Jump to content

Alınık Mazda CX-3 Sense ya da Sense Plus

sinayuceer

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

Ben şu anda Subaru XV kullanıyorum ve eşim için bir araç bakıyoruz. Sahip olmayı en çok istediğimiz araç Mazda CX-3 Sense ya da Sense Plus.

Doğal olarak ikinci el satış sitelerine baktım ilk olarak. Fiyatların çok yüksek olduğunu düşünüyorum. "Neye göre?" derseniz, 2017 model 0 km bayi araçlarının 162.500 TL' lik fiyatlarına kıyasla. Bu fiyatı daha dün bir bayide bizzat gördüm ve zaten ikinci el satış sitesinde ilanlarda da var. Genel olarak 2015 ve yaklaşık 50-70 bin km araçlar ortalama 120-130 bin TL üzerinden fiyatlanmış. Bu ilanların bir kısmında açıklamalarda "sıfırı 200.000 TL ya da 180.000 TL" gibi ibareler de var. Evet 2018 modelleri 200.000 üstü liste fiyatlı. Ancak sıfır olarak 160.000 TL' ye alınabiliyor.

50.000 km altı otomatik CX-3 Sense ya da Sense Plus için, sıfır fiyatı ile uyumlu bir araç arıyorum. Naçizane 100-110 bin TL arasında olmasını umuyorum. Hem olası tekliflerinizi hem de düşüncelerinizi almak isterim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

piyasa karışık. sıfır fiyatlar aldı yürüdü. ikinci el de buna paralel olarak coşma eğiliminde ama şu an gitgeller yaşıyor. yakında o da oturur. dolar euro kuru oturdukça kendini belli eder zaten. şu an dolar 6, euro 7 oturmuş durumda. buna bağlı olarak  fiyatlar asla düşmez. alabilirseniz düzgun bir ikinci el bakın derim bulursanız da kaçırmayın. 

mesela ben de şu aralar honda cr-z bakiyorum. dolar 3.5 iken de 45-50 civarlarıydı şimdi de 50-60 bandında. parayi denklestirsem ikinci arac olarak düzgün bir tanesini alacam ama her geçen gün fiyatı artıyor ikinci elde.

kaç ay önce 32-35 liraya aldığımız mama oldu 69-75 lira. primanın tanesi 35-40 kuruştu oldu 80-90 kuruş.  

bu bağlamda diyeceğim şu ki fiyatlardan şikayet çare değil, fırsatınız varsa alın derim. çok değil bi iki  yıl evvel bmw 7 serisi 600-800 bin diye arkadaşlarla  birbirimize gösterir hayret ederdik, şimdi bakmadim ama kimi passatlara 400 küsür mü 500 mü ne istiyorlarmış:)))

mayiş-sikorta yerinde uygun adım sayarken  şener şen koşuşuyla ilerleyen fiyatlar var. 

tek diyeceğim şey şudur; bu koşullarda elini cabuk tutan kazanır.

şimdiden hayırlı olsun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fırsat varken değerlendirin derim. uzun vadeli borçlanmayın. yarın ne olacağı belli olmaz. 

maaş yerinde saysa şükredecek hale düştük yarabbim. Allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim. ejder meyveli içecekler içe dursunlar nede olsa tüm faturayı biz ödüyoruz. Yılmaz Özdil inde dediği gibi ahali mennun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah arkadaşlar. Kesinlikle yükselişi anlıyorum. Sadece sıfır km araçlar var bayilerde ve 160.000 TL. İnsan ikinci el 50.000 km de ve 3 yıllık araba bakarken 130.000 Tl fiyat göründe bir karar veremiyor. Sıfırını almak mantıklı kalıyor. Bu arkadaşlar da kendilerince haklı belki. Liste fiyatı 200.000 TL bu arabaların ve fiyatlandırmaları bunu baz alarak yapıyorlar. Lakin bayide 160.000 TL' lik araçlar var. 

Neyse, bir kaç ilan takip ediyorum internette nispeten daha uygun olan diğerlerine göre.

Tavsiyeler için teşekkür ederim, herkese ekonomik ferahlıklar diliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam geçen benim aracıma da yazdınız geçen yıl Temmuzda 115bine (33.000$) aldığım aracı kaça satayım size?Tüm bakımları yapılmış, muayenesi ıvır zıvırı 5 kuruş masrafı yok, üzerine 4 lastik alıp 5bine yakın masraf etmişim 128.500 fiyat koymuşum. Sorduğunuz araç deri döşememi diyorum değil diyorsunuz! Makas yine açık millet honda’da aptal saptal fiyatları sıfırıyla 10binlira fark koyup istiyor ve satıyor bunu da biliyorsunuz...160binliraya buluyorsanız alın... az fark mı 30-40bin lira..

Türkiyedeki en uygun fiyat veren bayiileride biliyorum cidden arayıp bu yorumu editleyecem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Günaydın Hocam,

Deri koltuklu araçlar 160-165 bin TL mertebesinde, sıfır km ilanları da görebilirsiniz aynı sitede. Teyit etmeniz de iyi olur. Zira aracınızın sıfır fiyatının 215 bin TL olduğunu yazmışsınız. Ben bir de bu açıdan bakın, belki yeniden değerlendirirsiniz diye bilgi paylaştım. Kimseyi zorlamıyorum tabi herkese saygım var. Ben alamam belki ama siz de çat diye bu parayı vereni bulursunuz belki. Belki de bulamazsınız kolay kolay. Zaman gösterir fiyatlandırmanın çekici olup olmadığını. Şu anda gündemimde 110.000 tl civarı olan 60-70 bin km lik sense ilanı var iki adet. Bakalım, hayırlısı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...