Jump to content

Gece görüş kamerası-termal kamera

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir iki tecrübeden sonra gece yolculuklarında hayvan çıkabilme endişesi nedeniyle tedirgin oluyorum.

Bazı arabalarda 250m ye kadar tarama yapıp ekrana yansıtan termal kameralar varmış. Acaba böyle bir şeyi kendi aracıma monte ettirebilir miyim?

Bilgisi/öngörüşü olan var mı?

Mesela @Mutlu Tekir, bu konuda ne der?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aşırı pahalı, hiç düşünme abi. :)

Hayvan çıkma riski olan yolda yavaş gidilecek. Kasabalardan geçerken hız azaltılacak. Uzunlar mümkün mertebe açık gidilecek. Hayvanın yola atlamaması için dua edilecek. Başka yapılabilecek bir şey yok.

• Haha 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Servet :

Cat cep telefonu alıp cama sabitlesek? 

Kameranın menzili kısa. En az 200-300 m olmalı ki işe yarasın.

Laguna 2 de bu özellik var  diye okudum. Doğru mu bilmiyorum. Gerçekten varsa ve iyi çalışıyorsa renoyu tebrik ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vaktinde sanırım 2006 veya 2007 yılı idi. Mercedes otomobil, modelini bilmiyorum. Bosch marka mercek taktım Hyundai starex aracımın uzunlarına. Kısaların olduğu yerde bi xenon hella var. Bosch mercek H11 ampül ile çalışıyor ve merceğin merkez noktasında bir cam var. Değişik birşey. Ampüle voltajı ver 10 cm önünü aydınlatıyor ancak gece görüşlü kamera ile bakınca fizana kadar ışık var. Bende öndeki dabıl cihaza kamera bağlayıp merceği aktif halde kullanıyordum. Kısa farı kapa, ekranı tam görüş alalına al yürü git gündüz gibi. Üzerine düşmedim. Headup niyetim vardı. Mercekler hâlâ durur kenarda. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...