Jump to content

1.Nesil mazda 3 subap kompresyon degerleri ??

slckptr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Evet arkadaslar selamlar 2006 mazda 3 um var uzun zamandir yag yakiyor az yada cok ama neden yaktigini bulamadim. Ankarada taninmis bi yere goturdum ismi onemli degil. Bana motor zipliyor gomlekler cizilmis subaplar yanmis tumden motor yapilacak 6000 tl ye hallederiz dedi.!!!  Tabi bende iskillendim ister istemez cunki aracimdan guc kaybi pek yok gideri gayet guzel benzinde. Ama gazda tabiki ister istemez dusuyor aldigin yere gore bile degisebiliyir ki gazda bile iyi. Cok sukur. Bi arkadasim var cocukluktan beri bereberiz. Yanina cok ugrayamiyordum bu gun ugradim dedimki kardesim boyle boyle diyorlar bakalim bi. Sonra beraber sokmeye basladik hava filtresi bobinler sonrada bujiler. Kompresyon degerlerine baktin her biri 12 olarak verdi hatta iki defa baktik. Vede motorda ne ufleme nede baska bisey olmadigini soyledi bende farkettim motor cok temiz ve stabil calisiyor titreme bile az. Ama hala yag yakma devam ediyor. Arkadasimda 10 60 kullanalim dedi. Castrolu hic koyma dedi hatta ulkedeki yaglarin bi cogu iyi degil dedi. 10 60 koyup sizlere tecrubelerimi aktaricam. Subaplarda iyi su anlik hadi bakalim. 

Not: KONUYLA ILGILI YORUMLARINIZ BENIM ICIN COK DEGERLI.

TESEKKURLER.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Zealot :

12  dediğinzi sayının bir birimi olmalı..  litre , metre, kilo, paund, bar, kpa  vsvs

sanayide dayak yedin mi hiç

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Zealot :

12  dediğinzi sayının bir birimi olmalı..  litre , metre, kilo, paund, bar, kpa  vsvs

Hocam kompresyon degerlerinin icinde 10 ile 15 arasi diye tek bi olcum var digeri birisi binlerde digeri yuzlerde. Bar olarak soylemisti. 

9 saat önce, Çağlar Bayur :

sanayide dayak yedin mi hiç

😂😂😂 degilmi 

9 saat önce, Çağlar Bayur :

değrler normal. yağ yakmayı nasıl ölçtünüz? hangi yöntemle kaç ml? vs?

Yag yakmayi 10000 bakimina gittigimde farkettim aslinda 2.750 litre yag kalmisti aracta 10 40 koymustuk en son zaten egzos da bayagi siyah. Sanieim 10 60 a gececem denemem lazim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağ değişimlerinde de eksiltme olmuş olabilir. Tam sentetikler de lpg de eksiltme de olabilir. Aracı devirli mi kullanıyorsunuz ya da rampa çok mu olduğunuz yerde?

lpg için daha uygun yağları alın isterseniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

54 dakika önce, tansu87 :

Yağ değişimlerinde de eksiltme olmuş olabilir. Tam sentetikler de lpg de eksiltme de olabilir. Aracı devirli mi kullanıyorsunuz ya da rampa çok mu olduğunuz yerde?

lpg için daha uygun yağları alın isterseniz

Yari sentetik kullaniyorum devirlide kullanirim bazen devirin ayarini kacirabiliyorum ama :) iste 10 60 yaglardan deneme yapicam. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üstten çift eksantrik li motorlar  eksiltir biraz yağ.. 

yarı sentetik yağlar,  kolay buharlasir eksilir. 

Silindir içi kompresyon için mazda 3 lerde alt sınır 10,5 bar. 

10-60 yağ eksiltme yi azaltır. 

Yağ eksildiginde ilave ederek on binlerce km kullanabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence, normal degerlerden fazla yağ eksilten araçta bir anda en kalın yağa geçmek yer yerine, yağı yavaş yavaş kalınlaştırmak daha sağlıklı olur.

5-30 eksiltiyorsa (LPG'li araçlarda kesinlikle normalden fazla eksiltir) 0-40,5-40 denemek gibi.

Motul 8100 X-cess 5W40 Ultra Performance tavsiyedir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, slckptr :

Yag yakmayi 10000 bakimina gittigimde farkettim aslinda 2.750 litre yag kalmisti aracta 10 40 koymustuk en son

karterden çıkan yap ölçüm kabına mı alındı? 10bin km önce kaç lt konmuştu? araç kaç km de? neden 10/40 konmuştu? bir önceki yağ başka marka mı konmuştu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

38 dakika önce, Çağlar Bayur :

karterden çıkan yap ölçüm kabına mı alındı? 10bin km önce kaç lt konmuştu? araç kaç km de? neden 10/40 konmuştu? bir önceki yağ başka marka mı konmuştu?

Kafamda deli sorular 🙃

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...