıktı. Servise gittin  xxx60B  veriyo sistem..  Mazda içindeki yağı değiştirmiştir,  cıvata deliğini paslanmaz yapmıştır vs biseyi iyileştirmistir gelen yorumlara göre.  Veya daha dayanıklı bir kauçuk kullanmış,  oem üreticisini değiştirmiştir. 

Yan Sanayi alırken zaten çok kaliteli olmadığı için,  çok mühim değil.  Adamlar hepsine fit bire bir uyar yazıyor.. hatta bazen yağlı kulak yerine,  aynı ölçüde kauçuk tan kulak yapıo veriyorlar..   

Teşekkürler. Bu mantığa göre abs’yi de üst modellerden çıkma alabilirmişim :) ben beyinciye verip motorunu değiştirmiştim. Abs’de de aynı son harf fark durumu vardı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35 dakika önce, tansu87 :

Teşekkürler. Bu mantığa göre abs’yi de üst modellerden çıkma alabilirmişim :) ben beyinciye verip motorunu değiştirmiştim. Abs’de de aynı son harf fark durumu vardı. 

Parca bakacağın zaman bana şase ver ben orjinal servisteki panelden bakayım, hiç uğraşma 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Zealot :

Parca bakacağın zaman bana şase ver ben orjinal servisteki panelden bakayım, hiç uğraşma 

Tşkler ☺️ Kodlara baktık. Benimki, makyajlınınki dizelinkinin sonları 7az 7azc 7azd diye bitiyordu. Nolur nolmaz diye farklı kod takmaya çekinmiştik. Ama abs çıkması 2000 den başlıyordu. Ben 1400’e sadece abs pompasını değiştirerek çözmüş oldum :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.09.2020 at 12:37, tansu87 :

Sizde takozun son harf kodu 60B. Kendi şase Numaramdan aratınca 60A diyor. Farktan biliniz var mı? 

Hehehe.

Satıcı, ürünü satabilmek için tüm tuşlara basinca oyunda level atlayacagini sanan genco gibi bütün harfleri yazmış anlaşılan.

Takozun en son versiyonu 'B' ile biten,  partsouq'da gguncellenmemiş. A ile ararsan, satılık ürün göremezsin çünkü stok bitmiş, B ile aratırsan  bulabilirsin. Ali'den gelen nasıl birşey olur, denemek lazım.

Yağsız tip olursa, ilerleyen kmlerde sağ ön taraftan gelecek titreşim nedeniyle tekrar takoz masrafı yapacağının garantisini verebilirim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.09.2020 at 23:09, quiteguide :

Hehehe.

Satıcı, ürünü satabilmek için tüm tuşlara basinca oyunda level atlayacagini sanan genco gibi bütün harfleri yazmış anlaşılan.

Takozun en son versiyonu 'B' ile biten,  partsouq'da gguncellenmemiş. A ile ararsan, satılık ürün göremezsin çünkü stok bitmiş, B ile aratırsan  bulabilirsin. Ali'den gelen nasıl birşey olur, denemek lazım.

Yağsız tip olursa, ilerleyen kmlerde sağ ön taraftan gelecek titreşim nedeniyle tekrar takoz masrafı yapacağının garantisini verebilirim.

Aliexpress’ten takoz almam da kıyas için baktım. Satıcı hepsi için 60b Oluyır demiş. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bende 2 tane kulak değiştirdim yarın sarsıntı olayını yazıcam dostlar motor kulak 410 tl şanzıman kulağına 210 tl vermişim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...