Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Aracımda Vuruntulu Çalışma

Renegade
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

5 saat önce, Renegade :

Arkadaşlar bugün araç kontrol edildi. İlkönce ateşleme sistemi incelendi, işin ehli usta, bilgisayara bağladı, motorunuzda veya supaplarda sorun gözükmüyor aracın motor performansı oldukca yüksek dedi, bobinin birisin de sorun olduğunu söyledi. ayrıca üzerindeki bujilerde tırnak aralıkları 80 mm olması gerekir, aracımdaki 120 mm gibi söyledi. Mutlu arkadaşımın kullandığı ngk bujisi aldım. Arızalı diye tahmin edilen bobin izole bant ile sarıldı, deneme bujleri takıldı, sorun büyük ölçüde bitti. Şimdi benim bir adet ateşleme bobini almam gerekiyor, interneti araştırdım orjinal olarak sadece aşağıdaki alman ürünü var almamı tavsiye edermisiniz. Üzerinde çıkan bobin ise fomoco marka.

https://megaparca.com/urun/mazda-3-2009-2013-16-atesleme-bobini-38135

Sorununuzun çözümüyle ilgili bilgilendirme için teşekkürler.

Bobin almışsınız,hayırlı olsun.

Ama iade etme imkanınız varsa kesinlikle servisten orjinal bobin almanızı tavsiye ederim. Benim tecrübeme göre ateşleme elemanları kesinlikle orjinal kullanılmalı. Aksi halde illaki sorun çıkarır. Özellikle lpg mevcutsa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Lupara :

Sorununuzun çözümüyle ilgili bilgilendirme için teşekkürler.

Bobin almışsınız,hayırlı olsun.

Ama iade etme imkanınız varsa kesinlikle servisten orjinal bobin almanızı tavsiye ederim. Benim tecrübeme göre ateşleme elemanları kesinlikle orjinal kullanılmalı. Aksi halde illaki sorun çıkarır. Özellikle lpg mevcutsa.

Bende orjinal japon üretimi, kaliteli bobin siparişi verdim. Yoksa 65 tlden, 320 tl ye kadar bobin var. Prensip olarak yan sanayi kullanmak en son zorunlu kaldığım tercih olur. Diğer kullandığım araçlarda da kesinlikle yan sanayi kullanmadım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sırf denemek için bu linkini verdiğim bobinlerden 4 adet sipariş verdim. Kargo bugün geldi, bobinleri değiştirip, depoyu fulleyip 172 km Nevsehir-Kayseri arası yol yaptım. Giderken sıkıştıramadım, çocuklar olduğu için 100-110 felan. Gelirken son 80 km güzel sıkıştırdım. Gaz aldığım yere tekrar uğradım. 51 TL de pompa durdu. Litresi 3.33 TL.

120k kullandığım orijinal bobinlerden, şahsen hiç bir farkını göremedim ben. 

Yine de yarın söküp, stock bobinlerle devam edeceğim. Depoda dursun, illaki bir gün lazım olur.

Vialle'nin regulatorsuz yüksek basınçlı buz gibi sıvı sisteminde durum boylese, geleneksel kitlerde nasıl olur, takdiri size bırakıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sorun bobinlerin çalışıp çalışmadığı, verimliliği değil, uzun vadede dayanıklılığını anlatmak istedim. ustam bahsettiğiniz bobinleri bir çok araca taktığını gayet normal işlediğini, fakat bir yıl ve sonrasında bazı araçlarda bobin sorunu oluştuğunu söyledi. Benim düşüncemde bir tanesi arızalı olan bobinin maliyeti çok tutmadığından diğerleri ile eş değer kalite olması açısından tercihimdir. olaya farklı yönlerden baktığımız bir durum bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah.

Ben, en azından 9 yıllık stok bobinlerde bir sorun olmadığını gördüm bu testle. 

1 orijinal bobinin yarı fiyatına tüm bobinleri test ettim, böyle düşünülebilir.

Uzun vadede ne olur bilinmez ama 1 yıl ithalatçı tarafından değişim garantili.

Söktüm, depoya kaldırdım. 

Bütceye göre, değerlendirilebilir bir ürün olduğu kesin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...