Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Dizel Bakım Belirsizliği

constantine41
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar 10 gün kadar önce 2006 mazda 3 ümü satıp 2012 model mazda 3 dizel aldım aracım 102.000 km de servisler ağır bakım 100 bin km de olur dediği için istanbulda yolumun düştüğü bir kaç mazda servisinden bilgi alayım dedim be sonuç tam bir bilinmez öncelikle izmit haldız 100 bin km de ağır bakımın yapılması gerektiğini söyledi istanbul mazda evo haldız ile aynı görüşü paylaştı ve 100 bin de ağır bakımın yapılması gerektiğini söyledi florya mazda beka farklı bir görüşü savundu  120 bin de kontrol edilmli gerekiyorsa değişmeli dedi ve bu görüş mazda fabrikasının tavsiyesi dedi asıl olay kitapçıktaki bilgiyle iyice karıştı 200 bin km veya 10 yılda bir en sonunda mazda türkiye yi aradım ve bilgi istedim dönüş yapacaklarmış bakalım,benim görüşüm kitapçık en doğrusudur bazı arkadaşlar ülkeye göre değişir diyeceklerdir ama alakası yok zaten ülkeye göre değişen durumları kitapçıkta belirtmişler ağır bakım konusunda bir ayrım yok,başımdan geçen bir olayda şu 2012 yılında 2008 model renault lagunam vardı 90 binde ağır bakımın yapılmasını söyledi izmit reno ernaz bende yaptırttım ustanın yanında değişimide izledim usta triger kayışını çıkarttığında yazık dedi kayış fabrikada takıldığı gibi duruyor dedi 90 bin 100 bin olayı hikaye dedi en az 200 bin km gider dedi ama ülkemizde servisler işini biliyor dedi.evet bence kitapçık kesinlikle doğruyu söylüyor 200 bin kesin gider ama 100 bin km olayı empoze edilmiş bir kere....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.08.2018 at 18:26, constantine41 :

usta triger kayışını çıkarttığında yazık dedi kayış fabrikada takıldığı gibi duruyor dedi 90 bin 100 bin olayı hikaye dedi

gözle metalurji kontrolü yapan usta, o kayış koparsa tamir masrafını üstlenir myidi peki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Çağlar Bayur :

gözle metalurji kontrolü yapan usta, o kayış koparsa tamir masrafını üstlenir myidi peki?

Mesele bu değil dostum kitapçık 200 bin km veya 10 yıl diyor mazda türkiye geri arama yaptı servis uzmanı dendi benimle konuşan için 100 bin km de değişmeli dedi bende kitapçıktan bahsettim kem küm etti kitapçık hatalı basılmıştır dedi neyse kasım ayında geleneksel indirmi yapacaklarmış sanırım o zaman yaptırıcam ağır bakımı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Çağlar Bayur :

ülkemiz yol şartlarında kitapçığa değil de pratiğe bakmalı, motoruma aşığım biraz erke erken değiştiriyorum

Dostum bende değişicem zaten kasımı bekliyorumda yol şartları ile triger seti anlamadım hava veya polen olsa anlarımda yol şartları ile trigerin bağlantısını kuramadım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Çağlar Bayur :

trafiğe girince motor çalışıyor ama km yazmıyor.  10 km lik yolu 1 saatte gidince ...

İstanbul için söylediklerin doğru 🙂🙂

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...