Jump to content

2005 Mazda 3 şoför tarafında sıcaklık, ayaklarım ısınıyor

berkemurat
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar şoför tarafında teybin alt tarafındaki kısım sürekli sıcak ve ayaklarıma fazla sıcaklık geliyor. Bunun sebebi nedir. Şanzıman dan kaynaklanıyor olabilir mi? Yada o bölge de işi yalıtım var mıdır. Ayrıca radyoyu soktugumde o da çok sıcaktı. ( El yakıyordu)  Not daha önceleri böyle bir sorun yok tu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2009 sonrası mazda3 lerde performanslı kullanımlarda ısınma oluyor. Vites topuzunun alt kısımları sürekli sıcak helde oluyor çünkü şanzıman yağı soğutucusu yok. 

Sizin araçta böyle bir sıkıntı olmaması gerekiyor. 7 sene kullandım. Teyip civarı ısınıyor ama ayak bölgesi, vites topuzu alt kısımları falan hiç ısınmazdı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanıt için teşekkür ederim. Ben de daha önce böyle bir sorun yaşamadım. Acaba o bölgede ısı yalıtımı var mı bilmiyorum ama acaba varsa o mu deforme oldu. Bu yüzden bu konuyu formda paylaştım. Belki bu tecrübeyi yaşayan arkadaşlar vardır. Biraz bekleyeceğim. Tekrar teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, M.E.G :

2009 sonrası mazda3 lerde performanslı kullanımlarda ısınma oluyor. Vites topuzunun alt kısımları sürekli sıcak helde oluyor çünkü şanzıman yağı soğutucusu yok. 

Sizin araçta böyle bir sıkıntı olmaması gerekiyor. 7 sene kullandım. Teyip civarı ısınıyor ama ayak bölgesi, vites topuzu alt kısımları falan hiç ısınmazdı. 

Şanzıman yağı soğutma nasıl yok? Öyle bir şey olabilir mi? Mümkün değil. Şanzıman yağı radyatör bağlantılıdır. Yağ soğutulmazsa kaç derecelere çıkar bilginiz var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, tansu87 :

Şanzıman yağı soğutma nasıl yok? Öyle bir şey olabilir mi? Mümkün değil. Şanzıman yağı radyatör bağlantılıdır. Yağ soğutulmazsa kaç derecelere çıkar bilginiz var mı?

Araştırın göreceksiniz. İlk nesilde olan şanzıman soğutucu radyatör 2. Nesilde yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, M.E.G :

Araştırın göreceksiniz. İlk nesilde olan şanzıman soğutucu radyatör 2. Nesilde yok.

Ayrı olmaması, olmadığı anlamına gelmiyor. Bizim araçlardaki ön radyatör 2 bölmeli, motor sıvısı ayrı dolanıyor, şanzıman yağı ayrı dolanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...