Jump to content

Yenilere Mazda 3 BK vs BL tavsiyeniz

Zeki_kb
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba. Ankaradayım. Külüpte forumda yeniyim. Çok araç düşkünü kullanıcısı değilim. 2004 marea libery aracım var muayene sonrası model yükseltmeyi düşünüyorum. Aklımda vectra c, magane 2, alfa 156 ve mazda 3 var belki Octovia 2 de olabilir. Yılda 2 defa memlekete gider 1000 1200 km uzun yol yaparım. Şehir içide toplasanız 4 bin ya var ya yok. İki yılda toplam 8.500 km yol yapmışım. Genelde toplu taşıma kullanıyorum. Bekarım genelde tek binerim ama memlekete git gelde hem yolcu hem yük olur. Yollar genelde düz bakımlı ama iniş çıkışta var. Buraya kadar ki bilgileri nasıl bir kullanıcı olduğumla ilgili fikir vermesi bakımından paylaşıyorum. Bütçe sınırım olmamakla beraber ihtiyaca göre araç almak için 40 max 45 binde de tutacağım. Fiyat & performans noktasında Hb olmamak şartıyla yani sedan BK kasa tercihen manuel mazda 3 ü 2003 2009 arasında donanım paketi (airbag otomatik cam sunroof klima arka makam perdeleri ısıtmalı koltuk ayna cam vs vs), güvenlik, konfor ayrıca motor yakıt tüketimi, ağır yada periyodik bakımı otomatik vs manuel farkı gibi örneğin yağ antfriz değişimi veya baskı balata trigeri yada en kötü motor şanzıman yapımı gibi aklınıza ne geliyorsa, hiç hazzetmesemse kronik tabir edilen elektrik elektronik sensör cam yada sunroof su alması kanal tıkanıp direk içlerini renklenmesi vs yada başka sıkıntıları olabilir mi? aracın yaşına ve buna bağlı olarak sorunlarıda olabilir ama hangileri absorbe edilip hangilerinden uzak durulmalıdır. Ben bunu alıp 10 yıl bineceğim şeklinde düşünüyorum. Belki evleniriz otomatik viteste gerekebilir. modelleri bakım masrafları ile beni yani mazda 3 ile hiç ilgisi bilgisi olmayan birisini soru işareti kalmayacak şekilde aydınlatabilir misiniz? Donanım ve özellik bakımından sırası nasıldır? Umarım topic yerli yerinde olur. Saygılar

Screenshot_20190119-235854.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hosgeldiniz.  Detayli yazmissiniz.  Hepsine birden bir kisinin yanit vermesi pek mümkün degil ama kismi yorumlar yapmak isterim.

• Dizel degil mutlaka benzinli bir araç alin.  Benzinli bir aracin bir ariza çikarma olasiligi dizelden daha düsüktür.
  • Herkes benimle ayni fikirde olmayabilir ama ben model senesi ve km'si daha düsük araçlardan yanayim.  Bir araç ne kadar yeniyse bence o kadar iyidir.
  • Benim sanziman tercihim manuel vites olurdu ama aslinda bu tamamen kisisel bir tercihtir.  Bazilari manuel, bazilari otomatik vites satin alir.
  • Riski minimize etmek için satin almayi düsündügünüz araci bir servise göstermek akillica bir hareket olur.  Araçta ne çikacagini disaridan bilemezsiniz.
  • Bence Fransiz otomobili almayin çünkü güvenilirlikleri nispeten daha düsüktir.  Yani bir ariza yapma olasiligi daha yüksektir.  Bunu istatistikler söylüyor.
  • Benim yukaridakiler haricinde araç model bazinda spesifik bilgim yok.  Olan arkadaslar muhtemelen paylasir.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bk kasa 2006-2009 arası tavsiye ederim bu kasa 2004-2005 e göre makyajlandı ve bazı kronik sorunlar giderildi. 10 yıl gibi uzun yıl kullanmayı düşündüğünüz için otomatik tavsiye ederim. 45bin gibi fiyatlara bl kasa temiz bulamazsınız bulsanız da sorun çıkarma ihtimali çok yüksek. ben bk yı bl ye göre daha kaliteli buluyorum. tabi hız sabitleyici, koltuk ısıtma gibi özellik ararsanız bk kasada bulamazsınız. Yıllık km olarak az yaptıgınız için lpg ve dizel tercihiniz olmasın.  Donanım olarak dynamic iyidir.  Tabi bütün isteklere göre araba bulmak zor malum piyasada temiz pek araba yok. Siz ihtiyacalarınızı belirleyip piyasada bulabileceğiniz en temiz arabaya göre yönelmeniz daha iyi olabilir. Mesala düşük km manuel temiz 2004 bulursanız da alın tabiki. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba. Siz sanırım facebook’ta da yazmışsınız. Söylediklerinizden anladığım kadarıyla eski araç tecrübeniz var. Eskiyen araçların çıkarabilecekleri sıkıntıları az çok tahmin ediyorsunuz. Bahsettiğiniz tüm detaylar aslında çokca konuşuldu. Biraz araştırma ve arama ile hepsi çıkar. 

Ama senede 4-5 bin km yapacam olsam düşünmeden lpg’siz atmosferik alırım. Nispeten düşük km tercihim olur ama alınacak aracın kullanımına ve bakımına bağlı değişir. M3’lerin otomatik şanzımanı %99 sıkıntısızdır ama senede 4-5 için bence manuel alınır. Sıkıntısızlığı %100 yapmış olursunuz. Antifriz, yağ, şanzıman bakımları diğerlerinden farksız. Triger zincir. Japon olduğu için parçaları orijinal kullanmakta fayda var  ucuz parça sıkıntılı, orijinal parçalar çok uzun ömürlü olur. Fazla detaya girmeye gerek yok  bk ve bl kasalar mekanik olarak kusursuz ve kroniksizdir  

Gelelim sorunlara.

Bl kasalarda göğüs erimesi ve kabarması olabilir. Bk kasada da çatlamalar gördüm.

bk kasada sanırım kapı çıtalarında boya atıyor.

bazı araçların (bende olmadı) stoptan su aldığınj duydum.

sunroof’tan su alma bakımsız her araçta olur. 

Elektronik olarak da sıkıntısız araçlardır. Gönül rahatlığıyla 10 sene binersiniz. Alacağınız arabanın geçmişini bilmekte fayda var. Donanım paketleriyle ilgili başlıklar da var forumda. Ama makam perdesi yok bilginiz olsun :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

‎26‎.‎01‎.‎2019 at 23:16, Zeki_kb :

Çok araç düşkünü kullanıcısı değilim.  Yılda 2 defa memlekete gider 1000 1200 km uzun yol yaparım. Şehir içide toplasanız 4 bin ya var ya yok. İki yılda toplam 8.500 km yol yapmışım. Genelde toplu taşıma kullanıyorum. Bekarım genelde tek binerim ama memlekete git gelde hem yolcu hem yük olur. 

Naçizane tavsiyem, araç almamanız.  :)

Memlekete giderken de memleket yoluna, havasına ve yük durumuna uygun bir araç kiralamanız.

Biriktirdiğiniz meblağı da mantıklı bir yatırım enstrümanı vasıtası ile değerlendirmeniz.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...