Jump to content

Hiper Battista

Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Pininfarina'nın elektrikli hiper otomobili Battista tanıtıldı

Automobili Pininfarina adındaki İtalyan otomobil tasarım firması, doğrudan Pininfarina olarak da biliniyor. Bu firma; Bugatti Veyron, Lamborghini Urus, McLaren P1, Mercedes-AMG Project One, Pagani Zonda ve Porsche Mission E gibi güncel birçok hiper otomobilin tasarımlarında da rol aldı. Ardından kendine ait ilk otomobilini üretmek isteyen firma, uzun süredir teaser (ipucu) görüntülerini yayınlamakta olduğu ve bu sebepten ötürü görmek için artık sabırsızlandığımız elektrikli hiper otomobilini nihayet tanıttı. Cenevre Otomobil Fuarı 2019 kapsamında tanıtılan Pininfarina Battista adlı bu araca elektrikli bir hiper otomobil dedik fakat elektrikli bir grand tourer (GT) otomobili olarak da geçiyor.

Araç her aks başındaki birer adet yani toplamda 2 adet elektrik motoru sayesinde tamı tamına 1900 beygir güç ve 2.300 Nm tork üretiyor. 

0-100 km/s hızlanmasını 2 saniye gibi inanılması zor bir sürede tamamlıyor.   Battista'nın açıklanan maksimum hız değeri de 350 km/s şeklinde. Ayrıca aracın 300 km/s hıza ulaşması için de 12 saniyenin biraz altında bir süreye ihtiyaç duyduğu da belirtiliyor. 120 kW-saat'lik batarya paketinin menzili ise 450 km imiş.

Araç için hedeflenen üretim miktarı ise 150 adet. Üretileceği tarihin de 2020 yılı içerisinde bir zaman olacağı belirtiliyor.

pininfarina-battista.jpg

pininfarina-battista.jpg

pininfarina-battista.jpg

Alıntı

https://tr.motor1.com/news/307939/pininfarina-elektrikli-hiper-otomobili-battista/

Malum sitede yazıyor kimileri " yer uçağı " diye. Alın size " yer hiperi "  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben daha cesaret edip Pininfarina 406 coupe alamıyorum. Tek başına işimi görmez. İki araba olsa lüx.
Bu araba da kapitalizmin "imrenilen ama sadece 50 kişi tarafından satın alınabilen" arabalarından biri olur.
Paylaşım için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, Lupara :

Ben daha cesaret edip Pininfarina 406 coupe alamıyorum. Tek başına işimi görmez. İki araba olsa lüx.
Bu araba da kapitalizmin "imrenilen ama sadece 50 kişi tarafından satın alınabilen" arabalarından biri olur.
Paylaşım için teşekkürler.

406 coupe 'nin tasarımının da bunlar tarafından yapıldığını bilmiyordum. Dediğiniz gibi üçü beşi memnun edebilecek bir araç olacak bu hiper. İkinci araçlar yedekte dursa iyi tabi. Bizde isterdik şöyle 1967 CHEVROLET CAMARO SS 5.7 dursun bir köşede :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...