Jump to content

120.000 TL bandında çekirdek aileye araç tavsiyesi

Ahmet A.

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir saat önce, tansu87 :

Benim buradan anladığım; arabayı tanıdıktan alacan arkadaş :)

Altın Kural: Karşılıklı çay içebildiğin birinden fazla para ödeyerek araba al 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 90
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Ben sadece fikrimi söyledim o kadar bir adım ötesi yok. Ki beni tanıyanlar bilir benim 120 bin param olsa xf alırım. Standart sebeplerden (yakıt, parça vs vs) gidip standart dizel otomatik (ör:megan, golf vs.) araba alıp binmem. Ama bu yine benim fikrim. Tabiki istediğiniz aracı almakta özgürsünüz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, tansu87 :

Benim buradan anladığım; arabayı tanıdıktan alacan arkadaş :)

Katılıyorum ama almanyadaki bilinçli sürücü ile yollar bizde yok. Onu da hesaplamak lazım. Ben yine sürücüsünü seçerek araç alma taraftarıyım. 

Yok yaw, onlarda da direksiyon şöförü çok. Tanıdıktan da almayacan, aracıyla sadece kaporta olarak değil, bakım, parça olarak da ilgilenenden alacan. Bizim üniversitedeki koskoca makine mühendisliğinde benim kadar araçlara ilgili tek bir adam yok. Hepsi ayağımı yerden kesen eşek niyetine binmelik makine diye bakıyor olaya. Ben ise satmak istediğimde ayrılamayıp üstüne araca özür mahiyetinde yatırım yapıyorum. :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Civic sedan elegance 125bin tl ye alınabiliyor. Civic de düşünülebilir.

Tabi nasıl oluyorsa sıfırı 125bin olan arabanın  2.eli 130bin olabiliyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

46 dakika önce, ozgur35 :

120 bın olsa faize yatırırdım 🤣

1750 tl getirisi var aylık. Az bişe de kendin koyarsın taksitle araba alırsın. Ana para da sana kalır 😂

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Lupara :

Civic sedan elegance 125bin tl ye alınabiliyor. Civic de düşünülebilir.

Tabi nasıl oluyorsa sıfırı 125bin olan arabanın  2.eli 130bin olabiliyor :)

Şuan sıfır olarak bu ülkede daha mantıklı bir otomobil var mı ki? 5 sene önce 80 kuruş olan benzin-lpg farkı, şimdi 3 liralara yaklaştı. Kuruş bazında tüketimi dizelden bile düşük, fiyatı onbinlerce lira daha ucuz ikinci eli daha bile iyi, en önemlisi fabrika garantisi geçerli.

Bende düzenli yol yapan, yılda 25bin km yol yapan adam olsaydım gider Civic alırdım herkes gibi. Konu sahibi tork, hızlanma istiyorum vb dedi diye yazmadım, gerçi hızlanması gayet iyi de tork düşük.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O paralara Yeni kasa insignia 1.5 T otomatik vites tercih edilebilir. Gerçi yakıtı pekte az olmayacaktır 

Mazda 6 daha önce söylenmiş ben yineleyim yine de 😃 ancak vergisi fazla ve tork beklentisini karşılamayabilir. Onun haricinde insignia ile hemen hemen aynı yakacaktır

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sifirdan-farksiz-insignia-ilk-sahbinden-675511714/detay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, abcsefa :

O paralara Yeni kasa insignia 1.5 T otomatik vites tercih edilebilir. Gerçi yakıtı pekte az olmayacaktır 

Dizelini kullanıyorum. ( Insignia grand sport 1.6 TD ) Şehir içi 8-8,5 litre/ 100 km.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Arabalar :

Dizelini kullanıyorum. ( Insignia grand sport 1.6 TD ) Şehir içi 8-8,5 litre/ 100 km.

Dizeli öyleyse benzinlisi şehir içi ortalama 10 litre rahat yakacaktır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 6 şehir içi öldüm dese 8,5 - 9 lt yi geçmiyor.  Gidişi de köpek gibi.. 

0-100 8,5-9 sn   0-150 18 sn

Hatta aynı motorlu mx5 in, son 10bin km nin ortalaması 9lt ve hep tam gaz geziyorum, hep yarış spec.. 

Bizzat mazda 6 yi bir hafta gece gündüz test ettim hatta test videosunu da Çektik zamanında ama yayınlamak nasip olmadı.. 1000 km nin İstanbul içi ortalamasi 8.3 filan di. Onda da basa basa gezdim 

Ve insignia >  mazda 6 nin yanında, hastane artıklarından yapılmış gibi filan... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

57 dakika önce, Zealot :

Ve insignia >  mazda 6 nin yanında, hastane artıklarından yapılmış gibi filan... 

Öncelikle Mazda6 oldukça beğendiğim bir araç. 

Hastane artıklarından yapılmış gibi duran insignia da fena vücut bulmamış bana göre.

Birde mazda3 ile şehir dışında uzun yolda Devrek - Yeniçağ arası 65 km. lik menzilde şöyle bir foto çekmişim.

IMAG0022.jpg

ScreenHunter 2525.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi insignia her kasası kesinlikle yakışıklı. Tasarım olarak hiç birşey diyemem.. Benimde almaya her zaman niyet ettiğim bir araba..  Ama,

1. nesli arızasından geçilmiyordu.  2. nesli de  kesinlikle kalite ile alakası yok.  Daha dün bindim 2016 insignia  arka koltuğuna, kapı içleri filan plastik ya, arka orta konsol arkası filan böyle emanet..   kendimi fluens den farklı hissetmedim..    arka kapılara perde koymuş ama malzeme kalitesi yerlerde, koltuk kumaşları polyester,   yani olayı insignia mı mazda mı tartışmasına çekmek istemem ama insignia malzeme olarak patates..  Ha hiç sevmem vw'i  ama mesela passat insignia dan malzeme olarak üstün..  

Tüketim olarak da, mazda 6 depo dolu geldi..  sıfırladım km ve tüketimi  800 km yi geçmişti ışık yandı işte şehir içi sadece istanbulda...  Hatta kaç kere 0-100 /  0-150  /   0-200 denemesi yaptım, e5de trafikte 180 yapacakmı diye denedim,  pendikten kadıköye ölmeden kaç dakikada gidip gelinir  diye denedim, aklınıza gelen her türlü serseriliği yapmama rağmen ,  aracı verirken 8.3 müydü öyle  bişeydi son sıfırlama ortalaması. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hep önde oturduğum için arka taraftan haberim yok, yarın bir bakayım:)

Birde yoğun trafikte o kadar hızlı gitmemeli diyeceğim ama benim gençliğim de hep öyle geçti. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araç önerilerim 2019 Toyota Corolla, 2019 Mazda 3 ve 2019 Ford Focus olabilir.  Dizel degil benzinli motor tavsiye ederim.  Sizin için ivmelenme önemliyse kesinlikle manuel vites öneririm.  Ben herhangi bir Fransiz araci önermem.  Eger Alman araci isterseniz sadece Audi öneririm.  BMW ve Benz önermem, kaldi ki bunlar oldukça pahallidir.  Ayrica, genel olarak en yeni araba en iyi arabadir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...