Jump to content

120.000 TL bandında çekirdek aileye araç tavsiyesi

Ahmet A.

Tavsiye Edilen Mesajlar

@Zealota katılıyorum, İnsignia'nin işçiliği gerçekten pek iyi değil. Kısa bir test sürüşü yapmıştım, kullandığım araçta da çok trim sesi vardı, bayiden çıkarken bile çapraz çıkınca çatırt etti araç esneyerek. Ancak çok dinamik bir otomobil ve gayet konforlu, Passatlar gibi lokurtulu bir süspansiyon da yok.. Sürüş pozisyonu Passata göre çok daha sportif, fena da yürümüyor alıp basa basa uzun yol yapmak istiyorsunuz. Yayvan, yola yapışan bir havası var. Passat ise tam aksi, bariz daha kaliteli de acayip soğuk, tipik içi hangar gibi ama kof sedan. Arteon ile ancak İnsignia'ya tarz olarak bir tutabilirim.

Passat yerine başkasına önermem galiba ama kendim alırım. Mazda 6 bence ikisinden de iyi ama mtv yüksek, 2.el falan yok malesef. Bu sınıfta bir şekilde premium sedanlara çıkmak daha mantıklı gibi duruyor artık, genel eğilim de öyle zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 90
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt
‎22‎.‎03‎.‎2019 at 21:25, Ahmet A. :

Selamlar Forum Ahalisi,

Her ne kadar bu forum başlığında spesifik araçların ilanları konulsa da, sorumu sorabileceğim ve fikirlerinizi alabileceğim en alakalı başlık burasıydı. Bu yüzden yanlış yere konu açtıysam forum adminleri kusura bakmasınlar. 

Konu başlığında belirtildiği üzere 120.000 TL bandında çekirdek ailenin kullanacağı bir araç arıyoruz. Arabanın tork ve hızlanma anlamında tatmin edici olmasını istiyorum, çünkü 5 yıllık trafik tecrübemde şunu gördüm, arabanın istediğiniz anda hızlanamaması kaza riskini ortaya çıkarıyor. (Özellikle tek şeritli yollarda sollama yapılırken)

Şu ana kadar araştırmalarımda Seat Leon öne çıktı. Özellikle donanım açısından tatmin ediciliği kendini ön plana çıkartıyor. Aynı fiyat bandında 2016-2017 model Octavia'lar var ancak onların da donanım açısından eksiklikleri var. 

Sahibinden'de ilginç bir şey fark ettim; Leon'ların 1.4 EcoTsi Xcellence ve 1.6 TDİ Xcellence modelleri arasında fiyat farkı anlamında anlamsız yakınlaşmalar mevcut. Benzinli fiyatına Dizel alabiliyorsunuz. Yani ya benzinli binenlerin malları kıymetli ya da benim baktığım dizellerde kaza vs. var. 

Leon ve Octavia sadece benim bulduğum örneklerdi. Bu başlık altında siz olsaydınız 120.000 TL bandında (+-10.000) hangi aracı neden tercih ederdiniz, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sayın Ahmet A.

Her ne marka, model alırsanız alın ilk önce hayırlı olsun

Ancak marka ve modeli seçmiş, bizlerin onaylamamızı ister gibi bir havanız var :) 

Çekirdek aileye ilerde bir katılım olacak mı ? Eğer öyle bir planınız var ise aynı zamanda da katılacak üyenin arabasına ve sizin düşündüğünüz arabanın bagajına bakmanızda fayda var. Biz de sizin gibi çekirdek aile olarak hayata devam ederken sürpriz bir katılım oldu. Her gittiğimiz yolculuk, tatil vb' ye kaplumbağa gibi giderdik. Hatta şöyle bir örnek vereyim; en az dört (4) ayakkabı yanıma alır onların kutusunu da eksik etmezdim.  Doğal olarak ayakkabıya uygun çorap, çoraba uygun pantolon, pantolona uygun gömlek ve kazak, gömlek ve kazağa uygun ceket ve ayakkabı derken bir bakmışız tüm gardrop aracın bagajında. bir de bunun eş kısmı var :) 

Yani aile aracında bagaj önemli

Ani hızlanmalarda tork ve motoru kuvvetli bir araç aradığınızı da belirtmişsiniz. Çekirdek aileler ani hızlanmalara gerek duymaz sağdan sağdan uygun hızla seyahat eder :) 

Bazen araçta dinlediğim müziğin ritmine kapılarak bazen de trafikte seyreden zontaların teşviklerine aldanarak bende hızlanıyorum. O zamanda aracımda bulunan manuel  veya sport sürüş moduna geçerek ani hızlanma problemlerini çözüyorum. 

Ani hızlanmalarda sport sürüş yeterli ( formula 1' e katılınmayacaksa ) :) 

Dizel araçlar, yavaş yavaş üretim bandında ki yerlerini benzinliye, benzinliler de hibrit' e,  hibritler de elektirikliye devrediyor. özellikle bizim bulunduğumuz coğrafya da.

Dizel araçlar ömrünü doldurdu. 

Velhasıl kelam alın bir mazda 3 , tüm problemleri tek kalemde çözün. 120.000 + 10.000 rakamınıza sıfır km. 2018 araçlar var..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26.03.2019 at 22:49, Zealot :

abi insignia her kasası kesinlikle yakışıklı. Tasarım olarak hiç birşey diyemem.. Benimde almaya her zaman niyet ettiğim bir araba..  Ama,

1. nesli arızasından geçilmiyordu.  2. nesli de  kesinlikle kalite ile alakası yok.  Daha dün bindim 2016 insignia  arka koltuğuna, kapı içleri filan plastik ya, arka orta konsol arkası filan böyle emanet..   kendimi fluens den farklı hissetmedim..    arka kapılara perde koymuş ama malzeme kalitesi yerlerde, koltuk kumaşları polyester,   yani olayı insignia mı mazda mı tartışmasına çekmek istemem ama insignia malzeme olarak patates..  Ha hiç sevmem vw'i  ama mesela passat insignia dan malzeme olarak üstün..  

Tüketim olarak da, mazda 6 depo dolu geldi..  sıfırladım km ve tüketimi  800 km yi geçmişti ışık yandı işte şehir içi sadece istanbulda...  Hatta kaç kere 0-100 /  0-150  /   0-200 denemesi yaptım, e5de trafikte 180 yapacakmı diye denedim,  pendikten kadıköye ölmeden kaç dakikada gidip gelinir  diye denedim, aklınıza gelen her türlü serseriliği yapmama rağmen ,  aracı verirken 8.3 müydü öyle  bişeydi son sıfırlama ortalaması. 

Şehir dışında 1 depo ile 850 km anca yapıyor mazda6. 110 sabit iyi hatırla. 6.3 litre falan yakmıştı. Şehir içi de 10 litre ile rahat rahat geziyorsun. O sınıfta en az yakanlardan biri. 

Yeni insigniada iç malzeme kalitesi gayet iyi. Arka kapılar bile yumuşak malzeme. Tek sıkıntısı bir araçta arka koltuklar bu kadar rahatsız olabilir ancak. Berbat arka koltukları var. Mazda6 nın koltuk rahatlığıyla kıyaslanamaz bile.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

44 dakika önce, M.E.G :

Şehir dışında 1 depo ile 850 km anca yapıyor mazda6. 110 sabit iyi hatırla. 6.3 litre falan yakmıştı. Şehir içi de 10 litre ile rahat rahat geziyorsun. O sınıfta en az yakanlardan biri. 

Yeni insigniada iç malzeme kalitesi gayet iyi. Arka kapılar bile yumuşak malzeme. Tek sıkıntısı bir araçta arka koltuklar bu kadar rahatsız olabilir ancak. Berbat arka koltukları var. Mazda6 nın koltuk rahatlığıyla kıyaslanamaz bile.

Uzun yolda dizel mazda 3 ile aynı yakıyor abi o zaman üstüne 2 kat daha rahat araba ve epey sessizdir mazda 3 göre 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Mazda41 :

Uzun yolda dizel mazda 3 ile aynı yakıyor abi o zaman üstüne 2 kat daha rahat araba ve epey sessizdir mazda 3 göre 

2 kat daha rahat, dizel mazda 3 e göre de 2 kat fiyatta. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim test aracim makyajlıydi 😎  @M.E.G

Kesin yine bişeyi değiştirmişlerdir:) 

Bide mazda 3 ile karşılaştırmayin ya arada tasarım olarak fark az ama içine oturunca ciddi anlamda farklı,  E class merco kadar boyu var 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Zealot :

Benim test aracim makyajlıydi 😎  @M.E.G

Kesin yine bişeyi değiştirmişlerdir:) 

Bide mazda 3 ile karşılaştırmayin ya arada tasarım olarak fark az ama içine oturunca ciddi anlamda farklı,  E class merco kadar boyu var 

O araç farklıydı söylemiştin :) 

3 saat önce, Mazda41 :

Dizel 3  130-140 civarı gidersen öyle yakıyor. 110 la gidersen 4,5-5 i geçmiyordu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...