Jump to content

3. Nesil Mazda 3 için 0W-20 Yağ

Katil Balina
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

sanırım çözüme ulasmamış ama zaman zaman forumda geçtiği biçimiyle bir "problem" burada çözülebilir. 3. nesiller fabrikadan 0w-20 yağla mı çıkıyor?

pek çok kişi aracı ilk aldığında iyi kaçtığını ama ilk servis sonrası durumun değiştiğini ifade ediyor zaman zaman. amazonda 0w 20 yağin litresi 16 küsür pound. 5 litresi 670 lira falan yapıyor (5 litresi daha ucuz olabilir)

turkiyede nette satan bir yer var 5 litresi 490 tl. 

http://www.mazdaparca.com/urunler/kategorilenmemis/mazda-dexelia-5w-30-motor-yagi-5lt

gerçekten fark yaratacağını bilsem sonraki değişimi 0W-20 ile yapmak isterim. bu hususta fikirleriniz nelerdir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazdanın dexelia 0w20 yağının detay spec. bakma şansı olsa muadil bir yağ var mı yokmu bakılabilir aslında. orm yağ hakikaten pahalı imiş. gerçi honda type2.0 4lt yağıda en son hatırladığım 320 tl +kdv idi nisan ayında. ben motul kullanıyorum 0w20 8100 eco-lite. mobil 1 esp 0w20 yağı baktım baya ama hem çok pahalı hemde büyük ambalaj yok genelde 1lt kutu alarak satın alacaksın. temin etmeside ayrı bir dert

2 dakika önce, vethekim :

mazdanın dexelia 0w20 yağının detay spec. bakma şansı olsa muadil bir yağ var mı yokmu bakılabilir aslında. oem yağ hakikaten pahalı imiş. gerçi honda type2.0 4lt yağıda en son hatırladığım 320 tl +kdv idi nisan ayında. ben motul kullanıyorum 0w20 8100 eco-lite. mobil 1 esp 0w20 yağı baktım baya ama hem çok pahalı hemde büyük ambalaj yok genelde 1lt kutu olarak satın alacaksın. temin etmeside ayrı bir dert. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vay arkadaş zamlardan önce 375 tl idi aynı sitede bu yağ. Uzun zamandır ben de aynı teori üzerinde kafa yoruyorum. 1-2 ay içerisinde bakım yapacağım. Israrla bu yağı arıyorum. Bu paylaşılan sitedeki yer İstanbul / Kayışdağı'nda. Arabayla 5 dakika bizim eve. Olmadı en kötü ihtimal oradan gidip alacağım. Bu arkadaşlar zam yapmış ama, yetkili servislerin kullandığı castrol 5w30 a da kesin zam gelmiştir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

42 dakika önce, Tarahumara :

yetkili servislerin kullandığı castrol 5w30 a da kesin zam gelmiştir.

yetkili servisler castrol mu kullanıyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Katil Balina :

yetkili servisler castrol mu kullanıyor?

Siz özellikle Mazda yağı istemedikçe evet. Bazı bayiler isteseniz de kullanmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

luqui moly special tec 0w20 

bu yağıda tavsiye edebilirim. fiyatlar acayip artmış durumda. ben fazla zamlanmadan bir kaç bidon aldım. motuldan mennunum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...