Jump to content

Yüksek Devir Sorunu 92 Mazda 323 BG Otomatik

selcuksl
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba, 1992 mazda 323 BG (otomatik) 128.000km benzinli aracımın yüksek hızlarda devrinin çok yükseldiğini düşünüyorum, eskiden bu şekilde değildi ancak servis buna normal dedi başta, sonra türbinlerde sıkıntı çıkmış olabilir dedi. 140 km civarlarında bile 5000 rpm lere geliyor ve hızlandıkça da 6000 lere geliyor. Sizce bu normal mi? Ya da bu model aracın hangi hızlarda hangi devirlerde olması normaldir, bilen var mı? En yakın zamanda video çekip paylaşacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normal değil, 92 model bir aracın 128bin km.de olması imkansız olması nedeniyle ya selonoid valflerde ya da sürtünme plakalarında bir sıkıntı olması olası. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Mutlu Tekir :

Normal değil, 92 model bir aracın 128bin km.de olması imkansız olması nedeniyle ya selonoid valflerde ya da sürtünme plakalarında bir sıkıntı olması olası. 

Yanlış yazmışım bu arada, aracım 125 binde. Orjinal km'dir çünkü sıfır almıştık o yıllarda, ilk kullanıcısıyız yani :) Peki bu dediğiniz kısımların kontrollerini yaptırabileceğim mazda ustası var mıdır? Normal motor ustası da anlar mı sizce? Aslında aracın herşeyi  orjinal ve oynanmamış olduğundan her ustaya da götürmek istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Senin araban otomotik olduğuna göre 3 ileridir ve 3 ileri otomotiklerin malesef durumu budur, 3000 devirde 80 km hız yapar, 3500 devirde 90 km hız yapar neden dersen benim arabamda 3 ileri otomotik, yani bizim 3. vitesimizin dişli oranı 5 ileri manuel vites bir arabanın 4. vitesine denk geliyor. eğer bahsettiğim devirlerde hızın buysa boşuna arabada sorun arama derim ben.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, NoooFearrrr :

Senin araban otomotik olduğuna göre 3 ileridir ve 3 ileri otomotiklerin malesef durumu budur, 3000 devirde 80 km hız yapar, 3500 devirde 90 km hız yapar neden dersen benim arabamda 3 ileri otomotik, yani bizim 3. vitesimizin dişli oranı 5 ileri manuel vites bir arabanın 4. vitesine denk geliyor. eğer bahsettiğim devirlerde hızın buysa boşuna arabada sorun arama derim ben.

Bu akşam biraz çekmeye çalıştım, trafik olduğu için ancak bu kadar oldu ama devam edebilseydim 5000 devrin üzerine çıktığımı da çekebilirdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınızla ilgili detaylı teknik veriye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Aracınızın modeli, motor ve kasa tipini seçtikten sonra epey detaylı bilgi veriyor. Devir-hız eğrisi var, oradan da hangi devirde hangi hızla gidebileceğini görebilirsiniz.

Linki koymayı unutmuşum :D

https://www.automobile-catalog.com/list-mazda.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, serkan306 :

Aracınızla ilgili detaylı teknik veriye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Aracınızın modeli, motor ve kasa tipini seçtikten sonra epey detaylı bilgi veriyor. Devir-hız eğrisi var, oradan da hangi devirde hangi hızla gidebileceğini görebilirsiniz.

Link yok. ???

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

0-100kmh 17sn demiş katalog, abovv :) 

3. viteste 1000rpm'de 30kmh verilmiş maksimum hız. 100kmh hızda 3500 çevrmesi gerekiyor, sizin 3750rpm civarı. Ya şanzımanınızda hafif bir kaçırma var, ya da tekerlek çapınız normalin %4-5 civarı altında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Link için teşekkürler, benim araç 1992 323 sedan bg 1.6, linkte bu modeli göremedim ben.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@selcuksl

Arabanın devri artıyor ve hız benzer oranda artmıyorsa debrij balatasından şüphelenilir. Otomatiklerde böyle bir durum var mı bilmiyorum.

Ayrıca o sitenin verileri bana güvenilir gelmedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Leanback :

https://www.automobile-catalog.com/car/1991/1645730/mazda_323_1_3_16v_lx_hatchback_automatic.html

Bu araç değilmiydi? Açılır farlı 323'te 4 vites göründüğü için buna baktım

https://yadi.sk/i/ZEXVA9RyXJO8hQ

3. vites 1000rpm 30.3kmh yazıyor.

Bu model 1.3 motor benimki 1.6

Benim arabamın bakımı tam şanzımanındada kaçırma olacağını düşünmüyorum daha önce dediğim gibi 3000 devirde 80 yapıyorsa sorun yoktur ve bu kıyaslamayı daha önce birkaç oto vites araçlada yapmışlığım var, bi aralar benimde kafamı kurcalamıştı bu mevzu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...