Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Arka Emniyet Kemeri Arızası

volkanstars
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar son birkaç gündür yolcu tarafı arka koltuğun emniyet kemeri takılamıyordu. O kısım da çocuk koltuğu olduğu için kemeri sürekli kullanıyoruz. Bu sabah hiç girmedi kemer tokası. Sıkıntı koltuğun üzerindeki kırmızı renklı kısımda. 

H.sonu tatile çıkacağımızdan bugun Akyıldız'a götürdüm iş çıkışı. Usta değişmesi gerekiyor dedi ve garantiye girmiyormuş. Sebebi de km 32.000 de olduğu için bu zamana kadar 3 kez periyodik bakıma girmesi gerekiyormuş. Benim 2 gözüküyor. Aracı 17.000 de aldım ve 2.sahibiyim. Benden önceki arkadaş hiç bakım yaptırmamış. Ben alır almaz ilk bakımını yaptırdım ve ikinci bakımı da aralık kampanyasında yaptırmıştım. Şimdi benim suçum ne arkadaşlar aracın bakımını bendeyken düzenli yaptırdım 1 yılda 2 defa. Servis maliyet olarak 530 TL çıkardı. Normal garantimiz de devam ediyor. Serviste ki arkadaş bi deneyelim yazalım dedi gelecek cevaba göre de hareket edeceğiz. 

Mazda'nın güvenliğe çok önem verdiğini biliyoruz. Ama garantisi devam eden bir aracın emniyet kemeri arızalanıyorsa da bunu sorgusuz değişmesi gerekiyor diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. Umarım sorununuz çözülür. Benim suçum ne diye sormuşsunuz. Sizin suçunuz aracı alırken, 17.000 km boyunca servis geçmişini sorgulamamak olmuş. Sorguladıysanız da, bile bile almak. Kemer tokası bir şekilde halledilebilir de daha büyük bir sorun çıktığı zaman ne yaparsınız orası muamma. Allah korusun bir motor ya da şanzıman arızasında da muhtemelen bu durumu önünüze koyacaklar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, volkanstars :

Sebebi de km 32.000 de olduğu için bu zamana kadar 3 kez periyodik bakıma girmesi gerekiyormuş.

mazda distrbütörnü arayın,

2007 senesi blok muhafiyeti kanunu deyin,

hayatında hiç sıfır 0 kere bakıma bile gitmemiş olsa, bakım malzemesinin etkileşimde olmadığı parçaların garantisi devam eder mi etmez mi diye sanayi bakanlığına sormadan önce size soruyorum deyin.....

• Beğen 3
  • Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kirmizi kisma basinca oynamiyor mu hic? Ic kisma bir sey girmis, tikamis olabilir mi? Bu arada servisde ki eleman tam sallamis. Kullanim kilavuzunu acip (6 no'lu kisim) ona bir sor bakalim sana gostersin hangi periyodik bakimda emniyet kemerlerinin bakimi diye bir husus var? Hasta oluyorum boyle her seye kafadan hayir diyen tiplere. Hani kullanici hatasi olur, cocuk mekanizmanin icine bir sey sokar, tikar vb. sey olsa neyse ama emniyet kemerinin periyodik bakimi diye bir sey yok.

Eger resim veya video varsa buraya bir atin belki kolay bir cozumu vardir ama dedigim gibi bariz kullanici hatasindan bir hasar verme durumlari haric bunu garanti altinda degistirmeleri gerekir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Tarahumara :

Geçmiş olsun. Umarım sorununuz çözülür. Benim suçum ne diye sormuşsunuz. Sizin suçunuz aracı alırken, 17.000 km boyunca servis geçmişini sorgulamamak olmuş. Sorguladıysanız da, bile bile almak. Kemer tokası bir şekilde halledilebilir de daha büyük bir sorun çıktığı zaman ne yaparsınız orası muamma. Allah korusun bir motor ya da şanzıman arızasında da muhtemelen bu durumu önünüze koyacaklar.

Servis geçmişini sorguladım aracı alırken fakat 17.000 km de olduğu için çok önemsemedim. 32.000 km ye kadar 3 bakıma girme şartı varmış bunu da yeni öğrendim. 

Araba temiz di sadece ilk bakıma girmedi diye de almamazlık edemedim kimse de etmez bunu. 

Bir saat önce, Çağlar Bayur :

mazda distrbütörnü arayın,

2007 senesi blok muhafiyeti kanunu deyin,

hayatında hiç sıfır 0 kere bakıma bile gitmemiş olsa, bakım malzemesinin etkileşimde olmadığı parçaların garantisi devam eder mi etmez mi diye sanayi bakanlığına sormadan önce size soruyorum deyin.....

Aynen bu da bir seçenek deneyecegim mutlaka teşekkur ederım.

58 dakika önce, Canuck :

Kirmizi kisma basinca oynamiyor mu hic? Ic kisma bir sey girmis, tikamis olabilir mi? Bu arada servisde ki eleman tam sallamis. Kullanim kilavuzunu acip (6 no'lu kisim) ona bir sor bakalim sana gostersin hangi periyodik bakimda emniyet kemerlerinin bakimi diye bir husus var? Hasta oluyorum boyle her seye kafadan hayir diyen tiplere. Hani kullanici hatasi olur, cocuk mekanizmanin icine bir sey sokar, tikar vb. sey olsa neyse ama emniyet kemerinin periyodik bakimi diye bir sey yok.

Eger resim veya video varsa buraya bir atin belki kolay bir cozumu vardir ama dedigim gibi bariz kullanici hatasindan bir hasar verme durumlari haric bunu garanti altinda degistirmeleri gerekir. 

Hiçbir şey yok dışarıdan gözüken, muhtemelen kırmızı press yazan yerdekı yayda problem var. Çocuk koltuğu olmasa bu kadar önemsemezdim fakat önemli şu anda. Açıp baktım da alt kısmına sanayi den halledebilir miyiz diye de airbag kablosu var o yüzden dokunmadım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, volkanstars :

Servis geçmişini sorguladım aracı alırken fakat 17.000 km de olduğu için çok önemsemedim. 32.000 km ye kadar 3 bakıma girme şartı varmış bunu da yeni öğrendim. 

Araba temiz di sadece ilk bakıma girmedi diye de almamazlık edemedim kimse de etmez bunu. 

Aynen bu da bir seçenek deneyecegim mutlaka teşekkur ederım.

Hiçbir şey yok dışarıdan gözüken, muhtemelen kırmızı press yazan yerdekı yayda problem var. Çocuk koltuğu olmasa bu kadar önemsemezdim fakat önemli şu anda. Açıp baktım da alt kısmına sanayi den halledebilir miyiz diye de airbag kablosu var o yüzden dokunmadım. 

Çocuk koltuğu çok önemli. Ayrıca bu şekilde muayeneden geçemezsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet çok önemli servisten gelecek cevaba göre kısa sürede yaptırmam gerekiyor. Garanti dahilinde yapmak için şansımı zorlayacağım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

On 6/30/2018 at 9:34 AM, volkanstars said:

Evet çok önemli servisten gelecek cevaba göre kısa sürede yaptırmam gerekiyor. Garanti dahilinde yapmak için şansımı zorlayacağım. 

WD-40 tarzı bir şey sıkarak şansınızı deneyebilirsiniz eğer sıkışma tarzı bir şey varsa.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"Akyıldız" sağlam sallamış Volkan'cım...

@Çağlar Bayur abi aslında çok güzel özetleyerek açıklamış. Bunun bakımla vs ne alakası - etkisi var. Kaldı ki sen aracı aldıktan sonra düzenli servise götürmüşsün. 

Yani garantisi bitmiş dahi olsa, bir çok defa, bir çok parçada yaptığı gibi "İyi Niyet" garantisi ile bile değiştirebilir istese "Akyıldız" 

Ama Akyıldız - Mazda Türkiye ilişkileri artık nanemolla. Çünkü bayilik artık sona erdi, servis hizmetleri de yakın zamanda sona erecek. Oradaki eleman yazışmalar vs uğraşmak istemediği için seni geçiştirmiş. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün muayeneye girerken kontrol ettim, her kemer sadece kendi tokasına takılabiliyor. ortadakini diğerlerinde denerken olmadı.  hatta muayeneden vazgeçiyordum ki bi deneyeyim diyerek kemerleri kendi tokasına takınca sorun olmadı.  ilk defa karşılaşıyorum böyle bir şey ile. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.07.2018 at 10:22, İlhan :

"Akyıldız" sağlam sallamış Volkan'cım...

@Çağlar Bayur abi aslında çok güzel özetleyerek açıklamış. Bunun bakımla vs ne alakası - etkisi var. Kaldı ki sen aracı aldıktan sonra düzenli servise götürmüşsün. 

Yani garantisi bitmiş dahi olsa, bir çok defa, bir çok parçada yaptığı gibi "İyi Niyet" garantisi ile bile değiştirebilir istese "Akyıldız" 

Ama Akyıldız - Mazda Türkiye ilişkileri artık nanemolla. Çünkü bayilik artık sona erdi, servis hizmetleri de yakın zamanda sona erecek. Oradaki eleman yazışmalar vs uğraşmak istemediği için seni geçiştirmiş. 

Devamlı gittiğim servis abi iki araç içinde. Eğer dediğin gibi bir durum varsa benden çekecekleri var. Bunu öğrenmenin en basit yolu da Merser e gitmek. Bakalım onlar ne diyecek bu duruma. Şuanda tatildeyiz bi 10 gün sonra ilk işim bu.

07.07.2018 at 15:09, Katil Balina :

bugün muayeneye girerken kontrol ettim, her kemer sadece kendi tokasına takılabiliyor. ortadakini diğerlerinde denerken olmadı.  hatta muayeneden vazgeçiyordum ki bi deneyeyim diyerek kemerleri kendi tokasına takınca sorun olmadı.  ilk defa karşılaşıyorum böyle bir şey ile. 

Yolcu tarafı arka koltuğun kemeri şoför tarafına giriyor olması lazım. Bende öyle yanı. Ortaya girmiyor evet. 

@İlhan abi buarada sanırım servis işine devam edecek Akyıldız. Çünkü giriş bölümüne yeni bir yer yaptılar sadece Mazda servisi için. Tabelaları falan değişti yetkili servis tabelası var sadece. Alt taraf diğer araçlar için genelde de hep filo, üst kısım sadece Mazda servisi olacakmış. Tadilat devam ediyordu gittiğimde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Tatilden yeni döndük ve gelişme şu şekilde. Akyıldız Mazda Tr ile görüşüp garanti durumunu haber verecek fakat 2 hafta oldu hâlâ bir geri dönüş yok. 

Bugün Merser'i arayıp durumu izah ettim. Plaka bilgilerinden kontrol ettiler. Aracın 2015 model olduğu için şu zamana kadar 8 bakımın olması gerektiğini  söylediler. 2 bakım + balata değişimi olduğu için garantiye girmiyormuş. Şaştım kaldım bu işe.

Önerisi olan var mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 yaşında bir araç için 2 bakım gerçekten çok az. Eğer garanti devam ediyorsa resmi olarak tüketici hakem heyetlerinde çözüm arayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mantıklı gelmeyen nokta şu. Aracın bozulan parçası bakım gerektiren bir şey olsa anlarım. Yanı benden önceki sahibinin bakımları yapmayışından kaynaklı bır arıza olsa tamam. Öyle bir durum yok emniyet kemeri ya. Güvenliğe o kadar önem veriyor diyoruz Mazda'ya ama çocuk koltuğunun olduğu yerdeki kemer bozuluyor ve garanti dışı diyor. Sözde garanti bu olsa gerek. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklısınız ama garanti bildiğiniz gibi aracı oluşturan tüm parçalar için ve garanti prosedürü de buna göre doğal olarak. Aynaya da bakım yapılmıyor ama arızalandı ve değiştirildi benim aracımda. Dolayısıyla sizin için tek seçenek tüketici hakem heyeti gibi gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün sanayi de bir airbag ustasına götürdüm ve 5 dk içinde arızalı yuvayı yaptı. İçinde ki yay sıkışmış. 30 TL ye halletmiş olduk.

Garanti olayında Mazda benim gözümde sınıfta kaldı. Emniyet kemeri gibi hayatı bir konuda bile garantili bir araçta bakım sayısına bakmaları gerçekten üzücü. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

55 dakika önce, vethekim :

Disbürütör ve servis saçmalığı....geçmiş olsun ucuz yollu halletmişsiniz. Takmayın kafanıza...

Teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...