Jump to content

Kaza yaptım

kadirgündüz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sabah işe giderken gökdere cd de kendi şeridimde giderken karşı yönden gelen araç biraz hızlıydı viraja sert girince hafif buzlanmayı fark etmedi ve kayarak bana çarptı tutanak tuttuk ama durum çok kötü acayip Canım sıkıldı yeni mazda servisine bıraktım aracı bakalım ne olacak 

AA1955AA-716E-420E-BDE0-40CB8D73679D.jpeg

F2D22EB2-DEB4-4E42-B5C3-E56385B50521.jpeg

• Şaşkın 1
  • Üzgün 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yandan kapıları fena biçmiş fakat tekerleklere direkt darbe gelmemiş. Yani sadece yan kapılar ve arka çamurluk değişimi ile düzelecek gibi görünüyor. Arka tekerleğe cok az değmiş fakat mekaniğini etkileyecek düzeyde değil gibi.  Görüntü biraz kötü olsa da, temelde cok ciddi bir kaza değil.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun. Basit bir kaza değil ama aracın gidişine ya da performansına etki edecek kısımlarda bir hasar olmaması teselliniz olabilir. Sadece kozmetik gibi. Aracınızın rengi de soul red gibi ya da inci beyazı gibi tutturması zor bir renk değil. Ucuz atlatmışsınız bence. Sol önden direk olarak da girebilirdi. Tekrardan çok geçmiş olsun. Jantlarınız bile çizilmemiş. Sıfır gibi yapıp verirler içiniz rahat olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Tarahumara :

Çok geçmiş olsun. Basit bir kaza değil ama aracın gidişine ya da performansına etki edecek kısımlarda bir hasar olmaması teselliniz olabilir. Sadece kozmetik gibi. Aracınızın rengi de soul red gibi ya da inci beyazı gibi tutturması zor bir renk değil. Ucuz atlatmışsınız bence. Sol önden direk olarak da girebilirdi. Tekrardan çok geçmiş olsun. Jantlarınız bile çizilmemiş. Sıfır gibi yapıp verirler içiniz rahat olsun.

Jetblack geçiyor rengi ön ve arka jantlarda çizik var bakalım ne olucak ön çamurluk kapıyla birleşen yeride çok kötü ön arka kapı arka çamurluk ve tampon değişim gösteriyor ön çamurlukta işin içine girerse bakalım ne olacak totali aşabilir ve tamir olabilir dendi tamir olursa bu değer kaybı nasıl olucak nasıl değer biçiliyor bilginiz var mı 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok geçmiş olsun. kendi kusurun olsa bi noktaya kadar da bu tür durumla ekstra can sıkıcı. 

servis tamamını değişir diye düşünüyorum. çamurluğun o şekilde parçalanması da tuhaf.

tekrardan geçmiş olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun fotodan sanki o kadar değişmeye gerek yok gibi görünüyor. Değişim olursa tramer turarınız yüksek çıkabilir.  Başka yerden de değişim olmadan yapılabiliyor mu diye sorun bence. Yetkili servisler direk değiştirme tarafarı oluyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. Çok ciddi bir şey yok ama mide bulandırıcı tabi.

Aracınız kazasız ise sigorta, karşı tarafın sigortasından değer kaybını da tahsil ediyor diye biliyorum. Belki bir nebze zararınız karşılanmış olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun. Oldukça can sıkıcı bir durum. 

Daha hafif benzer bir hasar benim araçta da park halinde iken  çarpıp kaçma olarak başıma gelmişti. Tampon ve arka çamurluğun serviste değiştirilmesi 7.000 TL tutmuştu. 

Tüm parçaların değişimi durumunda sizin tutarınızın yukarıda söz ettiğim tutarın oldukça üzerinde olacağı açık.  Fakat canınızı çok sıkmayın. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, kadirgündüz :

Sabah işe giderken gökdere cd de kendi şeridimde giderken karşı yönden gelen araç biraz hızlıydı viraja sert girince hafif buzlanmayı fark etmedi ve kayarak bana çarptı tutanak tuttuk ama durum çok kötü acayip Canım sıkıldı yeni mazda servisine bıraktım aracı bakalım ne olacak 

AA1955AA-716E-420E-BDE0-40CB8D73679D.jpeg

F2D22EB2-DEB4-4E42-B5C3-E56385B50521.jpeg

Çok çok geçmiş olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle büyük geçmiş olsun.  Kaza yinede çok ciddi değil. Yetkili servis dışındaki kaportacılar, kesinlikle değişim yapmadan sorunu halledebilir ve değer kaybı açısından daha avantajlı olursunuz. Yetkili servisler bunun için uğraşmazlar, ayrıca değişimden gelen kazançları daha yüksek olacaktır. Düşük işçilik, yüksek getiri.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun,mevla daha beterinden korusun... Kaza fotolarını saklarsanız olaki satma durumunda elinizde kanıt olur. Bazı alıcılar kaporta işçiliğine de pek önem vermezler. Motor, yürüyen, şase, direkler düz olsun yeter derler. Tekrardan geçmiş olsun 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun, ben bu tür basit hasarlarda hasarlı parçaların yetkili serviste değiştirilmesi taraftarı değilim. Hem trameri gereksiz yere yükseltiyor, hem boşu boşuna kasko fiyatını çok artırıyor, hem de satılırken değişmişlerin çokluğu alıcıları korkutur. 

Arka tampon harici bir yırtılma yok gibi gözüküyor. Rahatlıkla onarılır, boyanarak eski haline getirilir. Hiçbir şeyi değiştirmeye gerek yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun sonuçta sizde birşey yok arabanında yürüyeninde ve direklerde sorun olduğunu sanmam kapılar ve tampon orjinali ile değişir boyanır bir şey kalmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese çok teşekkür ederim aracımı severek binmeye devam edeceğim servis parçaları bekliyor işlemler serviste yapılacak 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, kadirgündüz :

Herkese çok teşekkür ederim aracımı severek binmeye devam edeceğim servis parçaları bekliyor işlemler serviste yapılacak 

Servis olmasına rağmen problem yaşanabilir. Servis müdürüne değişimler esnasında birleşim yerlerindeki yalıtıma azami önem vermelerini hatırlatın. Arka sağ çamurluk serviste değiştikten sonra aracı uzun süre kullanmamıştım. Bagajını da hiç açıp bakmamıştım.  Tam üç ay sonra, geçenlerde açtığımda şaşırıp kaldım. Bagaj göl olmuş. Durumu servis müdürüne bildirdim ve tekrar aracı servise götürüp tekrar ücretsiz olarak onarıldı. Olmaz ama yinede aklınızda olsun.

IMG_4319.JPG

IMG_4324.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cok gecmis olsun.

(Turkiye deki mazda yetkili veya onayli servisin, servislerin uzmanlik derecesi hakkinda bir bilgim yok).

Metal kisminda tamirden sonra sikinti yasayacaginizi pek sanmam.

Sizin arka camurlugun o sekilde yirtilmasi biraz garip olmus. 

Kisacasi arka camurluk degistikten sonra park sensorlerini ve aynalarin ayarlarini dogru yapmazlarsa kor noktalari gosteren sistem ara sira ariza vermeye baslar (arizanin kod numarasini hatirlamiyorum).

Kor nokta uyari sistemi cok nadirde olsa 1-2 saniyeligine calismaz.

Ekranda kirmizi  kod numarasi 1-2 saniye yanar ve soner.

Bana mazda ana bayiinin verdigi cevap bu sekilde olmustu.

Beni rahatsiz etmedigi icin servise gidip yaptirmiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...